A co oznacza to dawkowanie
To ze przy tej dwudawkowej dziecko dostaje 2 zastrzyki, a przy trzydawkowej 3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co oznacza to dawkowanie
My jesteśmy dzisiaj po szczepieniu hexacima 6w1, NFZ pneumokoki, rota dwudawkowa. Malutka śpi ślicznie. Mamy małą niedowagę zamiast 4660 waży 4450 ale urosła już 3cm [emoji16] razem z siostrzyczka starszak miał bilans dwulatka i też wszystko w miarę ok [emoji12] jeszcze płaskostopie i jakieś szmery w serduszku, reszta idealnie. [emoji106]
To mój ma 7300g i 65 dlugiMy mieliśmy dzisiaj kolejne szczepienia.
Syn ma 5460g i 67cm i 12 tygodni
Moja tak wysoko dopiero od 2 dni podnosi. A tu juz mi sie dwa razy przekrecila. Hmm duzo nie lezala na brzuszku.. Po 15-30 min maxAle ładnie trzyma główkę. Pewnie że nie za wcześnie. Jak wychodzę z założenia że jak dziecko robi coś samo z siebie to nigdy nie jest to za wcześnie.
My dopiero 6-7 tygodni więc gdzie nam tam do przekręcania się. Z leżenia nawet główki dla księcia się nie chce podnosić chociaż jak na mnie leży trzyma już bardzo ładnie.