reklama
Foka_szara
Fanka BB :)
Jak wczoraj byłam na badaniu (6 tydz. + 3) to mi babka tylko pokazała, że jest serduszko i że bije i nie wynikała za bardzo jak szybko bije. Być może to też kwestia jakości sprzętu więc bądź dobrej myśliUmówiłam kolejne usg, co prawda nie udało się równo na za tydzień a na piątek ale za to do świetnego lekarza. Czekam zatem do 25 września i mam nadzieję, ze tętno zarodka zacznie bić jak powinno. Aczkolwiek tych wczorajszych badań nie biorę jakoś na serio, ten lekarz był pomyłką.
Mimi1987
Trzymamy mocno!!Ja mam dzisiaj wizytę na 19 proszę o kciuki
Mój lekarz też w jednym gabinecie może w drugim nie może wystawić. Na razie wystawił mi na refundację telefonicznie. Ale jak do niego pójdę i nie będzie mógł nadal w systemie to faktycznie poproszę o papierowąA i jeszcze jedno: jak wiecie, jest lista leków które są w ciąży bezpłatne, ale niektóre programy gabinetowe nie mają wgranej jeszcze aktualizacji i po prostu nie da się wystawić recepty z uprawnieniami C (moja ginekolog mówiła, że w innym gabinecie może wystawić taką receptę, ale tam ma inny program) Za jakiś czas na pewno to naprawą lub możecie poprosić o receptę papierową
szarcia
06.2009/01.2011
Dziewczyny niestety i ja muszę się pożegnać.
Wczoraj zaczęłam plamić co w żadnej ciąży mi się nie zdarzało. Myślałam , że przejdzie i to chwilowe bo powinnam mieć miesiączkę w tym terminie, ale dzisiaj rano jeszcze większe plamienie i skrzep krwi. Pojechałam na IP i niestety na USG nie było widać dalej zarodka, pęcherzyk o nieregularnych kształtach, puste jajo i początki poronienia. Lekarz powiedział, że albo zostaje w szpitalu i farmakologicznie oczyszczam się albo idę do domu i czekam na rozwój wydarzeń i mam iść za parę dni do lekarza na kontrolę czy wszystko się w porządku. Pojechałam do domu. Wzięłam 2 dni urlopu.
Wczoraj zaczęłam plamić co w żadnej ciąży mi się nie zdarzało. Myślałam , że przejdzie i to chwilowe bo powinnam mieć miesiączkę w tym terminie, ale dzisiaj rano jeszcze większe plamienie i skrzep krwi. Pojechałam na IP i niestety na USG nie było widać dalej zarodka, pęcherzyk o nieregularnych kształtach, puste jajo i początki poronienia. Lekarz powiedział, że albo zostaje w szpitalu i farmakologicznie oczyszczam się albo idę do domu i czekam na rozwój wydarzeń i mam iść za parę dni do lekarza na kontrolę czy wszystko się w porządku. Pojechałam do domu. Wzięłam 2 dni urlopu.
Navi
Dziewczyny mnie nurtuje jedna rzecz... 10 dpo beta wyszła 45, natomiast 20 dpo wyszła ponad 7500. I teraz tak licząc co 48 h od pierwszego badania po 100% wyszło by, że beta powinna wynosić ok 1500 a nie 7500. I tak się zastanawiam skąd taki duży wynik o czy to dobrze czy nie... Ten wynik drugi był teraz z poniedziałku, zrobiłam jeszcze wczoraj też równo po 48 h ale narazie czekam na wynik. Przyznam że się trochę stresuję, bo najpierw się ucieszyłam że fajnie rośnie, a po chwili zaczęłam myśleć moze nie potrzebnie... Co wy o tym sądzicie?
Chce_byc_mama_wielu
Super już tuli się do mamyJestem po tym usg. Za tydzień mam je powtórzyć. Zarodek jest, serce też bije ale lekarz nie mógł zrobić pomiarów bo zarodek przykleil się do ściany macicy. Więc ma podrosnąć przez tydzień i znowu usg. Serduszko biło ale kurcze, powiedział, ze jakoś za mało tych uderzeń ale ze w sumie to on nie wie bo ten zarodek w takim położeniu i ze w sumie to nie wie czy jest dobrze czy nie... Dziwny byl ten lekarz na maxa. Sama widziałam ze zarodek przytulony do macicy i widziałam jak puka serduszko. Jestem dobrej mysli. Juz napisałam do mojej gin, bo tak sie umawiałyśmy. Widok Fasolki cudowny musi być dobrze ale biorę każda ewentualnosc pod uwagę. Mam zalecony oszczędny tryb no i jestem na l4.
Ciaza wg dziejszego usg jest o tydzień mlodsza niz z om no ale te pomiary nie wyszły za bardzo. 6t5d i termin na 7 maja, dokładnie jak z córką
Chce_byc_mama_wielu
U mnie też zawsze progesteron taki niski. I luteine biorę.Cześć Dziewczyny! To mój pierwszy post, ale cieszę się, że trafiłam na grupę, gdzie poznam inne przyszłe mamy ☺ U mnie obecnie 6tc+0, termin wg apki 13 maja. Dziewczyny, czy oznaczacie sobie progesteron? Zauważyłam u siebie spadek - najpierw bylo 25, potem 28, 31, a wczoraj 26. Spotkałyście się z takim spadkiem? Po smsie doktor zaleciła mi luteinę 50mg pod język 2x1. Piersi bolą mnie jakby mniej. Czy coś z tego jeszcze będzie?Dodam, że pierwszą ciążę straciłam w 8tc, progesteron 11...
Chce_byc_mama_wielu
Według mnie przyrost niższy niż 53% w ciągu 48 h jest zły, a wysoki jest raczej dobry. Może bliźniaki. A te 53% to czytalam w jakimś artykule ginekologicznym.Dziewczyny mnie nurtuje jedna rzecz... 10 dpo beta wyszła 45, natomiast 20 dpo wyszła ponad 7500. I teraz tak licząc co 48 h od pierwszego badania po 100% wyszło by, że beta powinna wynosić ok 1500 a nie 7500. I tak się zastanawiam skąd taki duży wynik o czy to dobrze czy nie... Ten wynik drugi był teraz z poniedziałku, zrobiłam jeszcze wczoraj też równo po 48 h ale narazie czekam na wynik. Przyznam że się trochę stresuję, bo najpierw się ucieszyłam że fajnie rośnie, a po chwili zaczęłam myśleć moze nie potrzebnie... Co wy o tym sądzicie?
reklama
Navi
Ja czytałam że prawidłowy między 66% a 100%. Ja miałam prawie 180%Według mnie przyrost niższy niż 53% w ciągu 48 h jest zły, a wysoki jest raczej dobry. Może bliźniaki. A te 53% to czytalam w jakimś artykule ginekologicznym.