reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
I pierwszy szpital zaliczony. Zrobili usg. Wg nich szyjka ok,ma 33 mm.czyli nie jest skrócona i odeslali do innego szpitala bo tu nie mają miejsc... Mam leukocytoze mocno zawyżona i dlatego dalej kierują na badania. W sumie wolałabym nie w szpitalu siedzieć tylko jakieś leki dostać.
Nie wiem co mam myśleć.. podobnie było ostatnio z naszą koleżanka;) jeden lekarz widzi rozwarcie inny nie... Mam nadzieję oczywiście na te optymistyczna wersję.
Ciekawe co powiedzą w drugim szpitalu. Może odesla do domu? Byłoby super.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Nawet tygodnie inaczej licza moja lekarka srednia z m i usg a tutaj licza od czasu miesiaczki.I mowia 33 tydzien.No ale przynajmni3j troche od d9mowych obowiazkow odpoczne.Skoncza sie codzi3nne obiadki dla tatusia i codzienne sprzatanie .Ale musze sie za wyprawke ostro wziac.Bo tesciowa mi mowi a masz czas jeszcze.A ja jej mowi ze brak mmi sil a nie czasu.I malym nie bardzo sie chciala zajac bo ona taka zm3czona a tesc teraz wraca pozno i caly dzien z mlodym .Za to moja mamusia na medal.Przywiezcie wnusia do mnie bezproblemowo.Tesciowej mlodego daje jak sobie ona zazyczy po wczesniejszym upewnieniu sie ze jest zdrowy.echh i czlowieku nie denerwuj sie

Nawet tygodnie inaczej licza moja lekarka srednia z m i usg a tutaj licza od czasu miesiaczki.I mowia 33 tydzien.No ale przynajmni3j troche od d9mowych obowiazkow odpoczne.Skoncza sie codzi3nne obiadki dla tatusia i codzienne sprzatanie .Ale musze sie za wyprawke ostro wziac.Bo tesciowa mi mowi a masz czas jeszcze.A ja jej mowi ze brak mmi sil a nie czasu.I malym nie bardzo sie chciala zajac bo ona taka zm3czona a tesc teraz wraca pozno i caly dzien z mlodym .Za to moja mamusia na medal.Przywiezcie wnusia do mnie bezproblemowo.Tesciowej mlodego daje jak sobie ona zazyczy po wczesniejszym upewnieniu sie ze jest zdrowy.echh i czlowieku nie denerwuj sie

Tzn. że wracasz do domu? Super. Tylko z tą wyprawka też nie szalej. Daj się w domu obsługiwać, bo nie ma żartów :) Uważaj na siebie ;)
Co do teściów, to mam podobnie. Nawet nie zadzwonia do swojej póki co jedynej wnuczki (druga w drodze), nic ich nie intetesuje. Taka zawsze tylko gadka, że zawsze jesteśmy mile widziani, a faktycznie jak mają urlop, to nawet o tym nie wiemy. Męża w styczniu tydzień nie było, był w Szwajcarii, nawet sie nami nie zainteresowali, a muszę chodzić do pieca napelniac pojemnik w piecu. Dla nich liczy się tylko ich najmłodszy syn 23 lata, co studiuje, nie pracuje i nic w domu nie robi, bo jak teść potrzebuje pomocy, to mąż jedzie specjalnie 20 km, pieniądze dostaje, nawet studia opłacają i kieszonkowe dają :D
Za to rodzice, co chodzi o ich wnuczke, to całe przeciwieństwo. Czasami, aż przesada. Amelka zawsze najważniejsza. Nawet we wtorek jak bylam na pogotowiu, nocowala u rodziców. Bardzo kochają swoje dwie, a niebawem 3 wnuczki ;).

Nqjpierw poobserwujq a pozniej do domku i dopiero w przyszlym tygodniu.czekam na meza az mi cos przyniesie a on jeszcze do domu naszego nie dotarl .U mamy na obiadek czeka .kalendarzyk mi pokazuje 34 tydzien ciazy

Wow! Dziewczyny ale się pokręciło faktycznie i to tak na sam koniec.... nie ma co trzeba się prawdę oszczędzać bo to aż strach.... trzymam kciuki za wszystkie Panie :))

Ja jedyne co teraz robię to tylko pranie prasowanie i jakieś gotowanie a większe porządki mąż będzie ogarniał, nie mam zamiaru się przepracowywać. Chociaż w głowie był juz pomysł moze upiore firanki przed narodzinami, ale bez przesady, niedawno je prałam a tak to bede wchodzic na parapet odpinać itp.. to nie jest idealne zajęcie na 9 msc ciązy :) o wiele lepiej napić się kawki i obejrzeć serial :) o dzisiaj przyjaciółki - ktoś jeszcze ogląda ?:))

Sama jestem z 04.04. więc będziesz mieć fajne dziecko :D Pomimo, że to baran, który jest uparty, zaborczy, samodzielny i ambitny, to ciepłe i sympatyczne osoby :p. Też właśnie chcę zaprosić gości na Wielkanoc i jednocześnie odprawić urodziny, ale wolę sama wszystko przygotować... Jedynymi pomocnikami to pewnie będą to mąż z córką :tak: No ale termin mam na połowę maja, to też mi to lepiej poogarniac :)
Dzieki Brzuszkowa, to sie dobrze zapowiada :) wiecie moj maz ma zaraz urodziny i jak podpisywalam kartke to juz nie tylko za siebie ale tez za synka, będziemy zaraz juz 3 osobowa rodzina :) ) to piekna mysl :)

reklama
W drugim szpitalu mnie zatrzymali.szyjka jednak skrócona. 2x ktg i małe skurcze są. Leżę od kilku godz pod kroplowka z magnezu. Dostałam pierwszy z 4 zastrzyki sterydow gdyby akcja zaczęła się wcześniej. Także min 2 doby tu będę:( ech... Aaa jeszcze mam infekcje pochwy.
Do wczoraj myslalam że wszystko gra i tu nagle... ech...a jutro moje imieniny;(

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Do góry