reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Kjisko nikt nie mówił że będzie łatwo [emoji13] wydaje mi się że początki zawsze są trudne. Jesteśmy w nowej sytuacji i musimy się z nią zmierzyć, a te uśmiechy są nagroda za cały włożony trud. Pomimo tego że nie jest to mój pierwszy maluszek też nie jest łatwo - teraz uczę się jak pogodzić studia, opiekę nad dwulatkiem i noworodkiem plus o dom też przydałoby się zadbać ;) na razie mam pomoc teściowej później będę płakać [emoji13]

reklama
Moja córka na piersi robiła kupy co 3-5 dni. Ale nie od urodzenia. Jak miała koło miesiąca to tak jej się zrobiło. Pediatra mówiła że do tygodnia, o ile dziecko nie męczy się że zrobieniem kupy, jest ok. My czasem dawaliśmy czopek bo stękała a nic nie wychodziło.
Można też dać dziecku ciepła ciep do picia zwłaszcza jak jest na mm to pomaga kupę zrobić. A jak karmicie piersią można zjeść kilka suszonych moreli albo śliwek. Też podobno pomaga.
U nas regularne kupy, bez problemów przy robieniu i codziennie pojawiły się dopiero jak rozszerzyliśmy dietę i do zupy dodawałam natkę pietruszki.

Suszone śliwki to pomogą na wypróżnianie ale mamy [emoji849] tak jak czekolada nie zrobi zatwardzenia u dziecka tak śliwki nie pomogą mu się wypróżnić.

U mnie sinusoida. Jednego dnia wydaje mi się ze już wszystko ogarniam w miarę. A następnego okazuje się ze nic nie wiem jednak [emoji23] na pewno nie pomaga to ze jestem całkiem sama z mała w zasadzie od 1 dnia, mąż stara się pomagać. Problem w tym ze ma swoją firmę i terminy i dopiero po pracy z nami jest :/

Kochane początki sa trudne ale cieszcie się tym że macie te cuda przy sobie ... Każdy matka to przechodzi glowa do góry :)

Hej dziewczyny, mam pytanie do mam które miały cc.
Jestem 5 dni po, w nocy rana zaczęła nieregularnie twardnieć.. po bokach jest jakby napuchnięta a w środku zapadnięta.

Czy któraś z Was tak miała?

Przy pierwszym też tak miałam raz byłam szczęśliwa raz ryczałam ale u mnie to było trauma po porodzie który był trudny. Teraz jest o wiele lepiej wiem że muszę w całości poświęcić te pierwsze tygodnie małej a reszta jest nie ważna przedtem tego nie rozumiałam że bałagan i inne rzeczy są mało ważne. W tej chwili cieszę się macierzyństwem i jest zupełnie inaczej.

Jestem 5 dni po, w nocy rana zaczęła nieregularnie twardnieć.. po bokach jest jakby napuchnięta a w środku zapadnięta.

Hmm dziwne... A zaczerwieniona jest z jakiejs strony? Pamietaj ze jak cie bedzie mocno bolec czerwieniec i dostaniesz niedaj boze goraczki trzeba szybko na szpital jechac.Moja. siostra po cc dostala sepsy ledwo ja odratowali. A niby rana sie goila ale bardzo ja bolalai goraczke miala. Mi sie z jednej strony zaczerwienila i tak jakby dziura zrobila w malym kawaleczku.Chyba za bardzo sie naprzychylalam.ale po psikaniu okteniseptem po 2dniach przestalo i przeszlo... To bylo 3tygodnie po cc

Ja tak mam:(( mam nadzieję że to minie.jestem 5 tyg po i jest nieco mniejsza bula po bokach Ale jest

reklama
Do góry