reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A właśnie mam do Was pytanko, na ile dokładnie czyscicie wózek? Mamy nowy wozek. Zastanawialam sie czy nie wystarczy przetrzec szmatka, w koncu dziecko z materiałem wozka sie bezpośrednio nie styka. A matetacyk w wozku mam wyjmowany ale właściwie to nie wiem czy mozna go prac. Jak Wy planujecie?
Ja rozbebeszylam cały wózek i uporałam wszystko co się dało, ale to też dlatego, że był używany i w kilku miejscach brudny a do tego czarny więc wszystko bardziej widac

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Dziewczyny od kilku dni mnie meczy zgaga i tak ostro a od 2 dni wyczuwam guzek jakby na wysokosci tarczycy i czuje ze mi cos naciska na przelyk, i sie zafiksowalam ze to guzek na tarczycy mi sie powiększył i dlatego tak jest, uczucie okropne jabym gule miala w gardle caly czas, moze to cos od tej zgagi? miałyście tak? zrobilam hormony tarczycy i bylo bez zmian...

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja po wizycie. Szyjka już miękka ale 3cm i zamknięta. Synuś według pomiarów długi, a waga 2970g także już sporo.. pobrane wymazy, l4 już mam wypisane do dnia porodu i kolejna wizyta 10 kwietnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę dziewczyny nie straszcie! Nie róbmy może turnusów w szpitalach co? [emoji4]

My już na autostradzie do Gdyni. Mój i jego rodzina stanęli na wysokości zadania bo wieziemy dwie torby ciuszków dla małej - wyprane, wyprasowane wszystko. Rożki, laktator i inne też już mam. Moi rodzice łóżeczko chcą kupić, kazali wysłać link jakie chcemy. Także ja już spokojniejsza.

Brzuszek tylko twardy i mała się rozpycha, ale mam nadzieje, że dojedziemy bez komplikacji.

@Brzuszkowa jak sytuacja u Ciebie?
@Nan90 a u Ciebie?

Mnie też kłuje krocze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przede wszystkim życzę spokojnej drogi do domku :)
Ja się od 13 nie ruszam z łóżka, tyle co zrobiłam sobie coś do jedzenia, odwiedziłam wc. Jak mąż wróci to idę pod prysznic.
Na szczęście jak pokonywalam te moje trasy popołudniu, to nie klulo mnie w kroczu i jajniki się uspokoiły. Mała się trochę poruszała, ale nie tak mocno i energicznie jak jeszcze niedawno. Ale chodzę jak na iglach i jutro pójdę na dodatkową wizytę po 14.00 Chyba, że w międzyczasie coś by się miało zmienić. Najgorsze, że na 8.00 mam z Amelka w przedszkolu zajęcia z logopeda, a po 10 wizyta w poradni diabetologicznej... Zobaczymy co mi przyniesie jutrzejszy dzień... Chyba, że mała się obraca głową w dół, bo ostatnio 30tc miała ułożenie miednicowe... Jutro się okaże co i jak... Aż się boję...
Mam nadzieję, że bezpiecznie dotrzecie na miejsce. Uważaj też tam na siebie ;)

Dziewczyny od kilku dni mnie meczy zgaga i tak ostro a od 2 dni wyczuwam guzek jakby na wysokosci tarczycy i czuje ze mi cos naciska na przelyk, i sie zafiksowalam ze to guzek na tarczycy mi sie powiększył i dlatego tak jest, uczucie okropne jabym gule miala w gardle caly czas, moze to cos od tej zgagi? miałyście tak? zrobilam hormony tarczycy i bylo bez zmian...
Miałam tak jakiś czas temu, wrażenie jakby cały czas coś Mi w gardle siedziało. Pomogło zimne, jedzenie np lodów, szejk, a nawet ssanie kostki lodu :)

Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę o pielęgnacji noworodka itp. chyba kiedyś był ten temat, ale już się nie dokopie do niego

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Szkoda
Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę o pielęgnacji noworodka itp. chyba kiedyś był ten temat, ale już się nie dokopie do niego

w57vdqk38htkkpep.png
Sama nie korzystałam z lektur, dlatego nic ci nie polecę... Alecten temat byl chyba w ubiegłym tygodniu
Szkoda, że brakuje tu wyszukiwarki wątków... Bardzo by nam to ułatwiło wyszukiwanie tematów... Chyba, że gdzieś jest, a ja tego nie widzę...

Do góry