reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja bym chętnie się rozpakowała .... Od kilku dni na pełnych obrotach funkcjonuje, brzuch się stawia ale nic jakoś konkretnie się rozkręcić nr moze. Męża też wykorzystuje ale nic to nie daje. Jak widać mały wyjdzie kiedy zechce. Córkę pierwsza urodziłam sn dokładne w termin a kilka dni wcześniej nic nie wskazywało że się zacznie więc jestem pełna wiary że jednak urodzę lada dzień.

reklama
Są to niemieckie krople, do kupienia tylko w Niemczech i w Czechach w aptece. W Niemczech kosztują jakieś 12 Euro, a w Czechach zapłaciłam 100 koron za buteleczke. Są to krople na kolki.
Dziewczyny można te krople kupic normalnie w Internecie trzeba wpisać nazwę kropli i ze maja być z Niemiec kosztują ok 36 zl.

Ja podaje wlasnie sab simplex [emoji6] ale powiedz mi czy podajesz przed każdym karmieniem? I tak jak jest na ulotce 25 kropli? A ile mleka zjada Twój synek? Bo ja karmie mieszanie.. najpierw pierś, a pózniej mm i widzę, że 90ml jest mu za mało a ma dopiero 3 tygodnie.. [emoji33]
Ja te krople daje razem Delicol i sab simplex do kazdej butelki po 9 kropli i karmie butelka od urodzenia daje bebiko a maly zjada 120ml co trzy godziny. Na ulotce sab simplex pisze zeby podawac 15 kropli ale to jest za duzo dla takiego dziecka a pozatym te 9 kropli co daje to mu pomaga:)

Też miałam kupić kapturki Ale po tygodniu już mniej boli. Ja karmię z dwóch piersi bo mu nie starcza i czasem jeszcze butla musi być. Szkoda tylko że na cycka po 10 min zasypia i nie da się obudzić chyba że przebiore. I tak dni schodza nam na karmieniu po 12 godz chyba na dobe;(

Jak tam dziewczyny ? Która się teraz rozpakowuje ? :) A te które już urodziły jak tam wasze maluszki ?
Hej. Mój maly glodomorek ma się dobrze. Kołek jeszcze nie ma i daje nam pospac z 6 godz w nocy z jedną pobudka na karmienie;) nie mam co narzekać. Tylko martwię się jak go zasycic...bo głodny prawie cały czas;( a ma cycu zasypia

reklama
Hej. Mój maly glodomorek ma się dobrze. Kołek jeszcze nie ma i daje nam pospac z 6 godz w nocy z jedną pobudka na karmienie;) nie mam co narzekać. Tylko martwię się jak go zasycic...bo głodny prawie cały czas;( a ma cycu zasypia
Za brudke go delikatnie ruszaj to powinien ssać przy moich to działało

Do góry