reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Tysia super że imprezka się udała [emoji106]

Kjisko no jak ma zatwardzenie to można i jak są mega upały również można ... To nie jest zakazane [emoji12]

reklama
Jetkaa - ale masz przystojniaków dwóch. Odpoczniesz teraz trochę psychicznie i wrócisz silniejsza do Oskarka. A następnym razem wrócicie już razem do domu. Trzymam za to mocno kciuki.

A z tą wodą uważajcie. Można sobie popsuć laktację, jak karmi się tylko piersią. Piersią dziecko też się napije w ciepły dzień, będzie po prostu chciało pić częściej. No i przy zbyt dużej ilości wody dziecko w tym wieku może się nią zatruć. A nie wiadomo ile wody dla jakiego dziecka to za dużo, bo każde ma inną tolerancję. Zrobicie jak uważacie, chciałam tylko zwrócić uwagę na te kilka rzeczy [emoji6]

Ile razy wasze dzieci robi a kupki?Mój do tej pory po 3 robił A tu nagle od 2 dni nic... prezy się co jedzenie i nie wychodzi nic prócz baczkow:( nie wiem czy się martwić...jest na piersi tylko..
Jetka synus wygląda bardzo zdrowo:** będzie dobrze!!
My dziś mamy pierwszą nockę w pokoiku dzidzi,przeniosłam się tam z małym.
Moja czasem trzy dni nie robi, teraz były dwa wcześniej robiła kilka razy dziennie... Pediatra twierdzi że na piersi może do czterech dni nie robić bo to mleko jest dobrze trawione. Jak nie płacze przy prezeniu to nie masz co się martwić. Chociaż ja czekam na kupę jak na zbawienie bo jak nie zrobi to tak jak piszesz próbuje i pruta i jest trochę nie spokojna po kupię jest inna, spokojniejsza. Mąż się śmieje że tak mnie kupy cieszą.

moja córcia robi jedna kupkę dziennie. Mozna 3 miesięcznemu dziecku podawac wodę przegotowaną? Podobno ma byc tylko na piersi?
Pediatra mówi nie dopajać bo od cyca się odwróci może a położna dopajać jak takie upały bo chce się jej pić jak każdemu. Bądź mądry moja nie chce wody nie smakuje jej.

Moja czasem trzy dni nie robi, teraz były dwa wcześniej robiła kilka razy dziennie... Pediatra twierdzi że na piersi może do czterech dni nie robić bo to mleko jest dobrze trawione. Jak nie płacze przy prezeniu to nie masz co się martwić. Chociaż ja czekam na kupę jak na zbawienie bo jak nie zrobi to tak jak piszesz próbuje i pruta i jest trochę nie spokojna po kupię jest inna, spokojniejsza. Mąż się śmieje że tak mnie kupy cieszą.
Też tak mam. Nie myślałam nigdy, że tak się z kupy będę cieszyć [emoji23]

Paula ja jestem na takim etapie że z jednych kup się cieszę a inne mnie do szału doprowadzają [emoji23] pogadamy przy odpampersowywaniu [emoji23]

Ja nie dopajam bo nie widzę takiej potrzeby ... Też słyszałam że cycek wystarczy ale w sytuacji podbramkowej chwytalabym się wszystkiego. A z tym zatruciem od dużej ilości wody to coś mi się wierzyć nie chce ... Toc mm jest na wodzie przecie a niektóre dzieci tylko to piją więc ta woda trująca nie jest a bez mm jest ???[emoji848]

Paula ja jestem na takim etapie że z jednych kup się cieszę a inne mnie do szału doprowadzają [emoji23] pogadamy przy odpampersowywaniu [emoji23]

Ja nie dopajam bo nie widzę takiej potrzeby ... Też słyszałam że cycek wystarczy ale w sytuacji podbramkowej chwytalabym się wszystkiego. A z tym zatruciem od dużej ilości wody to coś mi się wierzyć nie chce ... Toc mm jest na wodzie przecie a niektóre dzieci tylko to piją więc ta woda trująca nie jest a bez mm jest ???[emoji848]
Tak, mm się robi na wodzie, ale jak się połączy proszek z wodą to robi się mleko. Dlatego też na opakowaniach jest napisane, żeby nie robić np. rzadszego mleka przez dodanie większej ilości wody, tylko trzymać proporcje. Takie malutkie dziecko nie jest stworzone do picia wody, dlatego trzeba uważać, bo organizm może różnie zareagować. Aczkolwiek to co pisze to tylko z teorii, bo nie karmię mm aktualnie już w ogóle, ani nie dopajam, więc nie sprawdziłam [emoji6]

reklama
Dziewczyny, uzywacie jakichs kremow z filtrem UVA i UVB na swoje maluszki? Tak szukam w necie opinii i niby sa zalecane dla dzieci od 6-mca, ale co jesli chce chronic skore mojej malutkiej juz teraz? Wiadomo, ze nie wystawiam jej na bezposrednie slonce, ale chcialabym ja czyms smarowac w sloneczniejsze dni. Czegos uzywacie?

Ps. @Jetka, trzymam kciuki za Oskarka, co wieczor modle sie tez o jego zdrowko!
@Gosika88, przykro czytac, ze Twoj maz nie dorosl do bycia tata. Trzymam kciuki za Ciebie i synka, najwazniejsze, ze ma kochajaca mame.

Do góry