reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Smoczek może zaburzać karmienie piersią. A u Was w szpitalu nie mają mleka na dokarmianie?

Właśnie z tym smoczkiem są różne teorie. Owszem może on zaburzyć karmienie piersią, ale z drugiej strony zasypianie ze smoczkiem zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej - podobno.

Tak rozsądnie podchodząc do tematu to nie wiadomo do końca czy gorsze jest podanie smoczusia w jakiejś awaryjnej sytuacji czy też nie [emoji28][emoji849] Chyba ile mam, lekarzy, położnych tyle opinii.
I bądź tu mądrym [emoji39]

Ja nie wiem czy go jej podam [emoji6] Mam spakowany asekuracyjnie [emoji4]

Mleko na dokarmianie jest, dlatego gdyby był problem to wzięłam i wyparzyłam butelkę. Wzięłam też laktator jakby co - ale nie planuje go użyć. I tak i tak siara już mi leci, a od tygodnia to już masakrycznie więc mam nadzieje, że będziemy sobie z Zuzią współpracować w kwestii karmienia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MB91, też mam z belli[emoji6] przy pierwszym porodzie się sprawdziły. Majtki siateczkowe plus podkłady No i oczywiście podkład na łóżko [emoji6]
U nas mały miał taki odruch ssania silny, że położna sama zaproponowała w szpitalu żeby mąż przywiózł smoczek [emoji6] ja mam o tyle prościej, że w szpitalu w którym rodzę jest rozpiska w internecie co mam mieć, więc spakowałam według tego

Ja też kupiłam z Belli, szlam niedawno do sklepu i zaczal mi brzuch twardniec i takie kłucia w podbrzuszu. Miałyście też tak? Szyjka się skraca czy co, bo zaczynam się juz nakrecać.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Też Bella dla mnie najlepsza, smoczek polecam dla własnej psychiki, bo to nie jest miłe gdy dziecko płacze i każdy zwraca Ci uwagę a ty nie wiesz co jest nie tak, u mnie był problem ze złapaniem cycka i miała przez to stres, bałam się drogi do domu że będzie cała droge płakać i mąż kupił w pierwszej napotkanej aptece. Co do tego co zabrać do maluszka to bez przesady najpotrzebniejsze rzeczy. Kąpać porządnie dopiero zamierzam w domu na spokojnie żeby nie złapać jakiegoś syfu. Zresztą pierwszą kąpiel u nas robią położne. Wychodzi się po dwóch dobach, po urodzeniu ubierają w swoje ciuszki a po kąpieli te z domu. Koszula którą pokazaliście dla mnie zbędna i raczej nie komfortowa lepiej sprawdzi się t-shirt bawełniany. Zresztą będziesz chodzić po porodówce skakać itp. a tu i tam będzie się odsłaniać a drzwi są szklane i każdy może podejrzeć.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też kupiłam z Belli, szlam niedawno do sklepu i zaczal mi brzuch twardniec i takie kłucia w podbrzuszu. Miałyście też tak? Szyjka się skraca czy co, bo zaczynam się juz nakrecać.

Mam tak od wczoraj , ale nie panikuje . Po prostu macica ciężko ćwiczy do godziny 0. Dopóki mały szaleje to się nie martwię ;)

Mam tak od wczoraj , ale nie panikuje . Po prostu macica ciężko ćwiczy do godziny 0. Dopóki mały szaleje to się nie martwię ;)

No to dobrze, bo już zaczynałam się martwić. u mnie Mała też szaleje :) widocznie trzeba trochę zwolnić tempo :)

Wiecie co ja do cc miałam taka jednorazową szpitalną sukienkę i byłam cała naga pod nią.

A potem po operacji ubrali mnie w moją koszule

Ogólnie np kupiłam sobie 2 koszule jednak na napy odpinane - super a druga taka na zasadzie ze piersi sie wysuwa z pod materialu - dziadostwo bo wychodzi kawałek piersi i trzeba trzymać materiał...

Co do smoczka też miałam schizę że nie podam.... ale podałam na zasadzie uspokajacza i jest tak że chwile possie i wypluwa. Będę dawać w awaryjnych sytuacjach

Podkłady jak używałam BELLA i jestem zadowolona, mamy nadzieję że już będę mogła je zaraz odstawić i przestawię się na jakieś chłonne podpaski :p

Myślę też o biustonoszu - w jaki by się tutaj zaopatrzyć bo tak naprawdę do karmienia to jeszcze nie mam. Zwykły bawełniany czy warto zainwestować w jakiś lepszy i iść do salonu aby dobrała ?

Wiecie co ja do cc miałam taka jednorazową szpitalną sukienkę i byłam cała naga pod nią.

Ogólnie np kupiłam sobie 2 koszule jednak na napy odpinane - super a druga taka na zasadzie ze piersi sie wysuwa z pod materialu - dziadostwo bo wychodzi kawałek piersi i trzeba trzymać materiał...

Co do smoczka też miałam schizę że nie podam.... ale podałam na zasadzie uspokajacza i jest tak że chwile possie i wypluwa. Będę dawać w awaryjnych sytuacjach

Podkłady jak używałam BELLA i jestem zadowolona, mamy nadzieję że już będę mogła je zaraz odstawić i przestawię się na jakieś chłonne podpaski :p

Myślę też o biustonoszu - w jaki by się tutaj zaopatrzyć bo tak naprawdę do karmienia to jeszcze nie mam. Zwykły bawełniany czy warto zainwestować w jakiś lepszy i iść do salonu aby dobrała ?

Ja z stanikiem nie przesadzam. Jutro może na chwilkę jak będę się dobrze czuła mój D zawiezie mnie do H&M i tak przymierze sobie biustonosz. Są dwa całkiem fajne fasony do karmienia - dwupak 99 zł więc chyba nie ma tragedii. Gorzej jak będę się źle czuć... wtedy to chyba się pomierzyć muszę i zamówię na necie, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar ‍♀️

A co do skurczy to mam cały czas i kłucia. Mała dzisiaj szaleje równo - chyba nasze dzieciaczki mają dobre humory na harce [emoji4]

Ja tam nie przesadzalam z biustonoszami. Kupiłam w lidlu dwupak biały i czarny za 50. Super wygodne, bezszwowe. Boję się, że nie za bardzo pokarmie, bo przy Amelce po 1,5 miesiąca się rozchrowalam i straciłam pokarm. No ale teraz będzie lato, a wtedy to był koniec września... To jak będę mieć pokarm, to może troche pokarmie;)

reklama
Do góry