reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja też brałam sporo nospy bo miałam takie skurcze macicy i córka miała to samo co Ty. Chodziłam z nią na rehabilitację
Ja chodziłam na rehabilitację i mało dawało efektów niestety, Prywatnie wszystko i godzina w tygodniu plus jakieś delikatne ćwiczonka. Jak mi fizjoterapeutka zaczęła sadzać niesiedzące dziecko na piłce i powiedziała mi ze w taki spób wyrobi sobie mięśnie brzucha to prawie zemdlałam w niewiedzy kobiety. I już tam nie wróciłam. Poza tym jestem stasznie niecierpliwa i perspektywa jezdzenia tydzień w tydzień przez kolejne pół roku przyprawiały mnie o dreszcze. Pojachałam do znakomitej dr fizjoterapii pod Pszczynę. Dała diagnozę i ćwiczenia. Miałam nagrać ja jak pracuje z córką i miałam z nią stały kontakt, potem mnie nauczyłam jak robić ćwiczenia. BYło cholernie trudno przez ten miesiac ale lekarka pod wrażeniem, że się nie poddałąm :) taka dumna byłam z nas ! :D
Dziewczyny a co wiecie w temacie picia kawy w ciąży?☕
Pić?
Nie pić?
Można ale do 200mg dziennie?

Zrezygnowałam z porannej kawy z mlekiem na rzecz zbożowej firmy Anatol 😀 ale jakoś mi nie podchodzi ten smak 🙄
Polecacie coś?
O matko! bez kawy to bym chyba nie przeżyła. Z ekspresu dwie czarne kawy dziennie piłam i pije. W poprzedniej ciąży przestawiłam się w 6 miesiącu na inke. Nie pamiętam dlaczego :D

reklama
Pić?
Nie pić?

Zrezygnowałam z porannej kawy z mlekiem na rzecz zbożowej firmy Anatol 😀 ale jakoś mi nie podchodzi ten smak 🙄
Polecacie coś?
Mnie w tej ciąży odrzuciło od kawy ale w poprzedniej piłam normalnie dwie kawki ;)
Dziewczyny jest serducho i u nas :) właśnie wróciłam z usg. Dziś 7+0 i wszystko wyglada bardzo ładnie i zgodnie z kalendarzem 🙈❤️
cudnie ❤️

nie caly czas, mniej wiecej polowa mojego czasu pracy to zamrazalka i chodzenie miedzy -25 a +25 😂 Oczywiscie mam specjalnie przygotowane ubranie na takie temperatury, ale po jakims czasie to -25 je pokonuje 😂😂😂
ojeeej, ja pracowałam przy -10/15 i dla mnie to był dramat 🫣 nie chcesz ogarnąć sobie jakiegoś zwolnienia z powodu warunków w pracy?

A też jesteście nerwowe ? Ja nie poznaję sama siebie. Fakt,że córka jest teraz też nieznośna ale ja wychodzę już z siebie jak ona wpada w swój szał i np dziś coś jej nie pozwoliłam to rzuciła się na ziemie i wyła chyba z 10min. Ja też nie wytrzymałam i zaczęłam na nią kryczec :/ teraz ostatnie dni mam takie,że bardzo mnie te jej buntownicze zachowania denerwuja...a niestety jesteśmy same we dwie
ja tez jestem nerwowa…
Pić?
Nie pić?

Polecacie coś?
ja pije, piłam i w pierwszej ciąży i w drugiej :) i przy KP tez, moje dzieci spały normalnie 🤣

Objawów jakiś większych nie mam, czasem czuje brzuch i plecy i to tyle :)

Witajcie. Wczoraj ujrzałam II kreski. Dzisiaj jeszcze niedawno powtórzyłam test tak dla pewności :) Z obliczeń wychodzi termin na 25.05, gdzie teraz jestem w 3t i 4d ciąży. Jestem mamą już 3 synów, nastoletnich, więc sobie przypomnę, jak to jest być ponownie mama noworodka 🥰 Jeszcze na wizytę się nie umawiałam, ale tak myślę, czy aby nie zapisać się na początku października, bo wolę iść, jak już będzie więcej widać, a może i nawet serduszko?
Jak coś, ja nie robię bety. Nie chcę się stresować przyrostami, a po prostu spokojnie czekać na wizytę ;)
Mam nadzieję, jak w sumie każda z nas, że donoszę zdrowo, nudnie ciążę, bo jednak już swój wiek też mam (niebawem skończę 35 lat).
Bałam się zagadać przed wizytą, ale stwierdziłam, że trzeba pozytywnie myśleć i cieszyć się każdą chwilą będąc w tej ciąży 🥰

Ostatnia edycja:
Pić?
Nie pić?

Polecacie coś?
Gdyby mi wchodziła pilabym

Ogólnie to w pracy piję Inkę, w domku z ekspresu, ale od dwóch tygodni zrezygnowałam przez mdłości🙃

ojeeej, ja pracowałam przy -10/15 i dla mnie to był dramat 🫣 nie chcesz ogarnąć sobie jakiegoś zwolnienia z powodu warunków w pracy?
absolutnie nie 🫢 na zwolnienie planuje isc nie wczesniej jak pod koniec 7 miesiaca. Z mlodsza corka pracowalam w restauracji jako kelnerka, lato stulecia w Szwecji gdzie Polscy strazacy przyjezdzali pomagac w pozarach… pracowalam do 32tc 🫢 poszlam na zwolnienie w polowie lipca. Termin 23 wrzesnia.
Oczywiscie nie mowie ze nie pojde wczesniej, ale jesli wszystko z ciaza bedzie dobrze i ja sie bede czula to nie zaprzeczam ze bede pracowala nawet do ostatnich tygodni. Jak brzuszek zacznie przeszkadzac to nie musze tez robic w pracy tego czym aktualnie sie zajmuje. Szefa akurat mam w pozadku. No i wrocic do pracy na weekendy chce najpozniej z poczatkiem wrzesnia.

absolutnie nie 🫢 na zwolnienie planuje isc nie wczesniej jak pod koniec 7 miesiaca. Z mlodsza corka pracowalam w restauracji jako kelnerka, lato stulecia w Szwecji gdzie Polscy strazacy przyjezdzali pomagac w pozarach… pracowalam do 32tc 🫢 poszlam na zwolnienie w polowie lipca. Termin 23 wrzesnia.
Oczywiscie nie mowie ze nie pojde wczesniej, ale jesli wszystko z ciaza bedzie dobrze i ja sie bede czula to nie zaprzeczam ze bede pracowala nawet do ostatnich tygodni. Jak brzuszek zacznie przeszkadzac to nie musze tez robic w pracy tego czym aktualnie sie zajmuje. Szefa akurat mam w pozadku. No i wrocic do pracy na weekendy chce najpozniej z poczatkiem wrzesnia.
No pewnie! Jeżeli tak chcesz to super 😁 Tak tylko zapytałam bo pomyślałam ze może buc to dla ciebie męczące. Szczerze to podziwiam takie podejście, naprawdę szacun😘 Ja przy synku to w pewnym momencie nie umiałam sama butow zawiązać bo miałam taki wielki brzuchol a co dopiero chodzić do pracy 😆 ja już dzisiaj dostałam zwolnienie od lekarza ze względu na 3 poronienia, pracodawca tym razem nie zdążył mi wystawić zwolnienia 😆

Gdyby mi wchodziła pilabym

Ogólnie to w pracy piję Inkę, w domku z ekspresu, ale od dwóch tygodni zrezygnowałam przez mdłości🙃
Ja kawy nie piję w ogóle, od zawsze :D Jednak zieloną herbatkę, oooo tak, no i tu już problem, bo jej nie bardzo można w ciąży, ale jedną dziennie mogłabym? Czy ktoś, coś na ten temat wie?

reklama
Hej po jednoniowej nieobecności, ale walka z ospą + ciąża mnie powala. Odebrałam dziś ponowny wynik bety. Wzrost po 48h z 1790 na 4374. Czyli ten 5 tydzień raczej się zgadza. Samopoczucie nadal bardzo ok.

Co do kawy, bo tyle zdążyłam nadrobić. Piłam w poprzedniej ciąży, bo lekarz nie widział przeciwwskazań, i na pewno będę też piła teraz. No chyba, że zacznie mnie odrzucać.

Do góry