reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Co kupiłaś na katar? Ja mam taki okropny,że głowa mi pęka .... Biorę na zmianę sól hiperton.i narivent ale niewiele działa :(
Wyspamowało mi nazwę. Wrzucam zdjęcie i skład. Robiłam też irygacje zatok z roztworu soli fizjologicznej i to chyba najbardziej pomogło

Załączniki

• 16630953557317371975234606882856.jpg
    16630953557317371975234606882856.jpg
    881,6 KB · Wyświetleń: 46
  • 16630953836321143729174005043597.jpg
    16630953836321143729174005043597.jpg
    805,4 KB · Wyświetleń: 45
reklama
To moja trzecia ciąża i w każdej mam takie migreny w pierwszym trymestrze, i na mnie paracetamol też nie działa normalnie, a w ciąży już się nauczyłam, że łykam od razu dwa apapy i plaster na głowę, do tego wypijam szklankę wody (podobno głowa najczęściej boli z odwodnienia organizmu) i jakoś daje radę, gdy ból znowu powraca, to nie czekam aż się rozkręci, tylko ponawiam całą procedurę od nowa. Mam nadzieję, że na Ciebie też to podziała :)
Dziękuję za cenne rady ;* na pewno będę po kolei testować i szukać złotego środka aby nieinwazyjnie pokonywać te bóle ;* jesteście nieocenione <3

@Corabia na bol głowy polecam 2 rzeczy: szklanka zimnej wody ze szczyptą soli himalajskiej i prysznic. Daj znać czy pomoże, trzymam kciuki!

Edit: a na katar polecam inhalacje z solanki zabłockiej (uwaga jeśli się ma nadczynnosc tarczycy) z solą fizjologiczną.

Ostatnia edycja:
Dlaczego opisywanie porodów to za dużo na forum publicznym? Nie pytam uszczypliwe tylko z ciekawości
Dla jest to na tyle prywatne i intymne doświadczenie, że chce się nim dzielić z osobami, które choć trochę znam. Choćby z imienia. A nie, że będzie to do publicznej wiadomości puszczone, tutaj każdy może wejść, czytać, oceniać

To moja trzecia ciąża i w każdej mam takie migreny w pierwszym trymestrze, i na mnie paracetamol też nie działa normalnie, a w ciąży już się nauczyłam, że łykam od razu dwa apapy i plaster na głowę, do tego wypijam szklankę wody (podobno głowa najczęściej boli z odwodnienia organizmu) i jakoś daje radę, gdy ból znowu powraca, to nie czekam aż się rozkręci, tylko ponawiam całą procedurę od nowa. Mam nadzieję, że na Ciebie też to podziała :)
To prawda, najczęściej głowa boli z odwodnienia, u mnie często tak jest, zawsze miałam problem z piciem odpowiedniej ilości wody 🤪
Wyspamowało mi nazwę. Wrzucam zdjęcie i skład. Robiłam też irygacje zatok z roztworu soli fizjologicznej i to chyba najbardziej pomogło
Też używałam wiele razy te krople i są spoko, a najlepiej działają na Katar i zatoki irygacje nosa, polecam naprawdę

U mnie też serduszko i 1.39 cm 😅 wg USG 7 tydzień 5 dzień czyli wychodzi termin na kwiecień 😅😁
Ale miałam stresa od piątku. W piątek rano różowe plamienie. Po południu nie było śladu. Wczoraj wieczorem plamienie czerwone ( śluz podbarwiony na czerwono) i dzisiaj w porannych godzinach chlusnelo mi w pracy świeża krwią. Ogólnie to pożegnałam się z tą ciąża. Dobrze, że wizyta zaplanowana na dziś i tu taka niespodzianka, że wszystko ok . Nie ma śladów nie prawidłowości. Ani krwiaka ani nic więc w sumie nie wiadomo od czego. Dostałam luteinę i 2 tyg zwolnienia.am odpoczywać , ale mogę chodzić itp. Kolejna wizyta za 2 tyg 😊😁

Dla jest to na tyle prywatne i intymne doświadczenie, że chce się nim dzielić z osobami, które choć trochę znam. Choćby z imienia. A nie, że będzie to do publicznej wiadomości puszczone, tutaj każdy może wejść, czytać, oceniać
Rozumiem i szanuję ;)
Mam nadzieję że nie przeszkadza Ci że ja czy inne dziewczyny opisujemy w mniej lub bardziej szczegółowy sposób nasze porody :)
Mi osobiście to forum bardzo pomogło, czytałam właśnie na takich otwartych wątkach o porodzie sn zakończonym cc. Długo po porodzie przeżywałam to że miałam koniec końców cc.

reklama
Do góry