Blondynka1988
Fanka BB :)
@sredec1982 który tydzień ciąży? Ile dziecko waży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny takie pytanie jakbyście miały wybrać z tych dwóch który wam bardziej się podoba?
1. Link do: BEXA 2018 lekki wózek dziecięcy ULTRA 2w1 kolor U6
2. Link do: BEXA 2018 lekki wózek dziecięcy IDEAL NEW 2w1 IN9
Tydzień temu byłam na usg to był 37 tc i 3600 ok. Ponieważ mój lekarz sporadycznie robi usg to się kierował usg sprzed miesiąca..więc trochę absurdalne. Ale mówi że brzuch duży to duże dziecko i lepiej jak mnie w szpitalu zbadaja i zdecydują.Serdec to na ile ocenili wagę ?
Tydzień temu byłam na usg to był 37 tc i 3600 ok. Ponieważ mój lekarz sporadycznie robi usg to się kierował usg sprzed miesiąca..więc trochę absurdalne. Ale mówi że brzuch duży to duże dziecko i lepiej jak mnie w szpitalu zbadaja i zdecydują.
Nie u mnie miało być cc. Chcą wywołać żeby naturalnie rodzic. Tzn w szpitalu się dowiem co zamierzają bo mój gin uważa że powinni wywolac wcześniej że względu na wagę.. U mnie na razie nikt o cc nie wspomina A ja boję się że za duzy będzie i nie dam rady urodzić bo to pierwsze dziecko bedzieNo, ale to do piątku może ważyć jakieś niecałe 4kg... i w piatek miało być cc... Teraz chcą by to było sn i dlatego chcą wywołać poród? Nie martw się. Na pewno wszystko ok. A lepiej może samemu spróbować poród: schody, współżycie i słyszałam też o ciepłej kąpieli w wannie...
Pociesze cie, koleżanka ktora jest niska, szczuplutka na maksa urodziła sn synka o wadze 4500g. Więc się daremnie nie martw. Po prostu więcej się ruszaj, a pewnie wywolasz. Nie rób sobie też wyrzutów z powodu twojego oszczędzania się, dobrze że donoslas ciążę, a dziecko jest gotowe do porody. Termin masz co prawda za 2 tyg dlatego dziecku się nie śpieszy. Widocznie jest mu w brzuszku bardzo dobrze. A z drugiej strony musisz wiedziec, że lekarze chcą by tobie i dziecku nic się nie stało. Muszą pilnować wagi dzieci, bo rozniebz tym bywa. Mi gin powiedział, że te wafi dziecka są zwiazane z zażywania tych wszystkich witamin dla ciężarnych... Kiedyś tego nie było. Po części może maci rację, ale z drugiej strony kobiety były też fizycznie mocniejsze...
Póki co nie martw się. Na pewno jesteś w dobrych rękach. A jesteś w domu, czy musisz zostać w szpitalu?
No właśnie, juz to przedtem zauważyłam ale myślałam że to tylko u mnie.Apka oszalała? Wymieszała posty... :|