reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dobry wieczór.

Z tym porodem to jest tak że często nic się nie dzieje a nagle - siup i się rodzi.. także brak objawów nic nie znaczy. Moja bratowa nie miała żadnych objawów. Nawet szyjka długa i zamknięta, zero skurczy, iyp. W dzień narzekała że przenosi a w nocy wody odeszły i urodziła. Ja z pierwszą corka byłam w poniedziałek u gina to nic porodu nie zwiastowało, a we środę trafiłam do szpitala z regularnymi skurczami, wody się saczyly, rozwarcie na 4 cm.
Także nie znacie dnia ani godziny ;)

No i w przypadku rejestracji dziecka po porodzie bez wcześniejszego uznania przy formalnościach musi być obecna matka. Mnie się to średnio widzi, także wolałam to załatwić i z głowy. A co do meldowania, to mnie pani w urzędzie poinformowała, że dziecko z urzędu meldowane jest w miejscu zameldowania matki (potem można wymeldować i zameldować gdzie się chce).
Dziwnie Cię Pani poinformowała. Meldowane jest z automatu przy mamie jeśli dziecko nie jest uznane przez ojca. Jeśli jest uznane podczas rejestracji rodzic mówi przy którym z rodziców dziecko ma zostać zameldowane :)
Jej, ja mam cukrzycę ciążową i dziś też zgrzeszylam, zjadłam loda :)

Z tym meldunkiem co urząd to inaczej. Kasie mój mąż musiał zameldować tam gdzie on jest zameldowany. A starszą córkę kazali z matką zameldować.

@Gosika88 na zdrówko!

Ja zjadłam dzisiaj pyszną kolacje [emoji4] Mój D. zrobił mi sałatkę z kaszy jaglanej z rukolą, pomidorkami, rzodkiewką i tuńczykiem [emoji39] Mniam!

Jak radzicie sobie kochane z bólem pleców? Strasznie mnie wieczorem rozbolały plecy w dole i miednica ... Nie chce łykać tabletek [emoji849]

@Gosika88 na zdrówko!

Ja zjadłam dzisiaj pyszną kolacje [emoji4] Mój D. zrobił mi sałatkę z kaszy jaglanej z rukolą, pomidorkami, rzodkiewką i tuńczykiem [emoji39] Mniam!

Jak radzicie sobie kochane z bólem pleców? Strasznie mnie wieczorem rozbolały plecy w dole i miednica ... Nie chce łykać tabletek [emoji849]

Masaż ;) ciepła kąpiel ;)

Link do: MB91 tez mam z tym problem:\ a zwlaszcza jak chce nynac :\ w tedy proszek musi byc bo bez tego ani rusz..
Ale masz faceta!:) moj to tylko parowki potrafi ugotować hehe :) ledwy do gotowania totalny :) dlatego szukal kucharki na swoja kobiete hehe:)

reklama
I ja leżę już w łóżku też mi miednica dziś dokucza i coś mnie kluje w pochwie do tego jakoś piersi stały się wrażliwe i mnie bolą :errr: ja tabletek narazie nie biorę jak usnę to może przejdzie :rofl2: takie są uroki końcówki ciąży wszystko boli a nie można w żaden sposób sobie ulżyć ;)

Do góry