reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry.
Ja pasy zapinam ale ten górny tylko przekładam , a dolny pod nogi bo nie mam adaptera.

Paulinka, dawaj znać co lekarze powiedzą. Powodzenia.

A mnie kręgosłup od rana boli. Jakoś młody się ułożył że uciska coś....

reklama
Hej
Ja już praktycznie gotowa do szpitala tylko kosmetyczke muszę wrzucić, zaraz wypije herbatke i mogę jechać.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy mam nadzieję że w poniedziałek będę już w domu.
@Gosika88 z tymi pomiarami usg to trzeba brać poprawkę, u mnie 3tyg temu było 1,5kg a wczoraj 2,4kg i wydaję mi się że troszkę za dużo w 3tyg ale dopatrzylam się innego aparatu usg u gin i pewnie dlatego, więc tak jak dziewczyny piszą nie martw się bo mógł coś gin zle zmierzyć.

A co do pasów to ja jeżdżę zawsze z zapietymi takie przyzwyczajenie mam ale mi też wydaję się że większą krzywdę można sobie zrobić bez pasów.
Trzymamy kciuki i czekamy na wiesci:)

Cześć dziewczyny,
Amelka odprowadzona na autobus do przedszkola, śniadanko zjedzone. Teraz lekarstwa i zaś zabieram się do pracy: ogarnięcie kuchni i w końcu moja komoda i szafa. Wczoraj jednak zmieniłam plany i posegregowalam i poszykowalam rzeczy.do prania dla naszej małej kruszynki. Zobaczę, co mi się jeszcze uda zrobić, ale tak szczerze to z dnia na dzień jestem coraz słabsza. Wczoraj wieczorem miałam już tak opuchnięte nogi, że nawet mąż zauważył i zalecił, bym więcej odpoczywala, no ale niestety nie da rady, bo nikt tego za mnie nie zrobi... Ale liczą się intencje ;)
Jeszcze kilka dni i powinnam być przygotowana. Najważniejsze bym szybko wyzdrowiala, bo ten kaszel i katar są bardzo uporczywe i męczące:oops:

Dzień dobry.

@paaulaa90 trzymaj się kobietko i dawaj znać co i jak w miarę możliwości [emoji6]

@Gosika88 też uważam, że zapewne to był błąd pomiaru. Ja np. ciągle zastanawiam się czy będzie u mnie tak samo jak u mojej ciotki, która chodziła do tego samego gina co ja - dwie córki urodziła i obie +300gram. Czyli teoretycznie moja kruszynka może ważyć teraz nie 2100, a 2400 [emoji6]

Ja miałam z kolei dziwną noc dzisiaj ... dosłownie co dwie godziny budziłam się na siusiu. I śniły mi się pierdoły na maxa ... że się rozstałam z tym moim przed porodem. Ehh [emoji28]

@blondynka1988 może złapie Cię na szybko z chwili na chwile [emoji5]

Mój mąż wczoraj miał wizję i poprzestawiał meble w sypialni naszej i małego. Okazało się, że początkowe ustawienie było najlepsze a teraz to jakaś masakra :) jego szafa zaczęła się rozpadać od tego przesuwania i dziś od 6 rano przenosiłam ubrania bo postanowiliśmy te szafę wyrzucić. Mam tak porysowane panele i taki syf w chacie, że wczoraj przed wizytą się przez to rozbeczalan i zapomniałam z wrażenia ogolić nogi :) dobrze, że golilam na dniach to nie było aż takiego wielkiego buszu :) teraz zasiadam do śniadania i kawusi

Ja sie ciesze ze w 7miesiącu ciazy sie wzielam za ciuszki, za zamówienie szafy itp bo teraz mam spokoj :) i wszysko na spokojnie :)

A ja czekam na łóżko pietrowe dla synka - już zamówione ale około 2ch tygodni trzeba czekać. I jeszcze nic nie jest gotowe na corcie :/ nawet nie popralam jeszcze ciuszkow. Torba spakowana w połowie ... A mi się nic nie chce ... Nic totalnie :/

reklama
Nie martw sie ja mam dzisiaj fugowanie w domu I montaz nowych parapetow. Jutro ostateczne sprzatanie a od poniedzialku zaczynam dopiero zajmowac sie kupowaniem I praniem rzeczy dla Malucha :) dzisiaj rozpusta bo umowilam sie do fryzjera. Masakra, bardzo lubie moj naturalny kolor wlosow a przez ten caly szpital I remont na skroniach powychodzily mi siwe wlosy :(;:)( musze cale pofarbowac mam nadzieje ze wyjdzie jako tako. Szkoda mi naturalnych relfeksow bo dopiero 28 lat w tym roku bede miala

Do góry