reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Rozumiem i szanuję ;)
Mam nadzieję że nie przeszkadza Ci że ja czy inne dziewczyny opisujemy w mniej lub bardziej szczegółowy sposób nasze porody :)
Mi osobiście to forum bardzo pomogło, czytałam właśnie na takich otwartych wątkach o porodzie sn zakończonym cc. Długo po porodzie przeżywałam to że miałam koniec końców cc.
Nie, to mi wgl nie przeszkadza, bo ja sama lubię czytać doświadczenia innych i sama chętnie się podzielę swoim, po prostu później, na forum zamkniętym :) Także piszcie śmiało tu nie chodzi o to, że mi to przeszkadza, absolutnie

reklama
Dziękuję Ci ;* wykorzystam każda opcje jeśli ta wredota czyt ból głowy wróci :*
Mi kiedyś tesciowa sprsedala sposob na migrenę. I o dziwo pomoglo przy ataku, gdsie na czterech szlam do wc wymiotować... Taki ból.

Otóż woda z octem, zmoczyć szmatkę i na czoło położyć. Zapach octu jest ostry i mózg koncentruje sie na tym a nie na bólu. Mi pomogło i kilku znajomym też, więc warto spróbować.

Ja też miałam ciężki poród, wywoływany w 39tc przez nadciśnienie ciążowe. Rozwarcie nie postępowało, rodziłam 16h i 45min partych. Nie było lekko. Po porodzie powiedziałam , nigdy więcej!

Jakie dzisiaj samopoczucia?
Ja ostatnie dni kładę się z dzieckiem i zasypiam o 20. Wstaje 5:30 do pracy wiec tyle godzin snu dobrze mi robi bo jak chodziłam spać pozniej to w pewnym momencie w ciagu dnia czułam się jakby ktoś mi wtyczkę wyciągnął.
Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.

Mi kiedyś tesciowa sprsedala sposob na migrenę. I o dziwo pomoglo przy ataku, gdsie na czterech szlam do wc wymiotować... Taki ból.

Otóż woda z octem, zmoczyć szmatkę i na czoło położyć. Zapach octu jest ostry i mózg koncentruje sie na tym a nie na bólu. Mi pomogło i kilku znajomym też, więc warto spróbować.
O nie słyszałam o tym, warto spróbować. 😉

Ja też chodzę spać z dzieckiem. Z tym, że moje dziecko (21 miesiecy) chodzi spać po 23 🥴 do tego pobudki w nocy (dzisiaj cztery albo pięć). W dzień jestem okrutnie zmęczona i jest ciężko. Do tego dochodzą też napady głodu i bóle podbrzusza (takie okresowe). Nie jest źle ale mogłoby być lepiej.. Za to psychicznie słabo u mnie. W poniedziałek wieczorem (w ciagu dnia miałam wizytę) dostałam smsa od lekarki, że dodaje mi dodatkowy lek. Okazało się, że to heparyna. Nie mogę się pogodzić z decyzją lekarki o włączeniu heparyny i nie biorę jej póki co. Czekam do kolejnej wizyty, żeby o tym z nią porozmawiać.
Moje dziecko (2lata 4 mies) jakby poszło spać o 23 to rano za nic nie wstała by do żłobka wiec staram się ja kłaść o 19 już. Nawet jak o tej 19 uśnie co nie zawsze się udaje to i tak rano jest walka ;)

A jeśli chodzi o mdłości, bo kilka dziewczyn tutaj męczą to mi koleżanki polecały krople *Anaketon*.
Sama jeszcze nie próbowałam ale pewnie skuszę się bo mdli cały dzień.

Ostatnia edycja:
Moje dziecko (2lata 4 mies) jakby poszło spać o 23 to rano za nic nie wstała by do żłobka wiec staram się ja kłaść o 19 już. Nawet jak o tej 19 uśnie co nie zawsze się udaje to i tak rano jest walka ;)
Moja jest totalnym nie-śpiochem. Niestety 🤣 chodzi spać po 23 a wstaje o 7 🤷‍♀️

Mój syn dzisiaj (20 miesięcy) zrobił sobie ponad godzinna przerwę w środku nocy.... Co chwilę się kręcił, mówił mama, ciumkał smoka a ja udawałam że spie aż zasnął 🥱

reklama
Do góry