reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny masakra swedzi mnie calutkie cialo od wczoraj. Stopy I plecy przede wszystkim. Mam nadzieje ze to alergia na nowy zel pod prysznic bo jesli podejrzenie cholestazy to by mnie polozyli do szpitala a ja bardzo bym nie chciala.

reklama
Dziewczyny masakra swedzi mnie calutkie cialo od wczoraj. Stopy I plecy przede wszystkim. Mam nadzieje ze to alergia na nowy zel pod prysznic bo jesli podejrzenie cholestazy to by mnie polozyli do szpitala a ja bardzo bym nie chciala.
Ja do tej pory walcze z tym rumieniem :\ moze uzyj szare mydlo by yo zmyć hmm?:) bo mi to pomaga i ten fenistil zel dosc lagodzi to..

Heh my po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Dzidziak dwa tyg temu ważył 2700 a na dzisiejszej wizycie 2600 z hakiem. Gim mówił, żeby się tym nie zamartwiać, bo musiał gdzieś wcześniej popełnić jakis błąd . Rozumiem to ale to taka dziwna informacja. Brzuch wysoko, nic nie zapowiada porodu.

@paaulaa90 mam nadzieję, że ta dozylna kuracja szybko zadziała. Najważniejsze, że dziecko zdrowe, a reszta na pewno się umormuje ;)

A moja mała jakaś leniwa się zrobiła. Mniej i słabiej się rusza... ale wyście już wcześniej o tym pisały... Chorobsko mnie nie opuszcza. Katastrofa :oops:

@Gosika88 usg często się myli przy pomiarze dziecka. Albo zważy za mało albo za dużo. Zależy jak obejmą głowę i brzuch (wszystko zależne od wielkości wątroby i zgromadzonej w niej energii). Tłumaczył mi to jeden doktor na USG III trymestru ;)

@Nan90 kwasy żółciowe zbadaj. Ja płaciłam 90zł za to badanie i czeka sie do 10 dni. To Ci wyjaśni czy jest cholestaza czy nie ma.

Heh my po wizycie i jestem trochę zmartwiona. Dzidziak dwa tyg temu ważył 2700 a na dzisiejszej wizycie 2600 z hakiem. Gim mówił, żeby się tym nie zamartwiać, bo musiał gdzieś wcześniej popełnić jakis błąd . Rozumiem to ale to taka dziwna informacja. Brzuch wysoko, nic nie zapowiada porodu.

Nie martw się daremnie, bo może faktycznie lekarz gdzieś popełnił błąd. A poza tym system obliczeniowy też ma swoją tolerancję omylkowa... Głowa do góry ;)

To na pewno błąd pomiarowy, nie martw się za bardzo.

Co do pasów to ja jeżdżę z. Uważam ze jak wylecę przez przednia szybę i zginę na miejscu (a niedawno był w mojej okolicy taki wypadek) to bardziej zaszkodzę dziecku (i sobie) niż ryzykując przedwczesny poród jednak.

reklama
Hej
Ja już praktycznie gotowa do szpitala tylko kosmetyczke muszę wrzucić, zaraz wypije herbatke i mogę jechać.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy mam nadzieję że w poniedziałek będę już w domu.
@Gosika88 z tymi pomiarami usg to trzeba brać poprawkę, u mnie 3tyg temu było 1,5kg a wczoraj 2,4kg i wydaję mi się że troszkę za dużo w 3tyg ale dopatrzylam się innego aparatu usg u gin i pewnie dlatego, więc tak jak dziewczyny piszą nie martw się bo mógł coś gin zle zmierzyć.

A co do pasów to ja jeżdżę zawsze z zapietymi takie przyzwyczajenie mam ale mi też wydaję się że większą krzywdę można sobie zrobić bez pasów.

Do góry