reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A właśnie mam do Was pytanko, na ile dokładnie czyscicie wózek? Mamy nowy wozek. Zastanawialam sie czy nie wystarczy przetrzec szmatka, w koncu dziecko z materiałem wozka sie bezpośrednio nie styka. A matetacyk w wozku mam wyjmowany ale właściwie to nie wiem czy mozna go prac. Jak Wy planujecie?
Ja rozbebeszylam cały wózek i uporałam wszystko co się dało, ale to też dlatego, że był używany i w kilku miejscach brudny a do tego czarny więc wszystko bardziej widac

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Dziewczyny od kilku dni mnie meczy zgaga i tak ostro a od 2 dni wyczuwam guzek jakby na wysokosci tarczycy i czuje ze mi cos naciska na przelyk, i sie zafiksowalam ze to guzek na tarczycy mi sie powiększył i dlatego tak jest, uczucie okropne jabym gule miala w gardle caly czas, moze to cos od tej zgagi? miałyście tak? zrobilam hormony tarczycy i bylo bez zmian...

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja po wizycie. Szyjka już miękka ale 3cm i zamknięta. Synuś według pomiarów długi, a waga 2970g także już sporo.. pobrane wymazy, l4 już mam wypisane do dnia porodu i kolejna wizyta 10 kwietnia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę dziewczyny nie straszcie! Nie róbmy może turnusów w szpitalach co? [emoji4]

My już na autostradzie do Gdyni. Mój i jego rodzina stanęli na wysokości zadania bo wieziemy dwie torby ciuszków dla małej - wyprane, wyprasowane wszystko. Rożki, laktator i inne też już mam. Moi rodzice łóżeczko chcą kupić, kazali wysłać link jakie chcemy. Także ja już spokojniejsza.

Brzuszek tylko twardy i mała się rozpycha, ale mam nadzieje, że dojedziemy bez komplikacji.

@Brzuszkowa jak sytuacja u Ciebie?
@Nan90 a u Ciebie?

Mnie też kłuje krocze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przede wszystkim życzę spokojnej drogi do domku :)
Ja się od 13 nie ruszam z łóżka, tyle co zrobiłam sobie coś do jedzenia, odwiedziłam wc. Jak mąż wróci to idę pod prysznic.
Na szczęście jak pokonywalam te moje trasy popołudniu, to nie klulo mnie w kroczu i jajniki się uspokoiły. Mała się trochę poruszała, ale nie tak mocno i energicznie jak jeszcze niedawno. Ale chodzę jak na iglach i jutro pójdę na dodatkową wizytę po 14.00 Chyba, że w międzyczasie coś by się miało zmienić. Najgorsze, że na 8.00 mam z Amelka w przedszkolu zajęcia z logopeda, a po 10 wizyta w poradni diabetologicznej... Zobaczymy co mi przyniesie jutrzejszy dzień... Chyba, że mała się obraca głową w dół, bo ostatnio 30tc miała ułożenie miednicowe... Jutro się okaże co i jak... Aż się boję...
Mam nadzieję, że bezpiecznie dotrzecie na miejsce. Uważaj też tam na siebie ;)

Dziewczyny od kilku dni mnie meczy zgaga i tak ostro a od 2 dni wyczuwam guzek jakby na wysokosci tarczycy i czuje ze mi cos naciska na przelyk, i sie zafiksowalam ze to guzek na tarczycy mi sie powiększył i dlatego tak jest, uczucie okropne jabym gule miala w gardle caly czas, moze to cos od tej zgagi? miałyście tak? zrobilam hormony tarczycy i bylo bez zmian...
Miałam tak jakiś czas temu, wrażenie jakby cały czas coś Mi w gardle siedziało. Pomogło zimne, jedzenie np lodów, szejk, a nawet ssanie kostki lodu :)

Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę o pielęgnacji noworodka itp. chyba kiedyś był ten temat, ale już się nie dokopie do niego

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Szkoda
Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę o pielęgnacji noworodka itp. chyba kiedyś był ten temat, ale już się nie dokopie do niego

w57vdqk38htkkpep.png
Sama nie korzystałam z lektur, dlatego nic ci nie polecę... Alecten temat byl chyba w ubiegłym tygodniu
Szkoda, że brakuje tu wyszukiwarki wątków... Bardzo by nam to ułatwiło wyszukiwanie tematów... Chyba, że gdzieś jest, a ja tego nie widzę...

Do góry