reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Witajcie. Wczoraj ujrzałam II kreski. Dzisiaj jeszcze niedawno powtórzyłam test tak dla pewności :) Z obliczeń wychodzi termin na 25.05, gdzie teraz jestem w 3t i 4d ciąży. Jestem mamą już 3 synów, nastoletnich, więc sobie przypomnę, jak to jest być ponownie mama noworodka 🥰 Jeszcze na wizytę się nie umawiałam, ale tak myślę, czy aby nie zapisać się na początku października, bo wolę iść, jak już będzie więcej widać, a może i nawet serduszko?
Jak coś, ja nie robię bety. Nie chcę się stresować przyrostami, a po prostu spokojnie czekać na wizytę ;)
Mam nadzieję, jak w sumie każda z nas, że donoszę zdrowo, nudnie ciążę, bo jednak już swój wiek też mam (niebawem skończę 35 lat).
Bałam się zagadać przed wizytą, ale stwierdziłam, że trzeba pozytywnie myśleć i cieszyć się każdą chwilą będąc w tej ciąży 🥰
Czeeeeesc ☺️ Od kilku dni nie wchodziłam na wrześniowe staraczki../ ale super 😍😍 nudnej coazy Ci życzę/ ja wlasnie teraz przez ta bete mam stres. Poprzednio ładnie przyrasta i odznaczyła dwa razy przyrost i zapomniałam o becie. Teraz mam nerwówkę przez nią

reklama
Na tym pierwszym z twgo wychodzi,ze terminu się pokrywają. U mnie były ja początku zawirowania z beta, bo miałam jeden przyrost ka pozimie 47% . Potem odbiła i teraz się boje, ze coś jest nie tak. 😢
Tak to u mnie wyglada. W dniu usg termin z om był 5+1
Pamiętam Twoje wpisy na wrześniówkach, a tu tak ładnie sie ciaża rozwija :) Nie stresuj się, nie myśl tak o tych wzrostach (dlatego ja nie robię bety), a po prostu daj rozwijać sie ciaży. Wiadomo, że jak coś by sie działo, ale nie szalej tak z tym, bo swoim stresem na pewno nie pomagasz ;)

Czeeeeesc ☺️ Od kilku dni nie wchodziłam na wrześniowe staraczki../ ale super 😍😍 nudnej coazy Ci życzę/ ja wlasnie teraz przez ta bete mam stres. Poprzednio ładnie przyrasta i odznaczyła dwa razy przyrost i zapomniałam o becie. Teraz mam nerwówkę przez nią
Będzie dobrze, sama widzisz, jak idzie do przodu, tylko sie cieszyć :)))

Ja kawy nie piję w ogóle, od zawsze :D Jednak zieloną herbatkę, oooo tak, no i tu już problem, bo jej nie bardzo można w ciąży, ale jedną dziennie mogłabym? Czy ktoś, coś na ten temat wie?
Przez picie zielonej herbaty ponoć gorzej wchłania się kwas foliowy, albo go wypłukuje. Jak leżałam w szpitalu z kobietą dzień przed jej cesarką to piła dużo herbaty zielonej i mówi, że przez to bierze większą dawkę kwasu foliowego. Ale no nie wiem tego na 100% lepiej spytaj lekarza.
tez o tym słyszałam 🫣 a jakich jeszcze nie można pic ? Wiesz może ? Ja jestem fanem herbat, kocham. A według tego co piszą w internecie to na jednej stronie ze taka można a na drugiej stronie zaś ze nie można 🤷🏻‍♀️😆
Ponoć hibuskis i z liści malin są niewskazane bo mogą wywołać skurcze.

Gdzieś jeszcze było napisane o czarnej herbacie. Czarną herbatę można, tylko trzeba pamiętać o tym, że w czarnej jest też kofeina i jeśli pijecie np 2 kawy dziennie i do tego czarną herbatę to przekraczacie dzienny limit na kofeinę.

Raczej wątpię, ze wpadka labo, bo dopiero potem zaczęła odbijac. Cholernie boje sie, ze nic z tego nie będzie, lub, ze dzidziol będzie chory 😢😢😢
Nie myśl tak...
Przez picie zielonej herbaty ponoć gorzej wchłania się kwas foliowy, albo go wypłukuje. Jak leżałam w szpitalu z kobietą dzień przed jej cesarką to piła dużo herbaty zielonej i mówi, że przez to bierze większą dawkę kwasu foliowego. Ale no nie wiem tego na 100% lepiej spytaj lekarza.

Ponoć hibuskis i z liści malin są niewskazane bo mogą wywołać skurcze.

Gdzieś jeszcze było napisane o czarnej herbacie. Czarną herbatę można, tylko trzeba pamiętać o tym, że w czarnej jest też kofeina i jeśli pijecie np 2 kawy dziennie i do tego czarną herbatę to przekraczacie dzienny limit na kofeinę.
To przestanę całkowicie pić zieloną. Zostanę przy melisie czy mięcie :p

No pewnie! Jeżeli tak chcesz to super 😁 Tak tylko zapytałam bo pomyślałam ze może buc to dla ciebie męczące. Szczerze to podziwiam takie podejście, naprawdę szacun😘 Ja przy synku to w pewnym momencie nie umiałam sama butow zawiązać bo miałam taki wielki brzuchol a co dopiero chodzić do pracy 😆 ja już dzisiaj dostałam zwolnienie od lekarza ze względu na 3 poronienia, pracodawca tym razem nie zdążył mi wystawić zwolnienia 😆
mnie za to po macierzynskim wystawili 😂 wrocilam do pracy luty 2020 i w marcu przyszla nieszczesna korona… zwolnili mnie ale po 2 tygodniach wyladowalam tam gdzie jestem teraz i z dwojga zlego na dobre mi to wyszlo

Co do kawy ja pijam z ekspresu z mlekiem ale tylko wtedy jak mam wolne. Pracuje od 6 rano i wstanie o 5:15 jest dla mnie katorga, a co dopiero wstac wczesniej by sie kawy napic 🫢 i tak dosc mocno sie spiesze ale nie dam rady wstac wczesniej…

Jeszcze o czarnej słyszałam, ze nie. Natomiast na pewno mięta, melisa np. można (melisa np. pomaga przy mdłościach) :) No herbaty, to dzień bez niej, to stracony dzień 😄 A teraz jeszcze idzie jesień, zima, no jak nie pić jej 🤪
oj mięty nie wolno ? Xd dobrze wiedziec ja ostatnio sporo wypiłam, na przemian z imbirowa przy miłościach 🫣

reklama
Do góry