reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Czytam że boicie się łykać magnez, można brać ja przy skurczach brałam 4 tabletki magnez b6 teraz biorę dwie i nic się nie dzieje. Poczytajcie że magnez jest ważny w ciąży.

reklama
Miałam mega skurcze w 11tyg i ból brzucha nie mowiac już o bólu krocza. Jakby przeszywal mnie tam prąd a wszystko przez niedobór magnezu. Ja już myślałam że po wszystkim jak jechałam na pogotowie, dostałam luteine nospe i magnez. Dzięki temu przestalo mnie boleć, zaczęłam od większych dawek żeby uzupelnic niedobory a teraz biorę 2 dziennie i nic mi nie dolega sytuacja się nie powtórzyła.

Miałam mega skurcze w 11tyg i ból brzucha nie mowiac już o bólu krocza. Jakby przeszywal mnie tam prąd a wszystko przez niedobór magnezu. Ja już myślałam że po wszystkim jak jechałam na pogotowie, dostałam luteine nospe i magnez. Dzięki temu przestalo mnie boleć, zaczęłam od większych dawek żeby uzupelnic niedobory a teraz biorę 2 dziennie i nic mi nie dolega sytuacja się nie powtórzyła.
też tak miałam brzuch w 18tc zaczął się napinać po bokach i te kłucie w pochwie takie, że w nocy spać się nie dało masakra, dostałam na 7dni 2xdziennie magne b6, dodatkowe kwasy dha i po 7dniach zmniejszenie dawek i jest ok.

Hej! Dawno mnie tu nie było😉 ja już jestem w 19t4d i do tego tygodnia wszystko gładko szło, ale od środy zaczął mi się napinać brzuch. Po badaniu okazało się, że to macica się napina, ale na szczęście szyjka macicy długa i zamknięta. Mam brać leki i odpoczywać. Przy okazji wczoraj na badaniu (byłam na izbie, tak mi doradził lekarz prowadzący) dowiedziałam się przez przypadek, że będzie chłopak po słowach Pani doktor "ale duży siusiak"🙈🙉 w środę mam usg połówkowe - mam nadzieję, że do tego czasu mi się poprawi bo już mnie to leżenie męczy. Wy macie albo miałyście napinanie brzucha w ciąży?
My też 19tc a macica napina mi się już od 16 tc. Ginekolog twierdzi że wszystko jest w porządku ale ma mam obawy ze coś jest nie tak. Do tego dzisiaj po oddawaniu stolca mam uczucie pełności w pochwie a szyjka macicy była czy jest boję się znowu sprawdzić u wyjścia pochwy strasznie się przestraszylam leze plackiem z pupa w górze jutro pójdę do ginekologa bo połówkowe mam dopiero za tydzień ale nie wytrzymam jeszcze tygodnia w niepewności bardzo się boję że nie donosze tej ciazy

Ja dziś byłam na zatrucie zębów. Masakra ale lepiej późno niż wcale za nim mała pijawka pozbawi mnie wapnia i ząb poleci do końca a przez poprzednie dwie ciążę straciłam 3 zeby z czego 1 udało się uratować włóknem szklanym.
A miałaś znieczulenie? można w ogóle mieć w ciąży?

Mnie nic nie boli, ale na wszelki wypadek wybieram się w środę na kontrolę :) ale ogólnie mam zdrowe zęby, w pierwszej ciąży nic się nie popsuło, wiec mam nadzieję, że teraz będzie tak samo :D

reklama
Do góry