reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
ja jeszcze nie byłam. Pierwsza wizyta we wtorek i będzie to 6t2dz

Im większe jajo tym mniejsze prawdopodobieństwo że coś się pokaże - teoretycznie do 15mm a nawet 20mm może.
Pytanie czy jest możliwość, że ciąża jest 2 tyg młodsza? Wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulacje? Test dodatni pokrywa się z datą OM?
Bo jeśli zrobiłaś test np w dniu spodziewanej miesiączki przy cyklach ok 28-30 dni to szansy na młodszą ciąże nie ma.
Owulacja według miesiączki 20/08, przytulanki 19/08 a następne dopiero były 03/09 a 04/09 robiłam test - pozytywny wiec no chyba że te testy robią teraz mega czule i dzień po pykanku wychodzi co jest grane albo tutaj rzeczywiście się nic nie zadzieje w moim pięknym jaju, mam regularne miesiączki . Syna 13 letniego, najpiękniejsza wpadka w moim życiu - praktycznie wychowałam sama. Od 6 lat w mega super związku, w staraniach dopiero (już) od 8 miesięcy, no i pierwszy zaskok a tu o. Jestem w Anglii wiec o tych badaniach gen będę musiała poszperać chwilkę, ale potem. Jeszcze mała moja nadzieja się tli , do soboty wszystko będzie jasne x

Owulacja według miesiączki 20/08, przytulanki 19/08 a następne dopiero były 03/09 a 04/09 robiłam test - pozytywny wiec no chyba że te testy robią teraz mega czule i dzień po pykanku wychodzi co jest grane albo tutaj rzeczywiście się nic nie zadzieje w moim pięknym jaju, mam regularne miesiączki . Syna 13 letniego, najpiękniejsza wpadka w moim życiu - praktycznie wychowałam sama. Od 6 lat w mega super związku, w staraniach dopiero (już) od 8 miesięcy, no i pierwszy zaskok a tu o. Jestem w Anglii wiec o tych badaniach gen będę musiała poszperać chwilkę, ale potem. Jeszcze mała moja nadzieja się tli , do soboty wszystko będzie jasne x
Jeśli 4.09 miałaś dodatni test to nie ma możliwości żeby zdrowa ciąża nie miała uwidocznionego zarodka - to powinien być dobry centymetr człowieka :(

Dziewczyny obecnie zaczynam 9 tydzień i u mnie żadnych objawów…jedynie zmniejszony apetyt 😜 czy to normalne zero mdłości, wymiotów itp
mnie piersi bolą dość mocno, i mam wzdęty brzuch (pewnie dlatego że gorzej mi idzie w kibelku z II, co jest też spowodowane rzuceniem palenia), brzuch mój wyglada teraz tak jak mialam w ok 13 tc poprzedniej ciazy a jutro zaczynam 9 tc dopiero 🙈 w pracy jeszcze nie mowilam więc staram się ubierać na luzie 😅

Dziewczyny obecnie zaczynam 9 tydzień i u mnie żadnych objawów…jedynie zmniejszony apetyt 😜 czy to normalne zero mdłości, wymiotów itp
U mnie 9+4 i dokladnie tez mialam pisac czy któraś tak miala ze sie cos unirmowalo q tym tygodniu. 😁 Bo mam mniej nudności wieczornych, teoche więcej sily i nawet samopoczucie mam lepsze. Biegam skacze z moja prawie 2.5 latka. 😁😄 takze ona zadowolona. Chciałabym mieć zmniejszony apetyt...
mnie piersi bolą dość mocno, i mam wzdęty brzuch (pewnie dlatego że gorzej mi idzie w kibelku z II, co jest też spowodowane rzuceniem palenia), brzuch mój wyglada teraz tak jak mialam w ok 13 tc poprzedniej ciazy a jutro zaczynam 9 tc dopiero 🙈 w pracy jeszcze nie mowilam więc staram się ubierać na luzie 😅
U mnie dokladnie to samo. Właśnie lezac w wannie przeglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży i doszłam do wniosku ,że mam mega wzdety brzuch. Nie dopinam spodni zbytnio na wysokości jelit i pepka. Na domiar złego rozszedł mi sie mięsień prostu brzucha. Zle nosilam corke. Dziura na 2 palce i nie ma co trzymac mi jelit....chociaz mam wrazenie ze z 2 kg mi przybyło. 😱nie wchodzę kategorycznie na wagę.

reklama
Ja też cieszyłam sie, że nie mam mdłosci, ale niestety, nie mogę otwierać lodówki, mięso, kiełbasa, smażone mi śmierdzi i wręcz napina. Za bardzo nie chce mi się jeść, jednym słowem wmuszam w siebie. Jak czuję głód i chęć na jedzonko, to po chwili, jak jem, to odechciewa się... Nie wiem, czy to duphostan mi tak nasilił (być może), ale teraz szczerze męczę sie :/ Na szczęście jeszcze nie mam wymiotów i oby tak zostało &&&

Do góry