reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
I pierwszy szpital zaliczony. Zrobili usg. Wg nich szyjka ok,ma 33 mm.czyli nie jest skrócona i odeslali do innego szpitala bo tu nie mają miejsc... Mam leukocytoze mocno zawyżona i dlatego dalej kierują na badania. W sumie wolałabym nie w szpitalu siedzieć tylko jakieś leki dostać.
Nie wiem co mam myśleć.. podobnie było ostatnio z naszą koleżanka;) jeden lekarz widzi rozwarcie inny nie... Mam nadzieję oczywiście na te optymistyczna wersję.
Ciekawe co powiedzą w drugim szpitalu. Może odesla do domu? Byłoby super.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Nawet tygodnie inaczej licza moja lekarka srednia z m i usg a tutaj licza od czasu miesiaczki.I mowia 33 tydzien.No ale przynajmni3j troche od d9mowych obowiazkow odpoczne.Skoncza sie codzi3nne obiadki dla tatusia i codzienne sprzatanie .Ale musze sie za wyprawke ostro wziac.Bo tesciowa mi mowi a masz czas jeszcze.A ja jej mowi ze brak mmi sil a nie czasu.I malym nie bardzo sie chciala zajac bo ona taka zm3czona a tesc teraz wraca pozno i caly dzien z mlodym .Za to moja mamusia na medal.Przywiezcie wnusia do mnie bezproblemowo.Tesciowej mlodego daje jak sobie ona zazyczy po wczesniejszym upewnieniu sie ze jest zdrowy.echh i czlowieku nie denerwuj sie

Nawet tygodnie inaczej licza moja lekarka srednia z m i usg a tutaj licza od czasu miesiaczki.I mowia 33 tydzien.No ale przynajmni3j troche od d9mowych obowiazkow odpoczne.Skoncza sie codzi3nne obiadki dla tatusia i codzienne sprzatanie .Ale musze sie za wyprawke ostro wziac.Bo tesciowa mi mowi a masz czas jeszcze.A ja jej mowi ze brak mmi sil a nie czasu.I malym nie bardzo sie chciala zajac bo ona taka zm3czona a tesc teraz wraca pozno i caly dzien z mlodym .Za to moja mamusia na medal.Przywiezcie wnusia do mnie bezproblemowo.Tesciowej mlodego daje jak sobie ona zazyczy po wczesniejszym upewnieniu sie ze jest zdrowy.echh i czlowieku nie denerwuj sie

Tzn. że wracasz do domu? Super. Tylko z tą wyprawka też nie szalej. Daj się w domu obsługiwać, bo nie ma żartów :) Uważaj na siebie ;)
Co do teściów, to mam podobnie. Nawet nie zadzwonia do swojej póki co jedynej wnuczki (druga w drodze), nic ich nie intetesuje. Taka zawsze tylko gadka, że zawsze jesteśmy mile widziani, a faktycznie jak mają urlop, to nawet o tym nie wiemy. Męża w styczniu tydzień nie było, był w Szwajcarii, nawet sie nami nie zainteresowali, a muszę chodzić do pieca napelniac pojemnik w piecu. Dla nich liczy się tylko ich najmłodszy syn 23 lata, co studiuje, nie pracuje i nic w domu nie robi, bo jak teść potrzebuje pomocy, to mąż jedzie specjalnie 20 km, pieniądze dostaje, nawet studia opłacają i kieszonkowe dają :D
Za to rodzice, co chodzi o ich wnuczke, to całe przeciwieństwo. Czasami, aż przesada. Amelka zawsze najważniejsza. Nawet we wtorek jak bylam na pogotowiu, nocowala u rodziców. Bardzo kochają swoje dwie, a niebawem 3 wnuczki ;).

Nqjpierw poobserwujq a pozniej do domku i dopiero w przyszlym tygodniu.czekam na meza az mi cos przyniesie a on jeszcze do domu naszego nie dotarl .U mamy na obiadek czeka .kalendarzyk mi pokazuje 34 tydzien ciazy

Wow! Dziewczyny ale się pokręciło faktycznie i to tak na sam koniec.... nie ma co trzeba się prawdę oszczędzać bo to aż strach.... trzymam kciuki za wszystkie Panie :))

Ja jedyne co teraz robię to tylko pranie prasowanie i jakieś gotowanie a większe porządki mąż będzie ogarniał, nie mam zamiaru się przepracowywać. Chociaż w głowie był juz pomysł moze upiore firanki przed narodzinami, ale bez przesady, niedawno je prałam a tak to bede wchodzic na parapet odpinać itp.. to nie jest idealne zajęcie na 9 msc ciązy :) o wiele lepiej napić się kawki i obejrzeć serial :) o dzisiaj przyjaciółki - ktoś jeszcze ogląda ?:))

Sama jestem z 04.04. więc będziesz mieć fajne dziecko :D Pomimo, że to baran, który jest uparty, zaborczy, samodzielny i ambitny, to ciepłe i sympatyczne osoby :p. Też właśnie chcę zaprosić gości na Wielkanoc i jednocześnie odprawić urodziny, ale wolę sama wszystko przygotować... Jedynymi pomocnikami to pewnie będą to mąż z córką :tak: No ale termin mam na połowę maja, to też mi to lepiej poogarniac :)
Dzieki Brzuszkowa, to sie dobrze zapowiada :) wiecie moj maz ma zaraz urodziny i jak podpisywalam kartke to juz nie tylko za siebie ale tez za synka, będziemy zaraz juz 3 osobowa rodzina :) ) to piekna mysl :)

reklama
W drugim szpitalu mnie zatrzymali.szyjka jednak skrócona. 2x ktg i małe skurcze są. Leżę od kilku godz pod kroplowka z magnezu. Dostałam pierwszy z 4 zastrzyki sterydow gdyby akcja zaczęła się wcześniej. Także min 2 doby tu będę:( ech... Aaa jeszcze mam infekcje pochwy.
Do wczoraj myslalam że wszystko gra i tu nagle... ech...a jutro moje imieniny;(

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Do góry