reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jak cos boli nie tak kilka godz lepiej jechac i sprawdzić ... I byc spokojnym niz się stresowac..
Mi sie slabo robi jak w domu jest za ciepło.. Albo pod prysznicem.. Ja musze miec świeże powietrze bo inaczej wpadam w panike, zle mi sie oddycha, i wogole jakies jazdy mam:\

reklama
Mnie dzisiaj też strasznie kłuje i mam chyba jakiś problem z ciśnieniem, bardzo skacze raz mdleję raz nie mogę nabrać powietrza... zastanawiam się czy podjechać do lekarza jakiegoś

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też właśnie się zastanawiam czy nie pojechać dziś. Do jutra daleko, by czekać na mojego gin... Ale mam cykora, że mnie zostawią w szpitalu, chociażby na obserwacji... Nie wiem co robić, bo narazie jest lepiej, ale się stresuje, czy wszystko ok...

Boicie się porodu? Ja sama nie wiem. Wychodzę z założenia, że jakoś wyjść musi... i że tyle kobiet to przeżyło, ale zaczynam o tym myśleć...
Ja się boje i myślę o tym codziennie :) nigdy silnego bolu nie odczuwałam i nie wiem czego się spodziewać, na jaką położna trafię w szpitalu, czy nie dostanę jakiegoś krwotoku przez zastrzyki eh dużo wątpliwości mam

w57vdqk38htkkpep.png

Urodzić 4 kg to już sztuka, a co dopiero 4,5 kg *-* ja miałam problem z 3700g *-* i z racji niskiego wzrostu ordynator stwierdził, że nie dam rady *-* Co prawda przewidywał, że ma 4300g ;)

Kurczę dziewczyny nie straszcie! Nie róbmy może turnusów w szpitalach co? [emoji4]

My już na autostradzie do Gdyni. Mój i jego rodzina stanęli na wysokości zadania bo wieziemy dwie torby ciuszków dla małej - wyprane, wyprasowane wszystko. Rożki, laktator i inne też już mam. Moi rodzice łóżeczko chcą kupić, kazali wysłać link jakie chcemy. Także ja już spokojniejsza.

Brzuszek tylko twardy i mała się rozpycha, ale mam nadzieje, że dojedziemy bez komplikacji.

@Brzuszkowa jak sytuacja u Ciebie?
@Nan90 a u Ciebie?

Mnie też kłuje krocze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi ginekolog mówi, że synek będzie duży dlatego zapytałam, czy się na cięcie kwalifikuje?
Uzyskałam odpowiedź, że dopiero jak dziecko ma 4500g to wtedy.
Moja chrześniaczka miała 4270g, rodziła się naturalnie, zaklinowałam się głową w kanale rodnym i musieli robić CC.
Czasami życie samo weryfikuje.

Ja dostałam antybiotyk duomox 2xdziennie, naczekałam się 1,5 h w poczekalni. Mi dzisiaj pokazało 33tc jak to leci, a dopiero co była połowa ciąży[emoji4]moja pewnie 3500g i większa nie będzie, ale zaczynam już się bać tego bólu, czy dam radę urodzić sn. Wolę jednak naturalnie niż dochodzić dłużej do siebie po cesarce.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, nie ma co sie dodatkowo nakrecac strachem przed porodem ;) ja gdy jednego dnia dostalam mocnych skurczy (ale wody nie odeszly) to sie strasznie zafiksowalam ze to juz porod i dostrzegalam wszystkie inne objawy: czop sluzowy, biegunka, nudnosci, tak sie stresowalam ze cala noc nie spalam. Nie w negatywnym sensie ale taka adrenalina przyszla jak przed nie wiem pierwszym dniem w nowej szkole ;) acz zupełnie niepotrzebnie.im wiecej sie o tym mysli tym bardziej narasta niepokój (chociaż oczywiście z kolei odpowiednia wiedze trzeba miec dla spokoju :) )
Ja mam wrażenie ze u mnie ten 37 tydzień to juz tak bez wiekszych zmian, po prostu jest ciezej, jestem obolala i kiepsko spie. Nawet porod mi sie snil... :/ i pewnie nic sie nie zmieni az do tego dnia w ktorym w koncu odejda te wody, najlepiej gdy będę w łazience :p

reklama
A właśnie mam do Was pytanko, na ile dokładnie czyscicie wózek? Mamy nowy wozek. Zastanawialam sie czy nie wystarczy przetrzec szmatka, w koncu dziecko z materiałem wozka sie bezpośrednio nie styka. A matetacyk w wozku mam wyjmowany ale właściwie to nie wiem czy mozna go prac. Jak Wy planujecie?

Do góry