reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Hej ! To znowu ja ! Przychodzę z nadzieja. Miałam wizyte w niedziele 25/09 według OM 7w0 ale na USG 5w0d tylko jajo płodowe 9.2mm bez widocznego żółtka ( pierwsze zdjęcie )
Oczywiście w stresach ( przy plamieniach ) czekając na kolejna wizyte powtórzyłam prywatnie badanie wczoraj, według OM 7w5d według USG 5w2d puste jajo 1.15m ( drugie zdjęcie) kolejne badanie dopiero 8/10 mam padaczkę normalnie. Plamienia nie ustępują ale nie krwawię. Czy po 5 dniach powinno pokazać się żółtaczko? Mega pani doctor ( za która zapłaciłam £150) machała to różdżka pod każdym katem nie ma żółtaczka :( myślicie ze pokaże się coś za tydzień ?
Im większe jajo tym mniejsze prawdopodobieństwo że coś się pokaże - teoretycznie do 15mm a nawet 20mm może.
Pytanie czy jest możliwość, że ciąża jest 2 tyg młodsza? Wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulacje? Test dodatni pokrywa się z datą OM?
Bo jeśli zrobiłaś test np w dniu spodziewanej miesiączki przy cyklach ok 28-30 dni to szansy na młodszą ciąże nie ma.

reklama
Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
Ja, idę w 9+1 dopiero :)
Różnie może być, poprzednie ciąże traciłam na etapie 9-10 tygodnia więc czuje się z taką późniejszą wizytą lepiej niż gdybym leciała w 5-6 tyg.

Hej ! To znowu ja ! Przychodzę z nadzieja. Miałam wizyte w niedziele 25/09 według OM 7w0 ale na USG 5w0d tylko jajo płodowe 9.2mm bez widocznego żółtka ( pierwsze zdjęcie )
Oczywiście w stresach ( przy plamieniach ) czekając na kolejna wizyte powtórzyłam prywatnie badanie wczoraj, według OM 7w5d według USG 5w2d puste jajo 1.15m ( drugie zdjęcie) kolejne badanie dopiero 8/10 mam padaczkę normalnie. Plamienia nie ustępują ale nie krwawię. Czy po 5 dniach powinno pokazać się żółtaczko? Mega pani doctor ( za która zapłaciłam £150) machała to różdżka pod każdym katem nie ma żółtaczka :( myślicie ze pokaże się coś za tydzień ?
Doczytałam Twoje poprzednie posty - jeśli to 3 puste jajo będąc w PL sprawdź mutacje NLRP7 lub KHDC3L (jeśli nie masz w ogóle dziecka)

Ja, idę w 9+1 dopiero :)
Różnie może być, poprzednie ciąże traciłam na etapie 9-10 tygodnia więc czuje się z taką późniejszą wizytą lepiej niż gdybym leciała w 5-6 tyg.

Oh! Przebilas mnie :-) ja licze ze 7+3 to juz tak optymalnie a jak nie to ze chociaz sie cos dowiem.

Obstawiona lekami jestes od poczatku?

Tylko ja jeszcze nie bylam u lekarza?

Jakos spokojniejsza jestem niz poprzednio i chcialam zaczekac, aby juz cos bylo widac i uslyszec ten piekny dzwiek bijacego serduszka... :-)

Oczywiscie... moze byc rowniez odwrotnie, to tez biore pod uwage z racji bycia racjonalistka.
ja byłam w 6 tygodniu najpierw. Teraz będę w 9 tygodniu i 1 dniu. Byłam zaraz po teście w sumie tylko dlatego, że bardzo się bałam czy jest w dobrym miejscu. Było widać już zolteczko i nawet żyłkę serduszkowa.

Dziś zobaczyłam lekko brązowy śluz na papierze. Poza tym nic mnie nie boli, dobrze się czuje .. Bardzo się boję, żeby to nic groźnego 😥😥

Dziś zobaczyłam lekko brązowy śluz na papierze. Poza tym nic mnie nie boli, dobrze się czuje .. Bardzo się boję, żeby to nic groźnego 😥😥
Ja cały czas plamie na brązowo, ale też dlatego jestem na duphastonie. Jak się stresujesz, to lepiej jedz zbadać. Jedno jest pewne, lepiej brazowe niż czerwone, tego się trzymaj ;)

reklama
Do góry