reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Napina się, najczęściej jak leżę na plecach. Po przewróceniu na bok jest lepiej. U mnie nisko wchodzące łożysko, może to kwestia tego. Lekarz nic nie mówił o magnezie, a nospy obawiam się ze względu na ewentualne ryzyko dla dziecka.

Napina się, najczęściej jak leżę na plecach. Po przewróceniu na bok jest lepiej. U mnie nisko wchodzące łożysko, może to kwestia tego. Lekarz nic nie mówił o magnezie, a nospy obawiam się ze względu na ewentualne ryzyko dla dziecka.
Ja mam to samo. Brzuch się napina dostałam luteine magnez i nospe

Cholera jasna zaczęły mnie boleć dwa zeby na raz jutro od rana szukam dentysty. Kobiety leczcie zeby bo masakra jest boliii
Ja miałam już w październiku iść do dentysty, ale przez wymioty i mdłości nie było jak. No i kasa też wiadomo. Mnie strasznie dziąsła bolą, nie daje rady nieraz skórki od chleba pogryzc :/

Hej dziewczyny, ja tez ostatnie tygodnie mało się udzielałam ale potrzebowałam resetu:( jakiś gorszy nastrój do tego praca i stres w pracy baaardzo duży :( od lutego planuje być na zwolnieniu i będę się bardziej udzielać. Czy mogłabym dołączyć do prywatnej grupy majowych mam?

Również z Łodzi ale termin na połowę mają :)

Co do infekcji to miałam takie same objawy- A raczej ich brak 😆 raz wodniste uplawy, a potem suchość. Ja luteine dopochwowo dostawalam w szpitalu (5-6tc) i pamiętam, że miałam dziwne uplawy po niej takie grudkowe, białe. Lekarz mówił, że to pozostałości tabletki ale luteina zmienia ph pochwy i jest większa skłonność do infekcji. Więc ja Ci jednoznacznie nie odpowiem, lepiej się przeleczyc :)

U mnie aktualnie 16tc i kolejne dziwne objawy, doświadczyłam któraś z Was kłucia/rozpierania w kroczu?
Wczensiej miewalam raz na jakiś czas takie uklucie szpilka jakby w szyjce ale lekarz badal mnie tydzień temu i jest długa, zamknięte. Teraz mam je częściej, w różnych miejscach, o każdej porze dnia. Polozna mówi, że hormony - a ja mam dość i wyczekuje aż nadejdzie Maj...
Ja miałam takie rozbieranie w około 13-14 tygodniu, kilka razy mi się to zdarzyło ze aż musiałam usiąść i skuliłam się- taki dziwny ból. Nie wiem czy to nie przez badanie transwaginalne na genetycznym... mały nie chciał się obrócić. Teraz 15t6d i od jakiegoś czasu wszystko dobrze. Gdyby nie awersja do zapachów i niektorego jedzenia nie czułabym ze jestem w ciąży- co tez mnie martwi czy wszystko ok. W pt wizyta u gin. Mam nadzieje ze to magia 2 trymestru ze zaczęłam się w końcu lepiej czuć bo wcześniej bardzo zle się czułam :(((

reklama
Cholera jasna zaczęły mnie boleć dwa zeby na raz jutro od rana szukam dentysty. Kobiety leczcie zeby bo masakra jest boliii
Trzeba leczyć ;)
Ja byłam jakoś na początku, ale nic z tego nie wyszło, bo nie wiedziałam który ząb boli, a w I trymestrze nie robi się RTG :/
Potem ułamał mi się ząb, ale nie boli, więc pójdę już w nowym roku jak więcej kasy będzie w skarbonce 😓 Mam wyjątkowo słabą końcówkę roku, bo jeszcze mi za zwolnienie lekarskie potrącili, bo lekarka źle wypisała zwolnienie :mad:

Do góry