reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@MB91 ginekolog i lekarz rodzinny mówią, że to od ucisku dziecka...
Magnez mi kazali odstawić, bo on nic nie da. Nawet żadne witaminy nie pomogą. Lekarstwem jest poród ;)

@Brzuszkowa masz prawo wierzyć w zabobony.
Ja nie wierzę i jak mi ktoś nimi głowę suszy to tępię jak się da :)
Np. nie kazali mi nosić torebki przez ramię, bo się dziecko do porodu nie obróci. Ha ha! Nosiłam i co? Już dawno głowa w dole :)
Tak samo wiele ślubnych zabobonów było, ale dla mnie to tylko wyobraźnia ludzka działa ;)

reklama
Hej
Mam takie pytanko bo jestem właśnie na etapie kompletowania kosmetyków dla małego a tyle tego jest ,że masakra...Czy może macie jakieś sprawdzone , polecone kremy , płyny do kąpieli itp
Mnie położna poleciła tylko kupić alantan i mąkę ziemniaczaną. Wzięłam jeszcze krem do twarzy Babydream - jak będziemy wychodzić na spacerki.

Ja kupiłam mydło Biały Jeleń w płynie, olej kokosowy nierafinowany, Płyn do kąpieli Dzidziuś z olejkiem migdałowym :)
Do pupy mam kilka, ale nie wiem co będę stosować- Aqua Stop, Alantandermoline z witaminą F, Neodex, Linomag maść (zielona tuba).

Hej
Mam takie pytanko bo jestem właśnie na etapie kompletowania kosmetyków dla małego a tyle tego jest ,że masakra...Czy może macie jakieś sprawdzone , polecone kremy , płyny do kąpieli itp
Płyn do mycia ciała i włosów hipp (baby dream też jest ok, kupiłam ale niezbyt odpowiada mi zapach), maść ochronna bepanthen, oliwka hipp, no i w sumie z kosmetyków to tyle :D

Ja kupilam oillan baby do kapieli, mydelko i oliwka nivea baby oraz linomag. Jesli sie odparzy to pewnie sudocrem zastosuje :) mam male opakowanie w domu :) i tyle *_*

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez uzywam mydelka bambino(zapach dzieciństwa) i oliwke, i do pupci krem przeciw odparzenia z witaminami i w razie W sudocrem. Nie szaleje zbytnio,bo po co:) mi mydelko wystarczy i oliwka:)
Dzis mala mnie kopie w piersi hehe ;) leze i widzę jak piersi podskakuja bo kopie :)

Dzień dobry [emoji3] Znowu piękny dzień się zapowiada [emoji39]

@agrekaa ja mam tylko :
Mustela - żel do ciała i włosków w jednym i Oliwkę Hipp od 1 dnia życia - wsio [emoji3] Dalej jestem zdania, że im mniej tym lepiej. Później tylko jak już zobaczę czy mała ma atopową skórkę czy nie, to kupię krem na wiatr i słońce. Wiadomo, że z tydzień po porodzie nie wyjdziemy na dwór więc mój po prostu podleci do apteki i tyle gdy nadejdzie czas spacerków [emoji16]
No i do pupy mam sudocrem na poważniejsze tematy i bepanthen krem.

@szczesliwa66 ja się przed 00:00 obudziłam i wymiotowałam, zaszkodziła mi pizza więc witaj w klubie. Dobrze, że już się dobrze czujesz [emoji16]

@Katerina1985 ja używam w ciąży normalny antyperspirant z nivea, ale jak mała się urodzi to przejdę na vichy ten z miętową nakrętką.

@Blondynka1988 zgadzam się w 100% z tymi zabobonami. Ja już walczę z moją mamą, bo ona już czerwone kokardki to wszędzie by mi podtykała. Też mi gadała, żebym za dużo przed porodem nie kupowała. I dopiero kiedy trafiłam do szpitala to jakoś dotarło, że dwa miesiące przed porodem to już czas by coś jednak kupić dla małej [emoji3] Niech każdy wierzy w co chce - ja unikam „dobrych doradców” których im bliżej porodu tym więcej, a wszelkie kwestie z zabobonami w szybkim tempie tępie [emoji6]

W Gdyni znowu ładna pogoda [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️

A miałam pytanie :
Czy istnieje jakiś spis co można a czego nie można jeść przy karmieniu piersią?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Teoretycznie niby mozna wszystko jesc ale ja jak karmilam to musialam odrzucic wszystkie ciezkostrawne rzeczy plus mleko,bo mala miala od niego kolki. A wiec zylam na rozcienczobym soku jablkowym, wodzie, gotowanym miesie i takie typu rzeczy xD pewnie dlatego tak szybko schudlam w 3 tygodnie -20kg *_*

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry [emoji3] Znowu piękny dzień się zapowiada [emoji39]

@agrekaa ja mam tylko :
Mustela - żel do ciała i włosków w jednym i Oliwkę Hipp od 1 dnia życia - wsio [emoji3] Dalej jestem zdania, że im mniej tym lepiej. Później tylko jak już zobaczę czy mała ma atopową skórkę czy nie, to kupię krem na wiatr i słońce. Wiadomo, że z tydzień po porodzie nie wyjdziemy na dwór więc mój po prostu podleci do apteki i tyle gdy nadejdzie czas spacerków [emoji16]
No i do pupy mam sudocrem na poważniejsze tematy i bepanthen krem.

@szczesliwa66 ja się przed 00:00 obudziłam i wymiotowałam, zaszkodziła mi pizza więc witaj w klubie. Dobrze, że już się dobrze czujesz [emoji16]

@Katerina1985 ja używam w ciąży normalny antyperspirant z nivea, ale jak mała się urodzi to przejdę na vichy ten z miętową nakrętką.

@Blondynka1988 zgadzam się w 100% z tymi zabobonami. Ja już walczę z moją mamą, bo ona już czerwone kokardki to wszędzie by mi podtykała. Też mi gadała, żebym za dużo przed porodem nie kupowała. I dopiero kiedy trafiłam do szpitala to jakoś dotarło, że dwa miesiące przed porodem to już czas by coś jednak kupić dla małej [emoji3] Niech każdy wierzy w co chce - ja unikam „dobrych doradców” których im bliżej porodu tym więcej, a wszelkie kwestie z zabobonami w szybkim tempie tępie [emoji6]

W Gdyni znowu ładna pogoda [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️

A miałam pytanie :
Czy istnieje jakiś spis co można a czego nie można jeść przy karmieniu piersią?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jest kilka rzeczy których nie wolno na początku, cytrusów, roslin strączkowych, pomidorow czy truskawek, grzybow, jajek surowych i mięsa.. Tego co niemowlakowi nie dasz normalnie do jedzenie.. To co uczula.. :)

Do góry