reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Ja słyszałam, że jak się ma cesarkę lub znieczulenie podczas porodu to nie wolno mieć pomalowanych w ogóle paznokci. Chodzi o pulsometr, żeby nie oszukiwał.
To chyba też zalezy od szpiatala. U mnie na wejściu na porodówkę jest info, że wstęp tylko bez makijażu i bez pomalowanych paznokci, więc sytuacja jasna :) czy zgodne z prawem nie wiem...ale szczerze wątpie czy kłótnia w tym przypadku i zniechęcanie do siebie personelu jest tego warte. Lepiej po prostu przyjść bez.

To chyba też zalezy od szpiatala. U mnie na wejściu na porodówkę jest info, że wstęp tylko bez makijażu i bez pomalowanych paznokci, więc sytuacja jasna :) czy zgodne z prawem nie wiem...ale szczerze wątpie czy kłótnia w tym przypadku i zniechęcanie do siebie personelu jest tego warte. Lepiej po prostu przyjść bez.
O kurczę ale że bez makijażu??😏😮 to już chyba przesada chyba ze mają kosmetyczkę na oddziale i zarabia na robocie przed porodem 🤣🤪

Ja słyszałam, że jak się ma cesarkę lub znieczulenie podczas porodu to nie wolno mieć pomalowanych w ogóle paznokci. Chodzi o pulsometr, żeby nie oszukiwał.
owszem ale pulsometr działa przez przezroczysta hybrydę tez :) dlatego jak będę bliżej porodu to będę nosić przezroczysta hybrydę i tyle.

O kurczę ale że bez makijażu??😏😮 to już chyba przesada chyba ze mają kosmetyczkę na oddziale i zarabia na robocie przed porodem 🤣🤪
Ja to nawet w trakcie porodu się malowałam tzn jeszcze przed chamskimi skurczami ale już podpięta pod oxy aż lekarz komentował że kobieta to potrafi o siebie zadbać w każdej sytuacji 😃😃😃

Nie wiem kto wymyśla takie zasady ale tak jest u mnie :) ... może chodzi o to, żeby np. jakieś zasinienie/bladość czy coś było od razu widać 🤔 nie mam pojęcia, ale wiem że jak ktoś przychodzi "w" to każą zmywać przed wejściem i paznokcie też. Nie wiem co by było z hybrydami czy kazaliby faktycznie zrywać czy po prostu by wpuścili, bo nie słyszałam o przypadku z bliskiego otoczenia, żeby ktoś przyszedł z hybydą.

reklama
Do góry