reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Uf przeszly mi bole.Leze i odpoczwywam na razie bedziemy sie obserwowac robic ktg i magnez dostaje w kroplowce.w razie czego dostalam zastrzyk na rozwoj pluc dziecka.Poczekamy kilka dni i zobaczymy mlody jest i tesciowej a tata w pracy .pisalam mu zeby sie wczesniej zwolnil bo ze swoich rzeczy mam pidzame tylko.A i kupilam wode

reklama
Kurde ... czy ja tylko odnoszę wrażenie, że coraz to więcej z nas ma „coś” pod koniec? [emoji853] Ej jednego dnia jest wszystko ok, drugiego już coś jest grane. Uważajmy na siebie kobietki !!!

Chyba faktycznie już czas żebym kupiła wszystko co potrzebuje i spakowała torby, mimo, że u mnie dopiero 31 tc.

@sredec1982 uważaj na siebie! W którym tc jesteś ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@MB91 też się za bardzo jeszcze nie spieszyla, bo jestem w połowie 30 tc, ale jak widzę, co tu się dzieje, to nadrabiam moje zaległości, idę na strych po ciuszki po córce, robię przegląd rzeczy, a po otrzymaniu przelewu robię zakupy.

@sredec1982 sama poszłam we wtorek na wizytę jak na iglach, bo też szalalam z tymi wiosennymi porządkami. Ale na szczęście okazało się, że wszystko ok. U mnie zaś emocje wariuja. Zamiast cieszyć się ciążą, to ja głupia wszystkim martwie i daremnie się denerwuje sprawami na których nie mam wpływu. Oby u was wszystko się dobrze skończyło :)

@Gosiaczek1202 życzę zdrówka i oby tylko do termimu :)

Dlatego dziewczyny jesteśmy prawie na finiszu, więc oszczędzajmy się jak się tylko oczywiście da. Uważajcie na siebie.

O kurcze :\ dziewczyny trzymam kciuki zebysmy wszystkie donosily szczesliwie:)
Wiadomo trzeba się teraz oszczędzać ale sama po sobie widzę ze im blizej tym więcej pracy w domu, z porzadkami i wogole jeszcze niedługo święta.. Sama sie boje wizyty za tydzien.. Dawno mi szyjki nie sprawdzal czy wszystko ok ale na tej wizycie bede mu mowila ze chce zeby sprawdził bo brzuch ciągle się napina i jeszcze brzuch jest nisko troche sie boje:\

@Jetkaa mi też twardnieje brzuszek. Od wczoraj to już w ogóle, rano brałam już No-spe. Ale to jest u mnie tak jak u Ciebie @Brzuszkowa - też się denerwuje byle czym.. jakaś taka płaczliwa nawet się zrobiłam [emoji849]
Zamiast się cieszyć to się smutam i stresuje. Tłumacze sobie to hormonami, ale wiecznie na nie zganiać nie mogę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Trzymam kciuki żeby dzieciaczki poczekała jeszcze. Niestety wysiłek na końcówce ciąży jest niewskazany.
Najważniejszym ejsze że jesteście pod dobrą opieką w szpitalu.

Ja w końcu skończyłam sortować ciuchy po dziewczynach. Zostało poprac, poprasowac. Od razu wyjęłam rzeczy wiosenno letnie więc mam sporo tego, ale nie wiem czy jak młody się urodzi będę miała czas bawić się w szukanie letnich rzeczy, wolę wcześniej to zrobić.

Kasia zasypia a ja idę coś zjeść w spokoju i biorę się za prasowanie bieżące.

Ja nie mam zamiaru rodzić przed urodzinami synka ... Ba nawet nie zamierzam rodzić przed majem [emoji13] nie ma takiej opcji ... A później już niech się dzieje co chce ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Aaaa, miałam napisać jeszcze. U mnie brzuch i w drugiej i w tej ciąży nisko. Ale lekarz mówi że to kwestia tego że mięśnie nie trzymają a nie że się coś dzieje. Także spokojnie.

Cześć dziewczyny :) ja właśnie skończyłam sprzątać, obiad i teraz dopijam kawkę. Ja też mam zamiar w weekend znieść ze strychu ciuszki po siostrzeńcu, poprac i poprasować i dać w karton. Bo szafę mamy zamiar zamówić pod koniec kwietnia. Mi też już się napina brzuch, twardnieje a gdzie tu jeszcze do połowy maja[emoji23][emoji849]w lutym miałam badana szyjke to miała 4,4cm, ciekawe co w poniedziałeki powie.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane czytam i czytam i nie moge uwierzyc co sie dzieje? Juz chcecie rodzic?
Trzymajcie sie cieplo i zycze wszystkim zeby dotrwaly do konca;)
Ja tez musze troche zastopowac z pracami bo szaleje troche i tez zaczynam sie bac mam 34tc ale chce zeby maluch chociaz jeszcze te dwa tygodnie w brzuszku posiedzial:(

Do góry