reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam sukienkę z Zalando na chrzciny ... Nie jest szczytem marzeń ale w rozmiarze 46 ciężko znaleźć coś sensownego no i nie była droga. Dla Alicji też już mam sukienkę a nawet dwie [emoji13] bo jedna na 62 a druga na 68 gdyby do września mi mocno urosła [emoji13] buciki też ma, sweterk i opaskę ... Ale i tak jeszcze dużo do kupienia ... No i nie wiem czy tort robić czy zamawiać [emoji848]

Hej dziewczyny, u mamy ginekolog (na medycznym profilu) na instagramiec(IG TV) jest filmik o dbaniu o niemowlaki w upaly - jest tez o dopajaniu (mozna tylko jesli sie karmi mm, bo przy kp mleko matki sie dostosowuje). Polecam obejrzec :)

Ja zamawiam torta u babki ktora robi takie swojskie[emoji12] my mamy 1 września, i to po 17tej msza dopiero wiec musze cos juz cieplejszego mieć na wieczór dla Laury. Podjade może 2 tyg przed a jak nie to na fb jest fajna strona z ubrankami na chrzest to coś zamówię :) Link do: Mini wianuszek "lovely" opaska/spinka na tej stronie maja śliczne opaski dla dziewczynek :)

Moj syn urodził sie mając 3440g. 1sierpnia (15.5tygodnia) miał 6000g.
przekręca się tylko na prawy bok.
na brzuchu nie lubi leżeć, max 12minut mi raz wytrzymał a przeważnie wyleży 5-8min.
dużo mówi po swojemu, chwyta zabawki, ślini się, wszystko bierze do buzi i gryzie.

Hejka, my już mamy chrzest za sobą :) kupiłam sukienkę z bolerkiem z cocodrillo za 79 zł więc dobra cena ;) sama dla siebie też miałam białą spódnicę ołówkową i czarną koszulę przewiewną bo upał nie z tej ziemi był tydzień temu. Bardziej było mi szkoda mojego M w garniturze ;)

Moja Nina 1 sierpnia skończyła 2 miesiące. Jeszcze nie potrafi się przekręcać z brzuszka na plecki.. bardzo marudzi na brzuchu.. dopiero też się nieśmiało uśmiecha, jeszcze głośno się nie śmieje :(
IMG_20180802_100344.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_100344.jpg
    IMG_20180802_100344.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 665
Moja córka też na brzuchu nie lubi leżeć no i z brzucha na plecki się nie przewraca .My laurę będziemy chrzcili chyba na Wielkanoc w przyszłym roku.Starszego Macieja chrzciliśmy jak miał 11 miesięcy a Julkianka jak miał 10 mies. Mój się śmieje że na fb ogłosimy konkurs na chrzestnych a najlepsze oferty się przyjmnie :D

Hej
@Ratinka witaj, ale twój synek ma śliczne oczka.

U nas jak narazie nie ma problemu ze. smoczkami mamy z lovi a butelki z aventa i lovi. I przez 2 mies byliśmy na systemie mieszanym i nie było problemu czy pierś czy butla a od 3dni jest bunt i pierś ciągnie tylko rano jak wstanie:(
@Asiunia85 ja podaje przegotowana wodę do mm.
@basia89 a ja myślałam ze moja ma mało miejsca w gondoli ale jak zobaczylam twojego synusia to stwierdzilam ze moja ma jeszcze duzo miejsca hehe ale chyba za duża ta gondola nie jest?
@Katerina1985 moja dziś kończy 3 mies urodziła sie 2800 dwa tyg temu (19.07) ważyła 5900 teraz napewno 6kg przekroczyła. Wogole tak myślałam jaka ona duża pulchniutka a widzę że wasze dzieciaczki nawet większe są.
@kjsko moja dziś kończy 3 mies i zauważyłam ze taka bardziej kumata sie zrobiła dużo sie uśmiecha jak do niej mówimy gaworzy potrafi skupić wzrok na czymś dłuższą chwilę główkę trochę podnosi na moment i grzechotke potrzyma jak jej dam ale z przekrecaniem jest problem spać lubi na brzuchu ale tak leżeć nienawidzi wytrzymuje ok 5min i histeria więc jej nie zmuszam. Prędzej chyba z plecaków na brzuch sie nauczy ale się okaże.
@sredec1982 oj nie dobrze, dostalas sie gdzies z małym do lekarza?

My chrzcimy za tydzień. Ja sukienkę mam(we wrześniu byłam w niej na weselu więc chyba nie jest ze mna az tak źle hehe) starsza też ma, dla małej też mam po starszej ale ma długi rekaw i jutro chce jechać kupić cos cienszego a pozniej zdecyduje wedle pogody. U mnie tata mi piecze ciasto i torta na chrzciny, kochany jest.

reklama
No nie.. teraz mały ma coś z okiem:( wszyscy lekarze już pojechali do domu.. lzawi mu,swędzi go I nagle pojawiła się zoltawa wydzielina
Czy przebywanie rumiankiem pomoże? MASAKRA,wczoraj problem z piersią kilka dni temu strach że ospa..teraz oko;( też przeczytałam że stan zapalny może pojawiać się przed ospa wlasnei...aaaaaaa!!!!! Oszaleje ;(
Nie martw się twój maluszek ma zatkany kanalik lzowy przemywaj mu to solą fizjologiczna od zewnętrznego do wewnętrznego koncika oka mój też tak miał to normalne i nic się nie dzieje złego. Ostatnio też się bałam że będzie miał ospe mamy nawet szczepienie przesunięte o trzy tygodnie do przodu

Do góry