Badanie jest obarczone wysokim prawdopodobieństwem błędu. Wyniki to statystyka.... Lepsze to niż nic ale też nie jestem fanką.Idąc tym tokiem myślenia to lepiej nie robić żadnych badań, ani krwi, ani usg, bo można się przestraszyć po tym co się zobaczy/usłyszy.
reklama
Jeanetttte
Fanka BB :)
Hej Byłam dzisiaj na prenatalnych. Wszystko jest tak jak powinno być Pierwszy raz usłyszałam serduszko Termin wg USG 3 maj Dostałam skierowanie na pappa.
Ksenia975
Nie mam takiej możliwości. U nas żaden ginekolog nie udziela rad telefonicznie. Muszę czekać do kolejnej wizyty. Ale wiem, że to niegroźne, bo rozmawiałam już wcześniej na ten temat. Ważne, żeby do porodu się tego pozbyć, żeby nie muskało byc wykonane cesarskie cięcie.Tez słyszałam ze jest to niebezpieczne jeśli złapie się po raz pierwszy. A później to już Twoje przeciwciała chronią dzieciątko. Ale ja bym się jednak skontaktowała z ginekologiem, tak dla spokoju ducha.
ciociaAsia
Tak, na forach są różne opinie, niestety nie zawsze pozytywne. Ale lekarze polecają, zapytam jeszcze mojego ginekologa co o tym myśli. Generalnie test jest polecany jeśli usg jest prawidłowe, plus oceniany jest też stan łożyska i to wydaje mi się, że jest dobre.Poczytaj na różnych forach opinie to może zrozumiesz to raz. Dwa: u mnie wyniki i tak byłyby zaburzone (jeden z parametrów), a jeśli ktoś nie ma takiej wiedzy to pewnie będzie wyrywał sobie włosy z głowy. Trzy: robiłam nifty pro.
Ale nie wiem, Zobaczymy
Foka_szara
Łapią was jeszcze takie bóle jak na okres na tym etapie ciąży? Dziś mnie pierwszy raz od wielu tygodni taki bol złapał, który później zmienił się w skurcz. Krotko to trwało i nie było jakieś mega bolesne, ale trochę się przestraszyłam. Przyjęty magnez chyba trochę pomógł.
ciociaAsia
Tak, ja mam dość mocne czasami..Łapią was jeszcze takie bóle jak na okres na tym etapie ciąży? Dziś mnie pierwszy raz od wielu tygodni taki bol złapał, który później zmienił się w skurcz. Krotko to trwało i nie było jakieś mega bolesne, ale trochę się przestraszyłam. Przyjęty magnez chyba trochę pomógł.
U mnie też co chwile...Łapią was jeszcze takie bóle jak na okres na tym etapie ciąży? Dziś mnie pierwszy raz od wielu tygodni taki bol złapał, który później zmienił się w skurcz. Krotko to trwało i nie było jakieś mega bolesne, ale trochę się przestraszyłam. Przyjęty magnez chyba trochę pomógł.
Foka_szara
A dzięki za odpowiedzi znaczy musze się przyzwyczaić ze coś takiego będzie
Też się długo zastanawiałam ale zrobiłam test Pappa. Obecnie czekam na wyniki. W tym tygodniu powinny byćZnam to U mnie początek ciążý zaczął się od wysokiej gorączki, A później kamień na nerkach.. Nie pomogę Ale może warto kupić jakiś dobry żel do higieny intymnej dla kobiet w ciazy? Mój gin mi zalecił Może choć trochę pomoże.
A robicie/robiłyscie badania peppa? Ja długo myślałam, ale ostatecznie sie zapisałam
reklama
Ania1602
Zaciekawiona BB
Znam to U mnie początek ciążý zaczął się od wysokiej gorączki, A później kamień na nerkach.. Nie pomogę Ale może warto kupić jakiś dobry żel do higieny intymnej dla kobiet w ciazy? Mój gin mi zalecił Może choć trochę pomoże.
A robicie/robiłyscie badania peppa? Ja długo myślałam, ale ostatecznie sie zapisałam
Mogłabyś wskazać nazwę tego płynu, który zalecił Ci lekarz? Szukam czegoś sprawdzonego, a mojego ciągle zapominam zapytać