reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziś zaczęłam 6 tydzień i rano była lekka zgaga i mdłości. Dalej brzuch pobolewa ale biorę nospe 2x dziennie. Poza tym spaaaaać 😀 a jak u Ciebie?
bol piersi. I to bardzo. Nigdy przed okresem nie bolały mnie piersi. Pozniej przeziębienie i zmęczenie. I bol brzucha ale bylam przekonana że zbliża się okres

reklama
A też jesteście nerwowe ? Ja nie poznaję sama siebie. Fakt,że córka jest teraz też nieznośna ale ja wychodzę już z siebie jak ona wpada w swój szał i np dziś coś jej nie pozwoliłam to rzuciła się na ziemie i wyła chyba z 10min. Ja też nie wytrzymałam i zaczęłam na nią kryczec :/ teraz ostatnie dni mam takie,że bardzo mnie te jej buntownicze zachowania denerwuja...a niestety jesteśmy same we dwie

Dziś zaczęłam 6 tydzień i rano była lekka zgaga i mdłości. Dalej brzuch pobolewa ale biorę nospe 2x dziennie. Poza tym spaaaaać 😀 a jak u Ciebie?
A jak jest w końcu z tą nospa? Ja już mam tyle sprzecznych informacji. Ile lekarzy tyle opinii. Ta do której chodzę uważa nospe za zło. Lekarz z NFZ znowu żeby łykać jak cukierki bo jest ok.... Fizjo do której chodziłam z córką na rehabilitację że względu na jakieś tam napięcia coś mówiła o "po nospowych dzieciach"... Że niby skutki brania nospy w ciąży. I ja już zgłupiałam

A jak jest w końcu z tą nospa? Ja już mam tyle sprzecznych informacji. Ile lekarzy tyle opinii. Ta do której chodzę uważa nospe za zło. Lekarz z NFZ znowu żeby łykać jak cukierki bo jest ok.... Fizjo do której chodziłam z córką na rehabilitację że względu na jakieś tam napięcia coś mówiła o "po nospowych dzieciach"... Że niby skutki brania nospy w ciąży. I ja już zgłupiałam
Moja siostra prawie całą ciążę brała nospe i dzieciak zdrowy. W ogóle to bardziej się boję skurczy i poronienia.

Chyba nie za ma bardzo reguły na to. U mnie corka z bardzo dużym wzmozonym napięciu mięśniowym w barkach a osłabione napiecie w brzuchu. Dopiero kolo 6 miesieca wyprowadzilam ja z tego ćwicząc 3 razy dziennie po 30 minut. A mialam od 20 tc stawianie brzucha i łykałam spasmoline (lekarz tez przeciwny No spa) i 6 tabletek magnezu dziennie. I ciężko powiedzieć czy to ze względu na stawianie się brzucha, a może leki? A może ze mialam ostatnie 10 tygodni lezace? A może przez porod. Przycyzn moze byc tak wiele ze nie szukałabym tutaj reguły. 🙄😕

U mnie niby 7t5d i mam młodości jak jie zjem i wieczorem. Dzialaja tylko jablka z sadu na to i mam na nie ochote(gdzie nie lubie zwykle jablek). A tak to czasem zmeczona (bardziej w 5 i 6 tygodniu, teraz jest lepiej) bylo mi tez pieruńsko zimno wieczorami, rozdrażnienie minęło. Czasem zakluje i miednice poboli. 😉 nie jest źle. Całe życie mam chorobę lokomocyjna to umieć powstrzymać młodości.

Chyba nie za ma bardzo reguły na to. U mnie corka z bardzo dużym wzmozonym napięciu mięśniowym w barkach a osłabione napiecie w brzuchu. Dopiero kolo 6 miesieca wyprowadzilam ja z tego ćwicząc 3 razy dziennie po 30 minut. A mialam od 20 tc stawianie brzucha i łykałam spasmoline (lekarz tez przeciwny No spa) i 6 tabletek magnezu dziennie. I ciężko powiedzieć czy to ze względu na stawianie się brzucha, a może leki? A może ze mialam ostatnie 10 tygodni lezace? A może przez porod. Przycyzn moze byc tak wiele ze nie szukałabym tutaj reguły. 🙄😕

U mnie niby 7t5d i mam młodości jak jie zjem i wieczorem. Dzialaja tylko jablka z sadu na to i mam na nie ochote(gdzie nie lubie zwykle jablek). A tak to czasem zmeczona (bardziej w 5 i 6 tygodniu, teraz jest lepiej) bylo mi tez pieruńsko zimno wieczorami, rozdrażnienie minęło. Czasem zakluje i miednice poboli. 😉 nie jest źle. Całe życie mam chorobę lokomocyjna to umieć powstrzymać młodości.
Ja też brałam sporo nospy bo miałam takie skurcze macicy i córka miała to samo co Ty. Chodziłam z nią na rehabilitację

Dziewczyny a co wiecie w temacie picia kawy w ciąży?☕
Pić?
Nie pić?
Można ale do 200mg dziennie?

Zrezygnowałam z porannej kawy z mlekiem na rzecz zbożowej firmy Anatol 😀 ale jakoś mi nie podchodzi ten smak 🙄
Polecacie coś?

Pić?
Nie pić?

Zrezygnowałam z porannej kawy z mlekiem na rzecz zbożowej firmy Anatol 😀 ale jakoś mi nie podchodzi ten smak 🙄
Polecacie coś?
ja nie pije bo tak postanowiłam, ale ogólnie można, tylko po prostu mniej.

Pić?
Nie pić?

Polecacie coś?

Mam wyniki bety :) z 498 na 1860 po 72h ;) teraz już czekam na USG które robię dopiero 27.09 jeśli nic wcześniej się nie wydarzy

reklama
Pić?
Nie pić?

Polecacie coś?
Na początku piłam słabą, jedną dziennie, od drugiej bety nie piję w ogóle.
W poniedziałek próbowałam w biurze wypić ale była okropna ale ja nigdy nie przepadałam za kawa w moim biurze. Ale wcześniej jakoś piłam a ostatnio wylałam

Do góry