reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

U mnie 9+4 i dokladnie tez mialam pisac czy któraś tak miala ze sie cos unirmowalo q tym tygodniu. 😁 Bo mam mniej nudności wieczornych, teoche więcej sily i nawet samopoczucie mam lepsze. Biegam skacze z moja prawie 2.5 latka. 😁😄 takze ona zadowolona. Chciałabym mieć zmniejszony apetyt...

U mnie dokladnie to samo. Właśnie lezac w wannie przeglądałam zdjęcia z poprzedniej ciąży i doszłam do wniosku ,że mam mega wzdety brzuch. Nie dopinam spodni zbytnio na wysokości jelit i pepka. Na domiar złego rozszedł mi sie mięsień prostu brzucha. Zle nosilam corke. Dziura na 2 palce i nie ma co trzymac mi jelit....chociaz mam wrazenie ze z 2 kg mi przybyło. 😱nie wchodzę kategorycznie na wagę.
a jak czuć to rozejście? Trzeba napiąć brzuch ? Ja się ważyłam to z 1 kg napewno mam więcej, tylko że ja nie jem ... ja wpierd....am 😅 zrobilam dzis salatks warstwowa i prawie cala miske zjadłam masakra ech.

reklama
Jeszcze tez zgagę dostałam :/ Ja nie miewam problemów ze zgagą, a teraz strach, żeby się odbiło mi, bo pali w tym gardle :/

Dziewczyny w zeszły pon po dodatnich testach ciążowych pobiegłam na betę i wyszło 269, ponownie idę w ten pon - jakiego wyniku powinnam się spodziewać po tygodniu? (Teraz jestem 6tc)
Dopiero 11 października mam wizytę u ginekologa

a jak czuć to rozejście? Trzeba napiąć brzuch ? Ja się ważyłam to z 1 kg napewno mam więcej, tylko że ja nie jem ... ja wpierd....am 😅 zrobilam dzis salatks warstwowa i prawie cala miske zjadłam masakra ech.
Kładziesz się na plecach. Podwijasz nogi i lekko podnosisz klatkę piersiową. Tak jakbyś chciała zrobić brzuszki. Napinasz brzuch i w okolicach pepka wkładasz palucha. 😁 od razu poczujesz czy tam jest jakaś przerwa. 👍 ja mam ma dwa palce. Nie wiem czy można jakos cwoczyc to w ciazy. W piątek ide na wizytę to podpytam i jak coś to fizjo pójdę.
Dziewczyny w zeszły pon po dodatnich testach ciążowych pobiegłam na betę i wyszło 269, ponownie idę w ten pon - jakiego wyniku powinnam się spodziewać po tygodniu? (Teraz jestem 6tc)
Dopiero 11 października mam wizytę u ginekologa
Nie obliczaj sam. Będziesz mieć wynik wpisz w internetowy kalkulator przyrostów. Nie wiem czy jest sens robic. Zwykle sie robi domowy przyrost 🤔 czemu chcesz teraz robic ? Przy 6tc ro juz moze byc serduszko i wtedy już się bety nie robi bo beta moze spowalniać a tego kalkulator nie wiem czy wychwyci l.
.

Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.

Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.

Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:

Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie może któraś będzie wiedzieć. Bo już mam takie myśli że idzie oszaleć. A wizyta komcem października.

Czy jeżeli lekarz wykrył serduszko ale np później (nie daj boze ) to serduszko zatrzymało się. To czy to wiąże się z krwawieniem czy dopiero lekarz jest to w stanie stwierdzić na usg.

Wiem pytanie głupie i czarnowidztwo. Ale chciałabym znać odpowiedź na takie pytanie. I jeszcze jedno:

Czy kobieta w ciąży może jeść grzyby z lasu np w postaci zupy albo sosu grzybowego? Wiadomo ze grzyby nie maja witamin i są ciężkostrawne. Ale można je jeść w ciazy ?
Różnie bywa, czasem sama zaczynasz krwawić a czasem musisz czekać na usg, bo nie ma żadnych oznaków obumarcia płodu :(

A grzyby mają witaminy!!!! I to nawet wit D, rzadko spotykaną w jedzeniu.
Ja jem grzyby z lasu, ale ja się na nich znam i mam 100%, że są jadalne. Jak się nie znasz i nie masz pewności to lepiej odpuść.
Jadłam w tej ciąży i nie miałam żadnych dolegliwości :)

Do góry