reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Nie dostałam się do lekarza z małym bo już lekarze wyszli do domu. Przemywam sola fizjologiczna.nawet zakrapiam mu nia oczko. Jakby troskę lepiej jest. Wczoraj się przerazilam jak widziałam ile nagle tej ropy wychodziło. Przez 2 godz cały czas ściągalam. Dziś rano na rękach doszły nowe krostki już ma kilkanaście w sumie.ale tylko na rękach.. stan ogólny ma bardzo dobry,nic go chyba nie boli, gorączki nie ma i jest żywy.mam nadzieję że to jakieś uczulenie albo reakcja na upały.
Moi też wyrasta z gondoli.gniecie go już z boku i sięga stopkami końca. Uwielbia w niej spać. Wy kiedy przechodzić będziecie na spacerowke? Czy w wypadku za malej gondoli będziecie wcześniej niż zakłada "termin" czy dopiero jak będzie siedzieć samodzielnie? Mój na pewno są miesiąc będzie już za duży ba gondole i nie wiem czy po 4 miesiącu nie będzie ZA wcześnie.

reklama
Sredec hmm ... No jak będzie za duzy to konieczna zmiana bo maluszek może nienaturalne się układać żeby sobie miejsce znalezc ale spacerówka musi rozkładać się na całkiem płasko. Nie można wymuszać pozycji siedzącej u niesoedzacego dziecka bo kręgosłup oberwie [emoji17] ... Ja nie zakładam z góry żadnej daty ... Jak będzie siadać albo podnosić trzymając boków gondolki to przejdziemy na spacerówkę. Alicja nie jest duża, ale nasza gondola jest płytka i dosyć wąska ... Zobaczymy.

Nie dostałam się do lekarza z małym bo już lekarze wyszli do domu. Przemywam sola fizjologiczna.nawet zakrapiam mu nia oczko. Jakby troskę lepiej jest. Wczoraj się przerazilam jak widziałam ile nagle tej ropy wychodziło. Przez 2 godz cały czas ściągalam. Dziś rano na rękach doszły nowe krostki już ma kilkanaście w sumie.ale tylko na rękach.. stan ogólny ma bardzo dobry,nic go chyba nie boli, gorączki nie ma i jest żywy.mam nadzieję że to jakieś uczulenie albo reakcja na upały.
Moi też wyrasta z gondoli.gniecie go już z boku i sięga stopkami końca. Uwielbia w niej spać. Wy kiedy przechodzić będziecie na spacerowke? Czy w wypadku za malej gondoli będziecie wcześniej niż zakłada "termin" czy dopiero jak będzie siedzieć samodzielnie? Mój na pewno są miesiąc będzie już za duży ba gondole i nie wiem czy po 4 miesiącu nie będzie ZA wcześnie.
Cześć, też Was podczytuje. Na początku ciąży nawet dość aktywnie się udzielałam ale jakoś mi przeszło ;)

Serdec, jeśli jesteś mama karmiącą piersią spróbuj dziecku zakroplić trochę swojego mleka. Na krostki też możesz.
Położna mówiła, że jeśli np. mrozi się pokarm i zalega zbyt długo w lodówce/zamrazarce to można dodać do kąpieli jeśli dziecko ma problemy skórne.
Do wanienki dodaj łyżkę skrobii ziemniaczanej- co by nie było to dziecku może pomóc.

Witajcieu nas waga urodzeniowa 4160, teraz 11 tyg i mamy 6800.
Upal strasznie nie sluzy maluchowi,lezy w pamersie,lub bez niego w dzien. w nocy tylko pielucha na brzuszku ale budzi sie czesto.
czy Wasze dzieci tez jedza mniej w te upaly?
ja dopajam Igora woda przegotwana ale srednio mu sie to podoba. kupilam wczoraj w rossmanie koper wloski,zobaczymy....
pytanie mam, Igor juz calkiem na mm, kupe robi co 2-3 dni ale jak jest tak goraco, to wczoraj zrobil dwie....to normalne?

@kamilaasami, macie mutsy? My mamy evo i też się robi ciasno.. spacerówka jest w domu już kupiona ale dopóki nie ubieram go grubo to jeszcze pojeździmy w gondoli. Starszakowi zmieniłam jak miał 7 miesięcy ale w tym wózku raczej nie ma opcji [emoji17]
@askastar, myśle, że normalne. Pije wiecej wody to robi cześciej kupki [emoji6] ja podaje wodę mama i ja, Bartek chętnie pije.

Basia tak, mamy Igo ... Ale Alicja ma mnóstwo miejsca jeszcze
received_2296657060362483.jpeg
IMG_20180726_143737448.jpg

Załączniki

• received_2296657060362483.jpeg
    received_2296657060362483.jpeg
    65,9 KB · Wyświetleń: 551
  • IMG_20180726_143737448.jpg
    IMG_20180726_143737448.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 546
Mój już jeździ w spacerówce rozłożonej na płasko. Dodatkowo zaczyna nie miescic się w kołysce. Muszę pomyśleć nad płozami do dużego łóżeczka, bo bez bujania to mój maluch nie zaśnie :)

Moj maluch zaczyna sie wiercić na wszystkie strony i w gondoli tez zaczyna sie robic ciasno. Tak mysle ze jeszcze troche to przejdziemy do spacerowki.

Dzień dobry! Mamy kolejny upalny dzień, nie wiem jak wasze dzieci ale mojej kompletnie to nie służy. Wczoraj dałam małej przygotowanego żywca to picia i wciągnęła wszystko potem nakarmilam ja piersią. Mi się wydaje że pierś to za mało w takie dni, bo można częściej przestawiać ale skąd wiadomo jakie ma mama mleko? Może być bardziej gęste i dziecko nadal jest spragnione. Kurcze Wasze dzieci super główki trzymają moja tak średnio. 10 sierpnia kończy 3 miesiące, magiczna granicą po której wiele rzeczy ma się zmienić [emoji4] zauważyłyście że jest coś inaczej? U mnie faktycznie zrobiła się bardziej kumata, gada sobie, z brzuszkiem różnie bywa.
Podawanie wody to już rozszerzanie diety, poza tym zaburza laktację. Mleko mamy dostosowuje się do dziecka, a w upały robi się bardziej wodniste, żeby nawodnić dziecko.

reklama
Podawanie wody to już rozszerzanie diety, poza tym zaburza laktację. Mleko mamy dostosowuje się do dziecka, a w upały robi się bardziej wodniste, żeby nawodnić dziecko.
No właśnie dzisiaj na dwójce rano w PNŚ było dokładnie o tym i to samo mówili. Nie dopajam jakos bardzo, zresztą ona sama sobie to reguluje. Kiedy te upały sie skończą????

Do góry