reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Moja szuflada w pracy 🤣 przerazilam się

Załączniki

• 20200917_105652.jpg
    20200917_105652.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 78
reklama
Oooo nawet nie wiedziałam, że przywrócili porody rodzinne. Chociaż jak teraz o tym myślę to u mnie w szpitalu nie ma na pewno 🤔 ani porodów rodzinnych ani odwiedzin w szpitalu po porodzie. Siostra rodzi w listopadzie i jej powiedzieli, że raczej się to do wtedy nie zmieni. Ale fakt mam nadzieję, że do maja będzie lepiej.... a u Was na pewno można??? Myślałam, że dla takich rzeczy powinny być jakieś wytyczne ogólnopolskie a nie, że każdy szpital sam sobie decyduje.
Sprawdziłam teraz w internecie, chociaż wiadomo, że wszystko może się zmienić za kilka miesięcy. W Poznaniu ponoć można rodzić w 4 szpitalach, sprawdziłam 3 i są dopuszczone porody rodzinne z zachowaniem środków ostrożności. Mój mąż twierdzi, że przebierze się za lekarza, jeżeli faktycznie będzie wprowadzony zakaz. Na razie czekamy na rozwój sytuacji, na szczęście jeszcze dużo czasu do maja :)
Raszeja: Link do: Informacje dla Pacjentów – Szpital Miejski im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Polna: http://www.gpsk.am.poznan.pl/upload/files/Komunikat_porody_rodzinne_04.09.2020.pdf
Święta Rodzina: Link do: Porody rodzinne w Szpitalu Św. Rodziny - od 15.07.2020 r. bez testu PCR w kierunku COVID-19 - SZOZ Strona główna

Sprawdziłam teraz w internecie, chociaż wiadomo, że wszystko może się zmienić za kilka miesięcy. W Poznaniu ponoć można rodzić w 4 szpitalach, sprawdziłam 3 i są dopuszczone porody rodzinne z zachowaniem środków ostrożności. Mój mąż twierdzi, że przebierze się za lekarza, jeżeli faktycznie będzie wprowadzony zakaz. Na razie czekamy na rozwój sytuacji, na szczęście jeszcze dużo czasu do maja :)
Raszeja: Link do: Informacje dla Pacjentów – Szpital Miejski im. Franciszka Raszei w Poznaniu
Polna: http://www.gpsk.am.poznan.pl/upload/files/Komunikat_porody_rodzinne_04.09.2020.pdf
Święta Rodzina: Link do: Porody rodzinne w Szpitalu Św. Rodziny - od 15.07.2020 r. bez testu PCR w kierunku COVID-19 - SZOZ Strona główna
W Raszei jakoś na dniach pozwolili 🙂 mam nadzieję, że do maja nie zmienią decyzji, bo bardzo chciałabym rodzić właśnie tam 🙂

W Raszei jakoś na dniach pozwolili 🙂 mam nadzieję, że do maja nie zmienią decyzji, bo bardzo chciałabym rodzić właśnie tam 🙂
Ja też bym tam chciała, bo już tam byłam rok temu na łyżeczkowaniu i na kilku wizytach na IP. Kojarzę kilka osób stamtąd, m.in. byłego ginekologa xd i pielęgniarki z jego gabinetu. Poza tym szpital ma super lokalizację.

reklama
Do góry