reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Witajcie.
Myślę że mogę do was dołączyć :) wczoraj na USG zarodek 0.5mm :) serducho uwidocznione. Termin na 6.05.

Załączniki

• IMG_20220914_071304.jpg
    IMG_20220914_071304.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 75
reklama
@Corabia na bol głowy polecam 2 rzeczy: szklanka zimnej wody ze szczyptą soli himalajskiej i prysznic. Daj znać czy pomoże, trzymam kciuki!

Edit: a na katar polecam inhalacje z solanki zabłockiej (uwaga jeśli się ma nadczynnosc tarczycy) z solą fizjologiczną.
Dziękuję Ci ;* wykorzystam każda opcje jeśli ta wredota czyt ból głowy wróci :*

U mnie też serduszko i 1.39 cm 😅 wg USG 7 tydzień 5 dzień czyli wychodzi termin na kwiecień 😅😁
Ale miałam stresa od piątku. W piątek rano różowe plamienie. Po południu nie było śladu. Wczoraj wieczorem plamienie czerwone ( śluz podbarwiony na czerwono) i dzisiaj w porannych godzinach chlusnelo mi w pracy świeża krwią. Ogólnie to pożegnałam się z tą ciąża. Dobrze, że wizyta zaplanowana na dziś i tu taka niespodzianka, że wszystko ok . Nie ma śladów nie prawidłowości. Ani krwiaka ani nic więc w sumie nie wiadomo od czego. Dostałam luteinę i 2 tyg zwolnienia.am odpoczywać , ale mogę chodzić itp. Kolejna wizyta za 2 tyg 😊😁
Gratuluje serduszka i dobrze, że ta krew to tylko fałszywy alarm!
Ty mieszkasz w PL? Wiesz, że nasze "chodzone" l4 pozwala chodzić tylko do sklepu, apteki i lekarza? Zus robi dużo kontroli ciężarnym więc lepiej uważaj bo wg nich spacer na l4 jest zabroniony, choć ciężarnym mega potrzebny🤷‍♀️

U mnie też serduszko i 1.39 cm 😅 wg USG 7 tydzień 5 dzień czyli wychodzi termin na kwiecień 😅😁
Ale miałam stresa od piątku. W piątek rano różowe plamienie. Po południu nie było śladu. Wczoraj wieczorem plamienie czerwone ( śluz podbarwiony na czerwono) i dzisiaj w porannych godzinach chlusnelo mi w pracy świeża krwią. Ogólnie to pożegnałam się z tą ciąża. Dobrze, że wizyta zaplanowana na dziś i tu taka niespodzianka, że wszystko ok . Nie ma śladów nie prawidłowości. Ani krwiaka ani nic więc w sumie nie wiadomo od czego. Dostałam luteinę i 2 tyg zwolnienia.am odpoczywać , ale mogę chodzić itp. Kolejna wizyta za 2 tyg 😊😁
Ufff../ całe szczęście. Gratuluje ❤️❤️
Pewnie kamień z serca.

Ja też miałam ciężki poród, wywoływany w 39tc przez nadciśnienie ciążowe. Rozwarcie nie postępowało, rodziłam 16h i 45min partych. Nie było lekko. Po porodzie powiedziałam , nigdy więcej!

Jakie dzisiaj samopoczucia?
Ja ostatnie dni kładę się z dzieckiem i zasypiam o 20. Wstaje 5:30 do pracy wiec tyle godzin snu dobrze mi robi bo jak chodziłam spać pozniej to w pewnym momencie w ciagu dnia czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął.

Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd

Dziewczynki znowu ja . Powiedzcie mi czy też tak macie ? Wczoraj mdłości a nawet wymioty a dziś kompletnie nic ..? W poprzednich ciążach jak miałam dolegliwości to non stop do piątego miesiąca czyt, wymiotowałam dzień na dzień i to przy obu ciążach .. teraz raz źle raz dobrze ? Czy to nie dobrze ? Xd
Też tak mam, że raz lepiej się czuje raz gorzej.
Dzisiaj rano nie wymiotowałam ale czuje cały czas kamień na żołądku :/ z reguły jak coś zjem to mija mi na trochę a potem wracają mdłości.

reklama
Cześć ☺️ gratuluję bijących serduszek☺️ moja wizyta dopiero w następną środę,sama nie mogę się już doczekać 🤗 po pracy zawsze mam lekkie bóle brzucha, od czasu do czasu różowe bądź brązowe plamienia. Dziś za to dziwne bóle w klatce piersiowej, chwilowe ale trochę mnie zaniepokoiły, poprosiłam męża żeby to on dziś odwiózł dzieci do przedszkola, jeśli się powtórzą skonsultuje to z lekarzem.
Miłego dnia dziewczyny!☺️

Do góry