reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja też jestem po wizycie u ginekologa, wszystko w porządku, maluszek rośnie. Pan doktor potwierdził również, że to chłopiec. Więc teraz przez kilka dni będę spokojna, a potem znowu zacznę się stresować o maluszka 😜
Jak u was z nastrojem? Bo ja zaliczyłam jakiś spadek humoru w ostatnich dniach.
Ja w ostatnich dniach zajęta pracą, to mi dni lecą tak, że jak mi dziś w południe dziecko powiedziało, że dziś czwartek to się szczerze zdziwiłam o_O zaraz potem koleżanka mi też zwróciła uwagę, że raport nie z tą datą wysłałam 😅 że o tym, że ostatniego raportu zapomniałam wysłać nie wspomnę...
Humor mi się dużo poprawia po każdym wyjściu z domu ;) dziś raz, że wyszłam do sklepu, dwa, że popołudniu pojechaliśmy mieszkanie oglądać, ale dałam mężowi swój samochód prowadzić i to był błąd, bo dawno nim nie jeździł i jak mnie przywiózł to myślałam, że pierwszy raz w tej ciąży się porzygam... 🤢 mieszkanie ostatecznie mi nie przypadło do gustu, więc szukamy dalej...

A mnie coś dzisiaj pobolewa podbrzusze.. nie jest to silny ból ale nieprzyjemny i odczuwalny ... jakoś się martwię. Wizyta u ginekologa w sobotę ale boje się ze coś się stanie, jakieś czarne myśli mam ostatanio 🥺
Mnie dzisiaj też pobolewa.. Na pewno wszytsko jest u Ciebie dobrze, nie stresuj się na zapas :)

Też dzisiaj polowalam w Lidlu na ubrania ciążowe 😃
20 zł za bluzkę z długim rękawem, która ma w składzie 95% bawełny i 5% elastanu to wg mnie super cena :) wzięłam też dżinsy, jakościowo bardzo podobne do h&m i legginsy i piżamę- ogólnie myślę że na jakiś czas mam spokój z kupowaniem ubrań :)
Jeśli chodzi o rozmiarówke, jest raczej standardowa. Brałam takie rozmiary jak kupowalam w innych sklepach przed ciążą.

Hej Dziewczyny :)
Pytanko do osób po cc....czy kolejny poród zamierzacie podjąć próbę SN czy już wiecie, że będzie CC? Jeśli CC to z jakiego powodu czy tylko dlatego, że jedno CC już było? Czy może będziecie jakoś później kosultować ze swoim lekarzem prowadzącym? Ja jeszcze na temat porodu z lekarzem nie rozmawiałam, ale będę miała tylko 1rok i 4miesiące odstępu pomiędzy porodami i się zastanawiam jak to wygląda, czy ten czas jest wystarczający? czy same może po takim czasie podjełyście/będziecie podejmować próbę SN lub znacie kogoś komu się udało? Ja znam jedną osobę któa po 1roku i 6miesiąca od CC urodziła SN i właściwie więcej przypadków nie kojarzę, dlatego zastanawiam się jak to jest 🤔

W legginsach z Lidla to już ponad miesiąc popylam, bo u nas jakoś zawsze są. Kurcze, ja w końcu do innego Lidla nie dotarłam po te dżinsy :/

reklama
Do góry