reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Ja zero :) ale zawsze mam zero
5+2, piersi troche bardziej reagujace na zmiane temperatury, a ze polowa mojego czasu pracy jest w -25 stopniach to troche to odczuwam 😂😂 inaczej narazie bez zmian.

Ale smarujecie dziewczyny. Codziennie wieczorem Was nadrabiam, w dzien czasu zabardzo nie mam bo praca, dwojka dzieci i dwa psy troche czasu zajmuja mimo ze to starsze juz samowystaczalne lat 10. No i jak juz nadrobie to zapominam co mialam napisac albo temat sie skonczyl 😂

Za tydzien w piatek mam pierwsza wizyte u poloznej a 27 wrzesnia prywatna wizyte u ginekologa. W Szwecji ciaze prowadzi polozna, ale ja jak w poprzedniej ciazy skocze sobie do polskiego ginka na usg od czasu do czasu

Dziewczyny a co wiecie w temacie picia kawy w ciąży?☕
Pić?
Nie pić?
Można ale do 200mg dziennie?

Zrezygnowałam z porannej kawy z mlekiem na rzecz zbożowej firmy Anatol 😀 ale jakoś mi nie podchodzi ten smak 🙄
Polecacie coś?
Pić, ino z umiarem 😊. Ewentualnie bezkofeinowa kawa jest super, pod warunkiem, że została pozbawiana kofeiny za pomocą pary wodnej.

5+2, piersi troche bardziej reagujace na zmiane temperatury, a ze polowa mojego czasu pracy jest w -25 stopniach to troche to odczuwam 😂😂 inaczej narazie bez zmian.

Ale smarujecie dziewczyny. Codziennie wieczorem Was nadrabiam, w dzien czasu zabardzo nie mam bo praca, dwojka dzieci i dwa psy troche czasu zajmuja mimo ze to starsze juz samowystaczalne lat 10. No i jak juz nadrobie to zapominam co mialam napisac albo temat sie skonczyl 😂

Za tydzien w piatek mam pierwsza wizyte u poloznej a 27 wrzesnia prywatna wizyte u ginekologa. W Szwecji ciaze prowadzi polozna, ale ja jak w poprzedniej ciazy skocze sobie do polskiego ginka na usg od czasu do czasu
pracujesz w -25 stopniach ?

A to pracujesz w jakimś zakładzie przetwórstwa mięsnego?
w lidlu. Pieczywo ktore pieczemy jest mrozone :) trzeba to stamtad wyciagnac, rozpakowywac palety itp itd. A akurat moj sklep sprzedaje dosc sporo pieczywa wiec piec i wchodzic do zamrazalki trzeba dosc czesto. Jak nie pieke to znowu rozpakowuje mrozonki czy rzeczy do lodowek. Tam rowniez zawiewa chlodem. Ostatnio myslalam zeby jakies waciki sobie moze wsadzic do stanika 😂

reklama
Ile serduszek się już u nas pojawia ♥️ gratuluję wam wszystkim ♥️ jeszcze trochę a zaraz będziemy chwalić się płcią i zdjęciami z pierwszych prenatalnych ♥️

A co do objawów ja o ile rano jest wszystko ok. O tyle jak coś zjem zaraz mi brzuch wywala i czuję się pełna strasznie :( ogólnie mój brzuch wygląda jak już byłaby porządną ciaza, piersi strasznie nabrzmiałe i zaraz moje staniki będą za duże. Młodości mam praktycznie od popołudnia do wieczora. Na wieczór ograniczyłam już płyny, ale niestety 5 rano i trzeba wstać do toalety :p

Do góry