reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry!
dziewczyny słyszalam takie powiedzenie że dziewczynki się szybciej rodzą niż chłopcy ? moja znajoma urodzila swoja pierwszą córkę w 38 tygodniu własnie, a podobno chłopcy zawsze są przenoszeni.. myślicie ze jest cos w tym?
W sumie bym chciala zeby tak bylo hehe ale u mnie sie nie sprawdzilo syna urodzilam 5dni przed:)

reklama
U nas tez slonecznie, pranie rozwiwszone zuza zasypia, wiec bedzoe czas zrobic obiad o zjesc drugie sniadanie.
Dzis wizyta...zobaczymy co bedzie..
Dzis myje i wyparzam smoczki butelki itp. Matko juz 35 tydzien, końcówka, a Zuzke urodzilam na poczatku 38 i zaczynam sie bac...matko kiedy ta ciaza zleciala...tez tak macie?
Mnie się ciążą strasznie dłuży. Od połowy jest mi ciężko cokolwiek robic i czuje się jak wieloryb . Teraz każdego dnia mam nadzieje, że to już.. I niestety jeszcze...:(

Dzien dobry!
dziewczyny słyszalam takie powiedzenie że dziewczynki się szybciej rodzą niż chłopcy ? moja znajoma urodzila swoja pierwszą córkę w 38 tygodniu własnie, a podobno chłopcy zawsze są przenoszeni.. myślicie ze jest cos w tym?
ja byłam przenoszona 18 dni :p mama miała termin na Sylwestra a urodziłam się 17 stycznia, więc coś nie tak z tym szybszym porodem u dziewczynek :p

Anusia serdec ... U mnie chyba jest pół na pół ... Niby nie mogę się doczekać, mam dosyć ciążowych dolegliwości ale z drugiej strony boje się jak sobie poradzę z dwójką dzieci i jak finansowo to ogarniemy no i samego porodu się boje ... Więc raz myślę że za szybko zleciało a za chwilę myślę że mogłoby jeszcze potrwać [emoji13]

Dzien dobry!

Czy ja wiem... Corkae urodziła się w terminie, a córka od koleżanki tydzień po terminie, synek innej koleżanki w terminie, córka siostry w terminie. Wydaje mi się, że nie ma reguły, a dzieci chcą wyjść jak są na to gotowe ;) Poza tym jeszcze są predyspozycje matki. Sama widziałaś jakie momentami u nas na forum było zawirowanie z szyjkami i pobytami w szpitalu. Każda z nas jest inna, tak samo nasze kruszynki. Więc zawsze od reguły sae wyjątki :D

Anusia serdec ... U mnie chyba jest pół na pół ... Niby nie mogę się doczekać, mam dosyć ciążowych dolegliwości ale z drugiej strony boje się jak sobie poradzę z dwójką dzieci i jak finansowo to ogarniemy no i samego porodu się boje ... Więc raz myślę że za szybko zleciało a za chwilę myślę że mogłoby jeszcze potrwać [emoji13]

Mam dokładnie tak samo. Szczęście pomieszane z niepokojem i obawami...

Hej, jak wam mija dzień? Zaczęłam 35 tydzień, od tygodnia puchna mi nogi, w sumie stopy, syna urodziłam tydzień przed terminem, tą moją kluskę też chyba urodze wcześniej, zaczynam poważnie czuć strach.

W ogóle to podziwiam was, że macie siłę na sprzątanie i ogarnianie domu... U mnie to mąż prawie wszystko robi, bo mi ciężko się schylić już nawet. Ostatnio po sprzątaniu łazienki pół nocy nie spałam, bo tak mnie plecy bolały

reklama
Dzień dobry :)
Jak tak czytam wasze wpisy to się cieszę ze nie jestem jedyna która się wszystkim dookoła stresuje i denerwuje i przejmuje. Ostatnie dni dały mi popalić , sprzątanie gotowanie narzeczony papiery i takie tam. Wszystko na jeden rzut. Ale wczoraj przed snem stwierdziłam ze o nie nie ... dlaczego ja mam się wszystkim zajmować a wszyscy dookoła tego nie robią i nie szanują mojej pracy choćby w domu ... wiec czas wrzucić na luz ;)
Przedwczoraj stuknal 38tydzien . Nie śpię pół nocy bo zgaga bo mały się kręci a czasem budzę się bez powodu :( zasypiam o 7 rano i później jestem nie przytomna. Organizm szykuje się na nocne wstawanie :p haha
Dzisiaj piękna pogoda wiec z młodsza siostra idę na plac i będę tam siedzieć cały dzień a dookoła niech się dzieje co chce ;) miłej środy dziewczyny ;)

Do góry