reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja przed ciążą ważyłam około 50kg do wzrostu 163cm (jakiś miesiac temu miałam 14kg na plusie). Mimo, iż byłam szczupła moja dziewczynka w zeszły czwartek ważyła już 2,5kg, wtedy byłam w 34tc. Lekarz mówił, że powinna się urodzić taka ani za duża ani za mała (takie przeciętnej wagi dziecko).

Czy ktoś tu będzie rodził po raz pierwszy?
Ja :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O boze kiedy to zleciało apka mi pokazuje 34 tydzien ciazy wedlug miesiączka. Leze i pacze na deszcz za oknem .Ciuszki malego i pościele poprane. Maly wystawia mi stopkę to go smelam .Drugi synuś u babci .Nie chodzi do przedszkola mam duzo odpoczywać wiec leżę. I wymyślam prace dla męża .Moj pierwszy syn ważył 4550 gram wiec drugi albo bedzie taki sam albo wiekszy .W 32 TC ważyć 2500 gram. Ciekawe ile przybierze do porodu. Tak z mezem wczoraj wspominaliśmy narodziny pierworodnego. Jak tata wszedl na sale z maluszkami to od razu wiedzial ktory jego syn no maluszek byl najwiekszy z wszystkich dzieckow

O boze kiedy to zleciało apka mi pokazuje 34 tydzien ciazy wedlug miesiączka. Leze i pacze na deszcz za oknem .Ciuszki malego i pościele poprane. Maly wystawia mi stopkę to go smelam .Drugi synuś u babci .Nie chodzi do przedszkola mam duzo odpoczywać wiec leżę. I wymyślam prace dla męża .Moj pierwszy syn ważył 4550 gram wiec drugi albo bedzie taki sam albo wiekszy .W 32 TC ważyć 2500 gram. Ciekawe ile przybierze do porodu. Tak z mezem wczoraj wspominaliśmy narodziny pierworodnego. Jak tata wszedl na sale z maluszkami to od razu wiedzial ktory jego syn no maluszek byl najwiekszy z wszystkich dzieckow
Rodzilas pierwszego syna naturalnie? Z taka waga nie ma problemów przy pierworodkach? Ja się boję że moj bedzie właśnie ponad 4 kg miał..

p19udqk324xkqow6.png

Boicie się porodu? Ja sama nie wiem. Wychodzę z założenia, że jakoś wyjść musi... i że tyle kobiet to przeżyło, ale zaczynam o tym myśleć...

Nie mialam cesarke. Nie narzekam .Chociaz tesciowa urodzila szescio kilowego syna an I uwaza ze cesarka to nie porod. A to ze pozniej miala krwotok I malemu wybito bark to niewazne .Drugs tea Bede miala cesarke. Z powodu niewspolmiernosci porodowej. Glowke bedzie mial wieksza niz moj kanal rodny .Boja die pewnie ze utknie w trakcie

U nas jak powyżej 4 kg to robią CC pierworidkom. Chyba że ktoś chce sn. Ale znam wiele dziewczyn które nawet tak duże dzieci rodziły sn. Także nie ma co się nastawiać.

Boicie się porodu? Ja sama nie wiem. Wychodzę z założenia, że jakoś wyjść musi... i że tyle kobiet to przeżyło, ale zaczynam o tym myśleć...
Ja się bardziej bałam,a teraz spokojniej podchodzę do tematu. Może dlatego,że teraz myślę tylko o tym by donosic ciążę. Boję sie tylko,że dzidzia Bedzie za duża na moje możliwości... A moi lekarz nie specjalnie robi usg i nie wiem ile będzie ważyć w dniu porodu.

p19udqk324xkqow6.png

Ja też tylko proszę o to by donosic, pomimo że jestem dopiero w 32tc. Strasznie mnie dziś w kroczu kluje i całe do południa jajniki się odzywaly... Dzwoniłam już do mojego gin, ale dziś wyjechał i msm jutro do niego podjechać, zorientować się co i jak. Chcę spokojniej spać. Ale jakby miało się pogorszyc, to pojadę na pogotowie... Poki co jestem przestraszona i już od 13.00 leżę. Jeszcze nigdy tak nie miałam...

Mnie dzisiaj też strasznie kłuje i mam chyba jakiś problem z ciśnieniem, bardzo skacze raz mdleję raz nie mogę nabrać powietrza... zastanawiam się czy podjechać do lekarza jakiegoś

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w 1 porodzie sie balam, pomimo tylu godz mialam porodu, glowka byla w kanale no ale wyszla Cc.. I powiem wam ze do tego porodu podchodze na spokojnie, i chce rodzić Sn :) wiem co mnie czeka, co moge prosić, robic i wogole:) nie wiem czym to idzie ze nieboje sie tego:) moze mysl ze chce takiego ciepłego brudnego bobaska odrazu dostac na siebie, moze to ze mam 2 dziecko i nie chce byc cięta zeby raz dwa dojsc do siebie no nie wiem :) wiem ze psychicznie nastawilam sie na porod Sn :)
Gorzej jak przyjdą skurcze i zaczne wolac ze chce Cc hehehe

Do góry