reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

My byłyśmy u lekarza ja mam lekkie zapalenie ucha i zaczerwienione gardło, mała też gardło i kaszel.
Także kurujemy się.
Kurczę też Was tak oblewa pot i fale gorąca, w nocy nie mogę spać wiecznie mi gorąco. Dzisiaj też o 1-4 przerwę miałam a poszłam spać ok 12tej a o 8 smej wstałam.

reklama
Ja mam dziś wizytę, plecy bolą jak diabli - to chyba przez to, że nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania. W moczy wyszły mi azotyny, wyczytałam, że to znak, że mam jakieś zakażenie. Ciekawa jestem jakie, nic totalnie nie odczuwam żeby się działo. Zobaczymy co lekarz powie. Na szczęście żelazo się unormowało :)

@nknatalia taaaak - pot mnie zalewa ciagle. Wczoraj nie mogłam oddychać normalnie w ciągu dnia.
Ale to normalne myśle - chyba trzeba się przyzwyczaić bo te burze hormonalne jeszcze nas dluuugo nie opuszczą [emoji28] zdrówka życzę!

Ja już ogólnie skończyłam narzekać - nie ma sensu. Czekam cierpliwie co przyniesie dany dzień. [emoji4] I tak nic nie mogę na to poradzić, więc chyba tylko spokój nas uratuje. Hihi

Co do @Gosika88 to się łatwo mówi i radzi jeżeli się w podobnej sytuacji nie jest, nie było. Jeżeli sama nie będziesz chciała to nikt nie wpłynie na Twoją decyzje - taka prawda. Wiem sama po sobie - wiele lat w toksycznym związku mam za sobą.. myślałam, że się zmieni jak przepraszał więc wybaczyłam. Dopiero po jednej hardcorowej akcji przejrzałam na oczy i złożyłam pozew o rozwód, ale wtedy odwrotu już nie było [emoji846]
W każdym razie nie przejmuj się za bardzo i myśl o synku bo on to wszystko odczuwa. Dziewczyny mają racje, ale co zrobisz to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. [emoji6] Ja życzę Tobie jak najwiecej spokoju i jak najmniej stresu. I nie użalasz się nad sobą - z doświadczenia chyba każda z nas wie, że lepiej czasami obcym powiedzieć co się u nas dzieje (będąc incognito) niż komuś bliskiemu, rodzinie. Trzymam za Ciebie kciuki!!! [emoji8]

@mono gratuluje udanej wizyty [emoji3]

Biorę się za obiad dla mojego bo wraca z pracy by popracować trochę w domu. Nie wiem jak mi z tym obiadem wyjdzie bo dziwnie coś się dzisiaj czuje, ale no cóż - zobaczymy. [emoji16]

@brosandi daj znać jak u Ciebie po [emoji39]

Moj syn mial niecaly miesiąc jak rozstalam się zmoim D , wrocilam do mamy na rok czasu i dzięki temu jesteśmy szczęśliwy:) on zrozumial duzo ja tez:)i teraz jest moim narzyczonym:) takze nam na dobre wyszla przerwa:) to byla najlepsza decyzja :) aaa dodam ze to niw byla separacja tylko rozstanie. Kontakt tylko co tam u malego i tyle..nie widzieliśmy sie baardo długo.. Ale on nie mial innej ani ja :)

Ja mam dziś wizytę, plecy bolą jak diabli - to chyba przez to, że nie mogę znaleźć dobrej pozycji do spania. W moczy wyszły mi azotyny, wyczytałam, że to znak, że mam jakieś zakażenie. Ciekawa jestem jakie, nic totalnie nie odczuwam żeby się działo. Zobaczymy co lekarz powie. Na szczęście żelazo się unormowało :)

A bakterie w moczu wyszły? jezeli tak to jest zakażenie.

Ja tam uważam że każdy powinien mieszkać osobno od rodziców innej rodziny i rodzeństwa. Nie liczyć na nikogo tylko na siebie, ale rzeczywiście fajne jest takie uczucie że jak cos by się podzialo to że ma się wsparcie w rodzicach i zaden wstyd prosić o pomoc rodzców, ważne zeby zrobić cokolwiek żeby potem nie wyrzucać sobie że się czegoś nie zrobilo.

A bakterie w moczu wyszły? jezeli tak to jest zakażenie.

Ja tam uważam że każdy powinien mieszkać osobno od rodziców innej rodziny i rodzeństwa. Nie liczyć na nikogo tylko na siebie, ale rzeczywiście fajne jest takie uczucie że jak cos by się podzialo to że ma się wsparcie w rodzicach i zaden wstyd prosić o pomoc rodzców, ważne zeby zrobić cokolwiek żeby potem nie wyrzucać sobie że się czegoś nie zrobilo.
Tak, wyszły. Jak myślisz co teraz? Najpierw posiew potem antybiotyk? Czy jak?

Witam wszystkich
Dziewczyny może macie jakieś sprawdzone kosmetyki do pielęgnacji maluszka..co w pierwszym czasie tak na serio jest potrzebne...nie chciałabym kupować z kilku firm i testować ...będe wdzięczna za poradę :)

@agrekaa Ja kupiłam na początek tylko olejek i płyn+szampon z babydream. Niby skład jest bardzo fajny i przyjazny. Poleciła mi to jedna z mam, która akurat była w rossmanie. A potem zobaczę, czy nie będę musiała zmienić - zależy czy jej będzie pasować. Jak nie, to zmienię. Starsza corka jest atopowa i do kapania kupuje z linomagu a do smarowania emolium.

reklama
Do góry