reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny, Was też tak boli głowa? Najgorsze są te bóle z tylu głowy, sprawdzałam ciśnienie i jest w normie.
Mi bóle głowy już przeszły, ale tak 7-12/13 tydzień to była tragedia, dzień w dzień bez przerwy ;/ tylko mnie nie bolało z tyłu tylko ewidentnie z przodu, tak najbardziej prawie na środku czoła (tylko w środku).

reklama
Tak naprawdę to tylko ta głowa mi doskwiera, a tak to wszystkie dolegliwości przeszły ;) no moze też to ze szybciej się męczę 🙈

Hej Dziewczyny :)
Pytanko do osób po cc....czy kolejny poród zamierzacie podjąć próbę SN czy już wiecie, że będzie CC? Jeśli CC to z jakiego powodu czy tylko dlatego, że jedno CC już było? Czy może będziecie jakoś później kosultować ze swoim lekarzem prowadzącym? Ja jeszcze na temat porodu z lekarzem nie rozmawiałam, ale będę miała tylko 1rok i 4miesiące odstępu pomiędzy porodami i się zastanawiam jak to wygląda, czy ten czas jest wystarczający? czy same może po takim czasie podjełyście/będziecie podejmować próbę SN lub znacie kogoś komu się udało? Ja znam jedną osobę któa po 1roku i 6miesiąca od CC urodziła SN i właściwie więcej przypadków nie kojarzę, dlatego zastanawiam się jak to jest [emoji848]
U mnie będzie 22 miesiace po pierwszym cc.
Lekarz mi odrazu mowil ze bedzie drugie cc
Ja bym nie chciala sn wiec nie dyskutowałam z nim na ten temat bo mi to na rękę.

U mnie połowa 14 tygodnia a ja dalej się słabo czuje, nic mi się nie chce, ciągle czuje się zmęczona i zdarzają mi się mdlosci. Do tego kiepsko śpię w nocy.

Tez bylam dzis w Lidlu ale wzięłam tylko leginsy bo tylko one zostały, U mnie po 15.00 juz wszystko było przebrane [emoji2356]

Co do płci ciagle mi chodzi po głowie kto mieszka w środku. Tym bardziej czuje się ciekawa z racji tego ze na połówkowych lekarz nie powiedział totalnie nic na ten temat bo nie widział. Chcialabym zeby to była dziewczynka ale chcąc uniknąć rozczarowania caly czas mysle o tym ze to chłopiec [emoji85][emoji85][emoji85]

U mnie będzie 22 miesiace po pierwszym cc.
Lekarz mi odrazu mowil ze bedzie drugie cc
Ja bym nie chciala sn wiec nie dyskutowałam z nim na ten temat bo mi to na rękę.

U mnie połowa 14 tygodnia a ja dalej się słabo czuje, nic mi się nie chce, ciągle czuje się zmęczona i zdarzają mi się mdlosci. Do tego kiepsko śpię w nocy.

Tez bylam dzis w Lidlu ale wzięłam tylko leginsy bo tylko one zostały, U mnie po 15.00 juz wszystko było przebrane [emoji2356]

Co do płci ciagle mi chodzi po głowie kto mieszka w środku. Tym bardziej czuje się ciekawa z racji tego ze na połówkowych lekarz nie powiedział totalnie nic na ten temat bo nie widział. Chcialabym zeby to była dziewczynka ale chcąc uniknąć rozczarowania caly czas mysle o tym ze to chłopiec [emoji85][emoji85][emoji85]

Ja im bliżej usg tym bardziej ciekawa jestem... normalnie dni odliczam, a mój mąż już kolegom obwieścił, że córka będzie chociaż na żadnym usg o płci z ginem nie rozmawiałam 🙃

skórka za wyprawkę jak jeszcze za wysyłkę będę musiała zapłacić :/

wrrr... jakby mnie mąż tak nie przewiózł to bym normalnie poszła zamiast zalec na fotelu u jego kolegi :mad: powiedziałam, ze ostatni raz dostał kluczyki do mojego samochodu.
Też czasem sobie myślę, że czegoś nie zamówię, bo trzeba zapłacić za wysyłkę, ale tak naprawdę wysyłka kosztuję 10zł a jeżdżenie samochodem po sklepach też kosztuje np. paliwo, zużycie samochodu i przede wszystkim czas :D Ale rób jak uważasz ja też lubię po prostu czasem iść do sklepu i coś zobaczyć przed zakupem.

Wysłałam wczoraj mamę po jeansy, jak tylko napisałyście, zadzwoniłam do niej żeby podjechała :D Ja na kwarantannie, wiec nie mogłam podjechać. Wzięłam czarne, są dla mnie za długie (jestem niska) i ten pas na brzuszek jest jeszcze za duży, odstaje, ale i tak jestem zadowolona :) jutro koniec kwarantanny i jadę do H&Mu poszukać fajnych jeansów, najlepiej z przetarciami :)

Wysłałam wczoraj mamę po jeansy, jak tylko napisałyście, zadzwoniłam do niej żeby podjechała :D Ja na kwarantannie, wiec nie mogłam podjechać. Wzięłam czarne, są dla mnie za długie (jestem niska) i ten pas na brzuszek jest jeszcze za duży, odstaje, ale i tak jestem zadowolona :) jutro koniec kwarantanny i jadę do H&Mu poszukać fajnych jeansów, najlepiej z przetarciami :)
Ogólnie zamówiłam już kilka rzeczy z HM i jak narazie jestem zadowolona. Jednak co do wygląu najbardziej mnie przekonują, mają dosyć klasyczne :D zobaczymy jak je się bedzie nosić. Kupiłam już np. spodnie dresowe, co prawda na brzucu ejszcze są za duże, ale jak na to założę obcisłą bluzkę to wszystko się trzyma :D

reklama
A zamierzacie kupić coś dla dzieciątka na black friday? Przeglądam sobie stronę hm i bije się z myślami czy wziąć jakiś wielopak bodziakow czy dać sobie spokój 😅

Do góry