reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
9 i1

Załączniki

• 20201001_202727.jpg
    20201001_202727.jpg
    373,1 KB · Wyświetleń: 90
Ja dość zdrowo się raczej odżywiam bo prawie codziennie gotuję dla dzieci, oprócz pełnoziarnistego pieczywa rano na kanapki jem na kolację sałatki warzywne z kurakiem odrobina fety. Lubię takie smaki. Oczywiście nie codziennie. Dużo jajek w diecie bo lubię pod każdą postacią, twarożki typu grani lubię ale już koktajle to raczej tylko latem o owocowe lub z maslanką. Mięso pod różna postacią, ryby trochę za rzadko ale będę nadrabiać w ciąży ;) ograniczam raczej węgle proste choć teraz w początkowych tygodniach ciągnie mnie nieco do moich ukochanych pyrkow, makaronu, ryż (chińszczyzne) też już jadłam.
Ogólnie to raczej takie normalne zdroworozsądkowe odżywianie nic nadzwyczajnego :) dzisiaj za to widze mąż pizze kupił haha i już mam na nią ochotę [emoji1]
Na słodkie mam rzadko ochotę i jak już to wieczorem. Z Synem w ciąży za to codziennie obowiązkowo pączek snickers i kiełbacha [emoji16] u plus 20kg. Z Córką żadnych zachcianek a jak już to raczej zdrowe odżywianie tak jak przed ciąża i +6kg ;) ale po synu mi trochę zostało haha [emoji23]
U mnie codziennie jest zupa. Głównie dlatego że córka lubi więc robię większą porcje na dwa dni. Mąż zazwyczaj w delegacji to robię co mi pasuje. A też mam thermomix i to ułatwia sprawę, zupa gotowa w 20 min. Resztę drzemki córki przeznaczam na byczenie się przed telewizorem [emoji12]

reklama
Do góry