reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U mnie słoneczko, ciepło i piękna pogoda i cóż z tego, jak sama nigdzie raczej już się nie wybiorę. Brzuch ciężki, plecy przy chodzeniu bolą a mój pan w pracy. Pootwierałam okna i podjadam albo odpoczywam.

Co do wózków, to ja odkupiłam używany Espiro Enzo Evo 3w1 z fotelikiem Maxi Cosi. Kolor czerwony. Podoba mi się to raz, a dwa ma dużą gondole i spacerówkę, co mnie osobiście się podoba.

reklama
Czesc dziewczyny, wczoraj byłam u lekarza. Ostatnio kazał mi brać nospe forte i magnez, bo mi się szyjka skraca, teraz stwierdził że mam nadal brać a teraz tak się zastanawiam czy to nie szkodzi jakoś dziecku, co wy o tym myślicie? Brała któraś z was w ciąży?

U nas pochmurnie ale cieplo:) u mnie nic zanego bolu nic... Naszczecie w sumie bo to ze cos kogos boli nie znaczy ze urodzi wczesniej niz kobieta ktora nie miala wczesniejszych skurczy:)
Panie przedszkolanki znalazy sposób jak moj syn nie chce jeść i mówi ze go bolą zeby, brzuch glowa itp daja mu kilka kropel wody i go przestaje bolec i zaczyna jesc mistrzostwo hehe:)
Ja tez wizyte mam jutro ciekawe czy bedzie robil usg.. Bo jutro mam gbs i hiv i cos jeszcze ...

Ten drugi model ładniejszy ja ogólnie wolę wózki w takich neutralnych kolorach nie lubię mega kolorowych ale każdy ma swój gust :-D nie wiem skąd macie informację o znieczuleniu ZZO ale jest to najbardziej bezpieczne znieczulenie przy porodzie które nie przenika do dziecka a jeżeli jest podana odpowiednia dawka żadnych bóli się nie czuje :) teraz chce spróbować porodu w wodzie zobaczymy jak mi pujdzie :-p

Czesc dziewczyny, wczoraj byłam u lekarza. Ostatnio kazał mi brać nospe forte i magnez, bo mi się szyjka skraca, teraz stwierdził że mam nadal brać a teraz tak się zastanawiam czy to nie szkodzi jakoś dziecku, co wy o tym myślicie? Brała któraś z was w ciąży?

Kochana jak zaleca to bierz. Ja też się nad tym zastanawiałam, i stwierdzam, że to mniejsze zło. Na No-spie jestem od 3 tygodni niestety i liczę na to, że nic mojej kruszynce przez to się nie dzieje [emoji18]

U nas pochmurnie ale cieplo:) u mnie nic zanego bolu nic... Naszczecie w sumie bo to ze cos kogos boli nie znaczy ze urodzi wczesniej niz kobieta ktora nie miala wczesniejszych skurczy:)
Panie przedszkolanki znalazy sposób jak moj syn nie chce jeść i mówi ze go bolą zeby, brzuch glowa itp daja mu kilka kropel wody i go przestaje bolec i zaczyna jesc mistrzostwo hehe:)
Ja tez wizyte mam jutro ciekawe czy bedzie robil usg.. Bo jutro mam gbs i hiv i cos jeszcze ...

Całkiem fajny sposób !! [emoji3]

Mi tylko z badań gbs został - wizyta 24.04.

Kupiliśmy w końcu łóżeczko i materacyk dla Zuzy [emoji16]

Dziewczyny!!! Załamać się można!!:(( znow dostałam skierowanie do szpitala na konsultacje...Teraz z powodu wagi dziecka;(
Szyjka krótsza Ale zamknięta, a lekarz twierdzi że może warto wywołać wcześniej poród że względu na wage:(((( 3 tyg temu byłam na podtrzymaniu A teraz mam iść na wywołanie?! Wiedziałam że tak będzie;(( na pewno poczekam do poniedziałku i zrobię wszystko żeby akcja sama się rozkrecila-schody, aktywność,koniec z lezeniem:( z drugiej strony to że dziecko jest duże nie znaczy że w pełni gotowe chyba
...
Może powinni mi zrobić cc? Masakra! Niepotrzebnie się tak oszczedzalam,:( teraz musze to jakoś wywolac:((

reklama
Dziewczyny!!! Załamać się można!!:(( znow dostałam skierowanie do szpitala na konsultacje...Teraz z powodu wagi dziecka;(
Szyjka krótsza Ale zamknięta, a lekarz twierdzi że może warto wywołać wcześniej poród że względu na wage:(((( 3 tyg temu byłam na podtrzymaniu A teraz mam iść na wywołanie?! Wiedziałam że tak będzie;(( na pewno poczekam do poniedziałku i zrobię wszystko żeby akcja sama się rozkrecila-schody, aktywność,koniec z lezeniem:( z drugiej strony to że dziecko jest duże nie znaczy że w pełni gotowe chyba
...
Może powinni mi zrobić cc? Masakra! Niepotrzebnie się tak oszczedzalam,:( teraz musze to jakoś wywolac:((
Kochana na spokojnie nie stresuj sie, w którym tygodniu jestes? Ile ma dzidzia? Pamietaj ze waga moze sie roznic dzidzi... Hmm zacznij chodzić po schodach, mi to pomogło. Albo ja szorowalam sciany w domu i w ten sam dzień czop odeszedl.. Na spokojnie zacznij sie ruszac:) bedzie dobrze !:)

Do góry