reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Smoczek może zaburzać karmienie piersią. A u Was w szpitalu nie mają mleka na dokarmianie?

Właśnie z tym smoczkiem są różne teorie. Owszem może on zaburzyć karmienie piersią, ale z drugiej strony zasypianie ze smoczkiem zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej - podobno.

Tak rozsądnie podchodząc do tematu to nie wiadomo do końca czy gorsze jest podanie smoczusia w jakiejś awaryjnej sytuacji czy też nie [emoji28][emoji849] Chyba ile mam, lekarzy, położnych tyle opinii.
I bądź tu mądrym [emoji39]

Ja nie wiem czy go jej podam [emoji6] Mam spakowany asekuracyjnie [emoji4]

Mleko na dokarmianie jest, dlatego gdyby był problem to wzięłam i wyparzyłam butelkę. Wzięłam też laktator jakby co - ale nie planuje go użyć. I tak i tak siara już mi leci, a od tygodnia to już masakrycznie więc mam nadzieje, że będziemy sobie z Zuzią współpracować w kwestii karmienia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
MB91, też mam z belli[emoji6] przy pierwszym porodzie się sprawdziły. Majtki siateczkowe plus podkłady No i oczywiście podkład na łóżko [emoji6]
U nas mały miał taki odruch ssania silny, że położna sama zaproponowała w szpitalu żeby mąż przywiózł smoczek [emoji6] ja mam o tyle prościej, że w szpitalu w którym rodzę jest rozpiska w internecie co mam mieć, więc spakowałam według tego

Ja też kupiłam z Belli, szlam niedawno do sklepu i zaczal mi brzuch twardniec i takie kłucia w podbrzuszu. Miałyście też tak? Szyjka się skraca czy co, bo zaczynam się juz nakrecać.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Też Bella dla mnie najlepsza, smoczek polecam dla własnej psychiki, bo to nie jest miłe gdy dziecko płacze i każdy zwraca Ci uwagę a ty nie wiesz co jest nie tak, u mnie był problem ze złapaniem cycka i miała przez to stres, bałam się drogi do domu że będzie cała droge płakać i mąż kupił w pierwszej napotkanej aptece. Co do tego co zabrać do maluszka to bez przesady najpotrzebniejsze rzeczy. Kąpać porządnie dopiero zamierzam w domu na spokojnie żeby nie złapać jakiegoś syfu. Zresztą pierwszą kąpiel u nas robią położne. Wychodzi się po dwóch dobach, po urodzeniu ubierają w swoje ciuszki a po kąpieli te z domu. Koszula którą pokazaliście dla mnie zbędna i raczej nie komfortowa lepiej sprawdzi się t-shirt bawełniany. Zresztą będziesz chodzić po porodówce skakać itp. a tu i tam będzie się odsłaniać a drzwi są szklane i każdy może podejrzeć.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też kupiłam z Belli, szlam niedawno do sklepu i zaczal mi brzuch twardniec i takie kłucia w podbrzuszu. Miałyście też tak? Szyjka się skraca czy co, bo zaczynam się juz nakrecać.

Mam tak od wczoraj , ale nie panikuje . Po prostu macica ciężko ćwiczy do godziny 0. Dopóki mały szaleje to się nie martwię ;)

Mam tak od wczoraj , ale nie panikuje . Po prostu macica ciężko ćwiczy do godziny 0. Dopóki mały szaleje to się nie martwię ;)

No to dobrze, bo już zaczynałam się martwić. u mnie Mała też szaleje :) widocznie trzeba trochę zwolnić tempo :)

Wiecie co ja do cc miałam taka jednorazową szpitalną sukienkę i byłam cała naga pod nią.

A potem po operacji ubrali mnie w moją koszule

Ogólnie np kupiłam sobie 2 koszule jednak na napy odpinane - super a druga taka na zasadzie ze piersi sie wysuwa z pod materialu - dziadostwo bo wychodzi kawałek piersi i trzeba trzymać materiał...

Co do smoczka też miałam schizę że nie podam.... ale podałam na zasadzie uspokajacza i jest tak że chwile possie i wypluwa. Będę dawać w awaryjnych sytuacjach

Podkłady jak używałam BELLA i jestem zadowolona, mamy nadzieję że już będę mogła je zaraz odstawić i przestawię się na jakieś chłonne podpaski :p

Myślę też o biustonoszu - w jaki by się tutaj zaopatrzyć bo tak naprawdę do karmienia to jeszcze nie mam. Zwykły bawełniany czy warto zainwestować w jakiś lepszy i iść do salonu aby dobrała ?

Wiecie co ja do cc miałam taka jednorazową szpitalną sukienkę i byłam cała naga pod nią.

Ogólnie np kupiłam sobie 2 koszule jednak na napy odpinane - super a druga taka na zasadzie ze piersi sie wysuwa z pod materialu - dziadostwo bo wychodzi kawałek piersi i trzeba trzymać materiał...

Co do smoczka też miałam schizę że nie podam.... ale podałam na zasadzie uspokajacza i jest tak że chwile possie i wypluwa. Będę dawać w awaryjnych sytuacjach

Podkłady jak używałam BELLA i jestem zadowolona, mamy nadzieję że już będę mogła je zaraz odstawić i przestawię się na jakieś chłonne podpaski :p

Myślę też o biustonoszu - w jaki by się tutaj zaopatrzyć bo tak naprawdę do karmienia to jeszcze nie mam. Zwykły bawełniany czy warto zainwestować w jakiś lepszy i iść do salonu aby dobrała ?

Ja z stanikiem nie przesadzam. Jutro może na chwilkę jak będę się dobrze czuła mój D zawiezie mnie do H&M i tak przymierze sobie biustonosz. Są dwa całkiem fajne fasony do karmienia - dwupak 99 zł więc chyba nie ma tragedii. Gorzej jak będę się źle czuć... wtedy to chyba się pomierzyć muszę i zamówię na necie, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar ‍♀️

A co do skurczy to mam cały czas i kłucia. Mała dzisiaj szaleje równo - chyba nasze dzieciaczki mają dobre humory na harce [emoji4]

Ja tam nie przesadzalam z biustonoszami. Kupiłam w lidlu dwupak biały i czarny za 50. Super wygodne, bezszwowe. Boję się, że nie za bardzo pokarmie, bo przy Amelce po 1,5 miesiąca się rozchrowalam i straciłam pokarm. No ale teraz będzie lato, a wtedy to był koniec września... To jak będę mieć pokarm, to może troche pokarmie;)

reklama
Do góry