reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć dziewczyny,
noc była w miarę, ale już od 5.30 nue śpię, bo strasznie męczą mnie kaszel i katar. Mam to już od ubiegłego poniedziałku i nie widzę jakiejkolwiek poprawy. Byłam u lekarza, ale dostałam same lekkie lekarstwa...
Strasznie boli mnie gardło, flegma żółta, z nosa wydmuchuje jakby szmatki, napady ostrego kaszlu... Już jestem cała oberwana od tego kaszlu... Jest to normalne, że to tak długo trwa? Jestem zmierzla, bo głowa boli i ogólnie jestem zmęczona tym nieżytem dróg oddechowych... Macie jakieś pomysły jak zwalczyć to chorobsko?
Jeżeli to grypa to trwa dłużej niz przeziębienie :\ a oprócz lekarstw bierzesz naturalnie witaminy?
Moze syrop z cebuli, ja malemu daje syrop z 1000mleczy, miod,sok z wlasnych malin, moze herbata z cytryna, sokiem z malin i imbirem? Inhalacje nam pomagaja z sola:)

reklama
Jeżeli to grypa to trwa dłużej niz przeziębienie :\ a oprócz lekarstw bierzesz naturalnie witaminy?
Moze syrop z cebuli, ja malemu daje syrop z 1000mleczy, miod,sok z wlasnych malin, moze herbata z cytryna, sokiem z malin i imbirem? Inhalacje nam pomagaja z sola:)

Właśnie teraz sobie zrobiłam "eliksir zdrowia", składający się z cebuli, cytryny i innych składników. Zobaczymy... Mam nadzieję, że zadziała :oops:

Cześć dziewczynki [emoji3]

Mam pytanie:

Czy miałyście może wśród znajomych przypadek, że ZUS wstrzymał zasiłek lub ograniczył do minimum, bo musi sprawdzić podstawę?
Nie uśmiecha mi się pół roku czekać na to, aż łaskawie zaczną mi wypłacać tyle ile mi się faktycznie należy.
Już nawet zastanawiam się czy nie iść do sądu z nimi, bo przecież ile można czekać ... [emoji849] Od 3/4 miesięcy jestem w plecy i to sporo.

Jeżeli któraś słyszała o podobnej sytuacji to będę wdzięczna jeśli podpowiecie mi co z tym zrobić. Nie chce być karana za to, że „zbyt dużo zarabiam”...

Ja od wczoraj mam mroczki przed oczami jak chwile postoje *_* Wreszcie mam pelne 37 tc *_* Uff... W poniedzialek ostatnia wizyta i bede znac termin cc :)

hej wam, wczoraj wróciliśmy późno i już nie chciało mi się pisać :p
33+3, mały waży ok 2700, ciężko było go dokładnie zmierzyć, bo główka jest już dość nisko a poza tym chłopak się cały czas wierci, zawsze się uaktywnia podczas wizyty :p Pytałam o częste czkawki, dr powiedział, że może to od leków (clexane, witaminy, acard, kwas foliowy, teraz dużo insuliny), ale że te czkawki generalnie trochę go pewnie denerwują ale mu na pewno nie szkodzą, pomagają wręcz układowi pokarmowemu się rozwijać, więc nie mam się martwić.
Na bakterię w moczu zalecił dużo pić, nie miałam podwyższonych leukocytów, więc uznał, że infekcja jest niewielka, jak się przyznałam, że ostatnio wodę zaniedbałam to dostałam delikatny OPR, bo ciśnienie też parę razy wyszło za wysokie, także bezwzględny nakaz picia wody 2-3 l. dziennie :)
Szyjka długa, zamknięta, wód dużo, przepływy prawidłowe - jeszcze parę tygodni, dr mówi, ze nie podstaw do obaw :)

reklama
Ja wiem ze moja tez spora bedzie wiec nawet sie ciesze z cc *_* bo pewnie i tak bym popekala lub by mnie nacieli... No i to ze stara blizna sie rozejdzie tez swoje daje xD Aczkolwiek rodza naturalne i 4 kg,zalezy czy dzidzia ma tzw. "leb jak sklep" czy jest dlugie :)moja miala ledwo 52cm a prawie 4 kg wagi *_* taka pyza byla :)

Do góry