reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Hej ! To znowu ja ! Przychodzę z nadzieja. Miałam wizyte w niedziele 25/09 według OM 7w0 ale na USG 5w0d tylko jajo płodowe 9.2mm bez widocznego żółtka ( pierwsze zdjęcie )
Oczywiście w stresach ( przy plamieniach ) czekając na kolejna wizyte powtórzyłam prywatnie badanie wczoraj, według OM 7w5d według USG 5w2d puste jajo 1.15m ( drugie zdjęcie) kolejne badanie dopiero 8/10 mam padaczkę normalnie. Plamienia nie ustępują ale nie krwawię. Czy po 5 dniach powinno pokazać się żółtaczko? Mega pani doctor ( za która zapłaciłam £150) machała to różdżka pod każdym katem nie ma żółtaczka :( myślicie ze pokaże się coś za tydzień ?
Im większe jajo tym mniejsze prawdopodobieństwo że coś się pokaże - teoretycznie do 15mm a nawet 20mm może.
Pytanie czy jest możliwość, że ciąża jest 2 tyg młodsza? Wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulacje? Test dodatni pokrywa się z datą OM?
Bo jeśli zrobiłaś test np w dniu spodziewanej miesiączki przy cyklach ok 28-30 dni to szansy na młodszą ciąże nie ma.

reklama
Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
Ja, idę w 9+1 dopiero :)
Różnie może być, poprzednie ciąże traciłam na etapie 9-10 tygodnia więc czuje się z taką późniejszą wizytą lepiej niż gdybym leciała w 5-6 tyg.

Hej ! To znowu ja ! Przychodzę z nadzieja. Miałam wizyte w niedziele 25/09 według OM 7w0 ale na USG 5w0d tylko jajo płodowe 9.2mm bez widocznego żółtka ( pierwsze zdjęcie )
Oczywiście w stresach ( przy plamieniach ) czekając na kolejna wizyte powtórzyłam prywatnie badanie wczoraj, według OM 7w5d według USG 5w2d puste jajo 1.15m ( drugie zdjęcie) kolejne badanie dopiero 8/10 mam padaczkę normalnie. Plamienia nie ustępują ale nie krwawię. Czy po 5 dniach powinno pokazać się żółtaczko? Mega pani doctor ( za która zapłaciłam £150) machała to różdżka pod każdym katem nie ma żółtaczka :( myślicie ze pokaże się coś za tydzień ?
Doczytałam Twoje poprzednie posty - jeśli to 3 puste jajo będąc w PL sprawdź mutacje NLRP7 lub KHDC3L (jeśli nie masz w ogóle dziecka)

Ja, idę w 9+1 dopiero :)
Różnie może być, poprzednie ciąże traciłam na etapie 9-10 tygodnia więc czuje się z taką późniejszą wizytą lepiej niż gdybym leciała w 5-6 tyg.

Oh! Przebilas mnie :-) ja licze ze 7+3 to juz tak optymalnie a jak nie to ze chociaz sie cos dowiem.

Obstawiona lekami jestes od poczatku?

Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
ja byłam w 6 tygodniu najpierw. Teraz będę w 9 tygodniu i 1 dniu. Byłam zaraz po teście w sumie tylko dlatego, że bardzo się bałam czy jest w dobrym miejscu. Było widać już zolteczko i nawet żyłkę serduszkowa.

Dziś zobaczyłam lekko brązowy śluz na papierze. Poza tym nic mnie nie boli, dobrze się czuje .. Bardzo się boję, żeby to nic groźnego 😥😥

Dziś zobaczyłam lekko brązowy śluz na papierze. Poza tym nic mnie nie boli, dobrze się czuje .. Bardzo się boję, żeby to nic groźnego 😥😥
Ja cały czas plamie na brązowo, ale też dlatego jestem na duphastonie. Jak się stresujesz, to lepiej jedz zbadać. Jedno jest pewne, lepiej brazowe niż czerwone, tego się trzymaj ;)

reklama
Do góry