reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny które się orientują w temacie: w przyszłym tyg dostanę wypis ze szpitala, a w poniedziałek chciałabym zacząć załatwiać formalności, czy w usc bez wypisu dostanę akt urodzenia dziecka?
5 lat temu, to jak dobrze pamiętam, mąż dostał jakąś kartkę ze szpitala, na podstawie czego załatwił i pesel i akt urodzenia. Było to jeszcze załatwiane jsk byłyśmy w szpitalu, chyba dzien po narodzinach. Ale już dokładnie nie pamiętam ;)

Hej dziewczyny;)
Na problemy z brzuszkiem u maluszkow polecam Sab simplex i Delicol u nas to bardzo pomoglo wzdecia minely zaparcia i maly lepiej spi i sie nie meczy:)

Ja podaje wlasnie sab simplex [emoji6] ale powiedz mi czy podajesz przed każdym karmieniem? I tak jak jest na ulotce 25 kropli? A ile mleka zjada Twój synek? Bo ja karmie mieszanie.. najpierw pierś, a pózniej mm i widzę, że 90ml jest mu za mało a ma dopiero 3 tygodnie.. [emoji33]

Ja podaje wlasnie sab simplex [emoji6] ale powiedz mi czy podajesz przed każdym karmieniem? I tak jak jest na ulotce 25 kropli? A ile mleka zjada Twój synek? Bo ja karmie mieszanie.. najpierw pierś, a pózniej mm i widzę, że 90ml jest mu za mało a ma dopiero 3 tygodnie.. [emoji33]
Ja podawałam do każdego mm po 30 kropli. Jak widziałam, że jest lepiej, to stopniowo zmniejszalam, aż do całego wycofania kropli. Zeszlo ogolnie chyba 7 butelek...

Sorki pomyłka bo na ulotce jest 15 kropli, a ja podaje narazie 10 i widzę poprawę [emoji6]
@Jetkaa, to są niemieckie krople ale nie wiem, czy nie widziałam ich kiedyś w polskiej internetowej aptece Hm.. ile kosztują to nie wiem bo ja dostałam dwie butelki za darmo.. w Niemczech jest tak, że dzieci maja leki za darmo wiec znajoma mi przywiozła

A ja i tak wolę windsalbe :) dla mnie lepiej działać przez powłoki brzuszne niż przez żołądek ... Ale to moje zdanie ;) (co byśmy zrobili bez tych naszych niemieckich sąsiadów ;) )

reklama
Do góry