reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A ja właśnie zastanawiam się nad aspiratorem elektrycznym. Wszyscy wokół używali klasycznej Fridy i jakoś nikt infekcji od dziecka nie łapał.
Muszę zobaczyć jaka jest różnica cenowa [emoji16]

Dziewczyny, temat butelek przerabiałyśmy wieki temu, ale kurczę odkąd okazało się, że nie pozwolą mi karmić piersią to się zastanawiam nad tym, które butelki wybrać. [emoji849] Każda wg. producenta jest super, każda antykolkowa ... masakra.

Ja zgłupiałam powiem Wam szczerze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja właśnie zastanawiam się nad aspiratorem elektrycznym. Wszyscy wokół używali klasycznej Fridy i jakoś nikt infekcji od dziecka nie łapał.

Dziewczyny, temat butelek przerabiałyśmy wieki temu, ale kurczę odkąd okazało się, że nie pozwolą mi karmić piersią to się zastanawiam nad tym, które butelki wybrać. [emoji849] Każda wg. producenta jest super, każda antykolkowa ... masakra.

Moim zdaniem, najlepszy system antykolkowy mają butelki dr Brown. Resztą na ogół ma system antykolkowy w postaci dziurki w smoczku

Dzień dobry, ja od wczorajZa tydzień na odciski masz przyjechać i 26 marca na wieczór walczę z bólem gardła [emoji21] @MB91 ja poduszkę zwykła daje między kolana i trochę lepiej, ale już nie śpię tylko na lewym boku tylko jak mi wygodnie. Mała od 1 w nocy tak wczoraj szalała, że myślałam że mi wyskoczy [emoji4]
W aptece kupiłam:czopki glicerynowe, gaziki, Sudocrem, mały octanisept, alantan. A przed porodem wyślę mojego po sól fizjologiczna i czopki na gorączkę.
@Katerina1985 też właśnie się zastanawiam się nad kupnem mm ale to może też kupię tydzień przed.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój kupił antykolkowa Lovi. Bodajże w Rossmannie za 33zl jest 125ml i do tego smoczek :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mb a dlaczego nie pozwolą karmić ? I kto ? Przepraszam ale coś chyba pominęłam :/ a co do butelek to nikt nie może ci tego powiedzieć [emoji14] jeszcze raz się powtórzę - każda z nas jest inna i każde dziecko jest inne ... Ja używałam przy synku Philips Avent że smoczkami imitującymi pierś one się nazywają natural (z tego co pamiętam) teraz kupiłam laktator Avent i tam jest jedna butelka więc zobaczę jak malutka będę karmić i czy jej będzie akurat ten smoczek odpowiadał, jak nie - niestety metodą prób i bledow. Koleżanka wypróbowała 5 różnych zanim trafiła na tą która corci odpowiadała. Loteria.

Co do mm to nie kupuje ani jednego opakowania (40zl nie leży na ulicy [emoji14] (chyba tyle bo taka cenę pamiętam ostatniego mleka jakie synek miał bo teraz jest bezmleczkowy) urodzę ... Zobaczę czy damy radę na cycku a jak nie to sklepy są a w szpitalu jest się co najmniej 2 doby więc ktoś mi skoczy jak będzie potrzebne [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Moja bratowa dokarmiała na noc do 4 doby. W 4 dobie dostała nawału pokarmu i karmiła już tylko piersią. Ja się też tego obawiam... Może zapytam położną?

Mb a dlaczego nie pozwolą karmić ? I kto ? Przepraszam ale coś chyba pominęłam :/ a co do butelek to nikt nie może ci tego powiedzieć [emoji14] jeszcze raz się powtórzę - każda z nas jest inna i każde dziecko jest inne ... Ja używałam przy synku Philips Avent że smoczkami imitującymi pierś one się nazywają natural (z tego co pamiętam) teraz kupiłam laktator Avent i tam jest jedna butelka więc zobaczę jak malutka będę karmić i czy jej będzie akurat ten smoczek odpowiadał, jak nie - niestety metodą prób i bledow. Koleżanka wypróbowała 5 różnych zanim trafiła na tą która corci odpowiadała. Loteria.

Co do mm to nie kupuje ani jednego opakowania (40zl nie leży na ulicy [emoji14] (chyba tyle bo taka cenę pamiętam ostatniego mleka jakie synek miał bo teraz jest bezmleczkowy) urodzę ... Zobaczę czy damy radę na cycku a jak nie to sklepy są a w szpitalu jest się co najmniej 2 doby więc ktoś mi skoczy jak będzie potrzebne [emoji14]

Ja mam chorobę genetyczną, na którą biorę leki. Choroba Wilsona - mało osób wie, że coś takiego istnieje. Te leki pozwalają mi normalnie funkcjonować i „hamują” rozwój choroby.
Niestety karmiąc piersią przekazałabym je małej, a to nie jest dobre, bo skutki uboczne byłyby opłakane.
Jedynie co mogę zrobić, to tyle, że odstawię leki na okres karmienia piersią (i tak prawdę powiedziawszy zrobię - zaryzykuje na jakieś 3 miesiące) a później będzie na MM. Bo niestety - odstawienie u mnie tych leków na dłuższy okres może mieć negatywne skutki dla mojego zdrowia.

Ostatnia edycja:
Moja strasznie wolno sie szykuje. Sniadanie potrafi jesc godzine, taka z niej gadula. Ciagle musze powtarzac po 50 razy zeby jadla... Ja to nie wiem jak ja szykowac bede z niemowlakiem xD

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja też wieki siedzi przy śniadaniu. Mam to samo :D Już się śmieje, że będę musiała to nagrać, pij, jedz :p bo tak jak piszesz: non stop trzeba powtarzać co ma robić o_O

Odebrałam właśnie chustę i no niestety nie ma instrukcji jak wiązać [emoji14] tymczasem biorę się za gruntowne sprzątanie chałupy, mam nadzieję, że nie skończy się to szpitalem [emoji14]

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Och Mb nie wiedziałam ... Szkoda że nie możesz sama decydować :( ale ważne jest zdrowie twoje i dzidziusia [emoji8]

Do góry