reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Brzuszkowa - dla własnego zdrowia psychicznego, wpuść jednym uchem a drugim wypuść. Ja czasem z chrześniakiem (jak miał 4-5-lat) rozmawiałam przez telefon z 5 minut, bo "już nie miał czasu". Niech sobie mama przypomni jak to było, kiedy sama miała swoje dzieci. I niczym się nie przejmuj.
Też miałam wybrać się do Pepco ale dopiero skończyłam sprzątać i jestem dętka. Nawet nie chce mi się robić obiadu, chyba coś zamówię. Ale wcześniej się zdrzemnę [emoji14] Pepco odwiedzę jutro, bo mają jakiej nowe oferty. Taki plastikowy pojemnik mam ale przydałby się jeszcze jeden, ale raczej sama zakupów nie dotacham do domu, coś muszę wykombinować.

w57vdqk38htkkpep.png

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i wsparcia. Tylko, że to nie jest jej chwilowe swirowanie. Lubi dogadywać, wytykać i już nie jeden raz doprowadziła do daremnych kłótni... Jak coś nie jest po jej myśli, to obraża się na mnie i nie gada ze mną nawet miesiąc. Jak dzwoni, to wszystko tylko kieruje do córki, tak jakby mnie tam nie było. Chętnie bym to wszystko puściła bokiem, ale najgorsze, że te wszystkie ciosy są od własnej matki, a czasami i od siostry. Niefajnie tak narzekać na własną rodzinę i to jeszcze tak na forum, ale już nie daję rady. Jak zawsze można na was liczyć :biggrin2:

Brzuszkowa - dla własnego zdrowia psychicznego, wpuść jednym uchem a drugim wypuść. Ja czasem z chrześniakiem (jak miał 4-5-lat) rozmawiałam przez telefon z 5 minut, bo "już nie miał czasu". Niech sobie mama przypomni jak to było, kiedy sama miała swoje dzieci. I niczym się nie przejmuj.

Spróbowałam tak po urodzinach mamy, na których była też afera, bo Amelka coś nieladnie zrobiła i postawiłam ją do konta... Dlatego powiedziałam, że się urywam od nich i nie będę im psuć spotkań i życia. Dlatego nie dzwonię, nie jeżdżę, nic. Zrobiłam to też dla samej siebie, bo psychicznie już nie daję rady. Najgorsze, że dzidziuś wszystko czuje, a chcialabym mieć spokojne dzieciątko, a nie jakieś narwane. Dlatego wycofalam sier z wszystkiego. Zaprosiłam tylko moich rodziców, siostrę z mężem i córeczką, no i teściów ze szwagrem na święta, by za jednym zamachem odprawić moje uodziny. A tak na marginesie nie.lubię swiate, urodzin i tych dni szczegolnych. Mam wrażenie, że się to robi z obowiązku, a.nie.przyjemności. Tak to widzę, bo te nasze rodzinki do najłatwiejszych nie należą. Brakuje im otwartości i szczerej miłości. Więc kolejny weekend do najlepszych raczej nie bedzie należał. Oczywiście wam życzę spokojnych i rodzinnych świąt, bo u was to wszystko pewnie dużo lepiej wygląda :)
Już nie zanudzam. Muszer siee wreszcie skupić na przygotowaniach, bo czasu jest coraz mniej :p

Też miałam wybrać się do Pepco ale dopiero skończyłam sprzątać i jestem dętka. Nawet nie chce mi się robić obiadu, chyba coś zamówię. Ale wcześniej się zdrzemnę [emoji14] Pepco odwiedzę jutro, bo mają jakiej nowe oferty. Taki plastikowy pojemnik mam ale przydałby się jeszcze jeden, ale raczej sama zakupów nie dotacham do domu, coś muszę wykombinować.

w57vdqk38htkkpep.png

Też kocham te plastikowe pojemniki, bo można się z nimi dobrze i praktycznie urządzić. Chcemy jeszcze z ikei takie szufladki w kratkę do szaf, by powrzucac tam nasze skarpetki, bieliznę i różne.inne rzeczy z komody. Pod koszulami mąż.ma dużo wolnej przestrzeni, która by można.bylo wykorzystac i zrobić tym samym miejsce dla dziewczyn. Poki jeszcze nie mają swoich pokoi...

@Brzuszkowa nie zazdroszczę sytuacji. Ale tak to jest, że czasami to właśnie nasza rodzinka najwiecej nam przykrości sprawia. Postaraj się tym nie denerwować, zdrowie dzidziusia jest najważniejsze.

Ja miałam porobić dzisiaj sporo rzeczy ale jestem jakaś taka obolała, kłuje mnie pochwa, mała się wyjątkowo wierci no i do tego wszystkiego nie mam humoru. Jakaś taka smutna jestem [emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dostałam odpowiedź z rossmana w sprawie pieluch... i tak nie wiem w końcu czy mi się należą...
Dla tych co też mają z tym klopoty wklejam info.

Uprzejmie informujemy, że zgodnie z regulaminem z akcji mogą skorzystać z tej promocji uczestnicy, którzy posiadają status „Spodziewam się dziecka,” będą mogli kupić jedną paczkę pieluszek Pampers Premium Care Newborn (2-5 kg), 22 szt. (nr artykułu 275430) za kwotę 1 grosza. Do skorzystania z tego przywileju uprawnieni są Uczestnicy, dla których zadeklarowany termin porodu dziecka przypada nie później niż za 6 tygodni a także Uczestnicy, którzy przystąpili do Programu Rossnę! przed ukończeniem przez dziecko, które zostało zarejestrowane w Programie pierwszego miesiąca życia. Organizator podkreśla, że z opisanego wyżej przywileju, Uczestnicy będą mogli skorzystać wyłącznie w stacjonarnych drogeriach Rossmann. Należy okazać kartę Rossnę przy kasie, a gratis zostanie wydany. Poniżej link do regulaminu akcji: http://www.rossmann.pl/Portals/0/dokumenty/Regulamin/Regulamin-akcji-Promocja-Pampers.pdf

Jednocześnie informujemy, że powiadomienia mailowe otrzymują tylko ci użytkownicy, którzy w swoim profilu odznaczyli zgody marketingowe na otrzymywanie takich wiadomości.

Dziś kilka godz porobilam u znow czuje kłucie;( pewnie swiruje już po tym szpitalu Ale cały czas zamartwiam się czy to już Zara z będę rodzic ?:( I czekam na ten bezpieczny termin...Tak się dłuży..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dostałam odpowiedź z rossmana w sprawie pieluch... i tak nie wiem w końcu czy mi się należą...
Dla tych co też mają z tym klopoty wklejam info.

Uprzejmie informujemy, że zgodnie z regulaminem z akcji mogą skorzystać z tej promocji uczestnicy, którzy posiadają status „Spodziewam się dziecka,” będą mogli kupić jedną paczkę pieluszek Pampers Premium Care Newborn (2-5 kg), 22 szt. (nr artykułu 275430) za kwotę 1 grosza. Do skorzystania z tego przywileju uprawnieni są Uczestnicy, dla których zadeklarowany termin porodu dziecka przypada nie później niż za 6 tygodni a także Uczestnicy, którzy przystąpili do Programu Rossnę! przed ukończeniem przez dziecko, które zostało zarejestrowane w Programie pierwszego miesiąca życia. Organizator podkreśla, że z opisanego wyżej przywileju, Uczestnicy będą mogli skorzystać wyłącznie w stacjonarnych drogeriach Rossmann. Należy okazać kartę Rossnę przy kasie, a gratis zostanie wydany. Poniżej link do regulaminu akcji: http://www.rossmann.pl/Portals/0/dokumenty/Regulamin/Regulamin-akcji-Promocja-Pampers.pdf

Jednocześnie informujemy, że powiadomienia mailowe otrzymują tylko ci użytkownicy, którzy w swoim profilu odznaczyli zgody marketingowe na otrzymywanie takich wiadomości.

Dziś kilka godz porobilam u znow czuje kłucie;( pewnie swiruje już po tym szpitalu Ale cały czas zamartwiam się czy to już Zara z będę rodzic ?:( I czekam na ten bezpieczny termin...Tak się dłuży..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Uważaj na siebie. Zwłaszcza jak masz odpoczywać. Wiem, łatwo się mówi, zwłaszcza jak jest jeszcze dużo do zrobienia ;)

reklama
Dziewczyny mam dretwe podbrzusze tzn. skore tak jakby to miejsce bylo znieczulone tez tak czujecie?
Moglabym sie tak szczypac po skorze i nie czuje tego ale tylko w tym miejscu

Do góry