reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Witajcie.
Myślę że mogę do was dołączyć :) wczoraj na USG zarodek 0.5mm :) serducho uwidocznione. Termin na 6.05.

Załączniki

• IMG_20220914_071304.jpg
    IMG_20220914_071304.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
reklama
@Corabia na bol głowy polecam 2 rzeczy: szklanka zimnej wody ze szczyptą soli himalajskiej i prysznic. Daj znać czy pomoże, trzymam kciuki!

Edit: a na katar polecam inhalacje z solanki zabłockiej (uwaga jeśli się ma nadczynnosc tarczycy) z solą fizjologiczną.
Dziękuję Ci ;* wykorzystam każda opcje jeśli ta wredota czyt ból głowy wróci :*

U mnie też serduszko i 1.39 cm 😅 wg USG 7 tydzień 5 dzień czyli wychodzi termin na kwiecień 😅😁
Ale miałam stresa od piątku. W piątek rano różowe plamienie. Po południu nie było śladu. Wczoraj wieczorem plamienie czerwone ( śluz podbarwiony na czerwono) i dzisiaj w porannych godzinach chlusnelo mi w pracy świeża krwią. Ogólnie to pożegnałam się z tą ciąża. Dobrze, że wizyta zaplanowana na dziś i tu taka niespodzianka, że wszystko ok . Nie ma śladów nie prawidłowości. Ani krwiaka ani nic więc w sumie nie wiadomo od czego. Dostałam luteinę i 2 tyg zwolnienia.am odpoczywać , ale mogę chodzić itp. Kolejna wizyta za 2 tyg 😊😁
Gratuluje serduszka i dobrze, że ta krew to tylko fałszywy alarm!
Ty mieszkasz w PL? Wiesz, że nasze "chodzone" l4 pozwala chodzić tylko do sklepu, apteki i lekarza? Zus robi dużo kontroli ciężarnym więc lepiej uważaj bo wg nich spacer na l4 jest zabroniony, choć ciężarnym mega potrzebny🤷‍♀️

U mnie też serduszko i 1.39 cm 😅 wg USG 7 tydzień 5 dzień czyli wychodzi termin na kwiecień 😅😁
Ale miałam stresa od piątku. W piątek rano różowe plamienie. Po południu nie było śladu. Wczoraj wieczorem plamienie czerwone ( śluz podbarwiony na czerwono) i dzisiaj w porannych godzinach chlusnelo mi w pracy świeża krwią. Ogólnie to pożegnałam się z tą ciąża. Dobrze, że wizyta zaplanowana na dziś i tu taka niespodzianka, że wszystko ok . Nie ma śladów nie prawidłowości. Ani krwiaka ani nic więc w sumie nie wiadomo od czego. Dostałam luteinę i 2 tyg zwolnienia.am odpoczywać , ale mogę chodzić itp. Kolejna wizyta za 2 tyg 😊😁
Ufff../ całe szczęście. Gratuluje ❤️❤️
Pewnie kamień z serca.

Ja też miałam ciężki poród, wywoływany w 39tc przez nadciśnienie ciążowe. Rozwarcie nie postępowało, rodziłam 16h i 45min partych. Nie było lekko. Po porodzie powiedziałam , nigdy więcej!

Jakie dzisiaj samopoczucia?
Ja ostatnie dni kładę się z dzieckiem i zasypiam o 20. Wstaje 5:30 do pracy wiec tyle godzin snu dobrze mi robi bo jak chodziłam spać pozniej to w pewnym momencie w ciagu dnia czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął.

Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd

Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd
Też tak mam, że raz lepiej się czuje raz gorzej.
Dzisiaj rano nie wymiotowałam ale czuje cały czas kamień na żołądku :/ z reguły jak coś zjem to mija mi na trochę a potem wracają mdłości.

reklama
Cześć ☺️ gratuluję bijących serduszek☺️ moja wizyta dopiero w następną środę,sama nie mogę się już doczekać 🤗 po pracy zawsze mam lekkie bóle brzucha, od czasu do czasu różowe bądź brązowe plamienia. Dziś za to dziwne bóle w klatce piersiowej, chwilowe ale trochę mnie zaniepokoiły, poprosiłam męża żeby to on dziś odwiózł dzieci do przedszkola, jeśli się powtórzą skonsultuje to z lekarzem.
Miłego dnia dziewczyny!☺️

Do góry