reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Ja mam hemoglobinę w górnej granicy normy i nie suplementuje dodatkowo żelaza ;)
To u mnie ledwo przy dolnej granicy dzieki temu ze biore zelazo 😄 z poprzedniej ciąży to hemiglobina przy normach 11.5 to mialam zwykle 9-10. Po porodzie od razu hemoglobina 7. 🤔 mialam miec transfuzje ale dobrze zareagowałam na tardyferon.

To u mnie ledwo przy dolnej granicy dzieki temu ze biore zelazo 😄 z poprzedniej ciąży to hemiglobina przy normach 11.5 to mialam zwykle 9-10. Po porodzie od razu hemoglobina 7. 🤔 mialam miec transfuzje ale dobrze zareagowałam na tardyferon.
7 to nie taki zły wynik - mi spadło do 4,5 siedziałam tydzień w szpitalu po porodzie. Obyło się bez transfuzji.

Ja dziś do Was z pytaniem. Jak sobie radzicie z zatwardzeniem? Zawsze miałam skłonność do zatwardzeń, ale teraz jest masakra. Częste wymioty powoduja jeszcze większe problemy z 2. Wizytę mam w czwartek i oczywiście spytam dr, ale może Wy macie jakieś skuteczne sposoby

Ja dziś do Was z pytaniem. Jak sobie radzicie z zatwardzeniem? Zawsze miałam skłonność do zatwardzeń, ale teraz jest masakra. Częste wymioty powoduja jeszcze większe problemy z 2. Wizytę mam w czwartek i oczywiście spytam dr, ale może Wy macie jakieś skuteczne sposoby
Ja w tej ciąży nie mam z tym problemu ale w poprzedniej miałam. Mi zawsze rano pomagała szklanka cieplej wody z cytryna.

Ja mialam okropnie w pierwszej ciazy i dostalam Baldaloin i on pomagal troche. Trzeba bylo pilnowac diety bogatej w blonnik ale i tak byl problem. Jak juz lezalam (bo od polowy mialam lezacy nakaz) to w szpitalu dawali Lactulosum.
I wlasnie teraz tez sie juz skarzylam mezowi ze znowu sie zaczyna... :-(

reklama
Sprobuj moze namoczone sliwki :-) figi, morele, zurawina....
Jablka
Blonnik
Woda z cytryna
Soki warzywne
Jogurty, kefiry..

Duzy polot jest, ale musisz znalezc cos co pomoze Tobie :-)

Do góry