reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

No ja wolałabym uniknąć akcji pt „kupa” w trakcie porodu, dlatego zdecyduje się raczej na lewatywę. Jeśli ma pomóc, to warto - bo na pewno nie zaszkodzi [emoji16]

@Hope dobrze, że fałszywy alarm! Niewiele już zostało [emoji9]

@agatenka33 ja zrezygnowałam z zakupów w ciąży. Kupiłam tylko getry ciążowe i ostatnio koszule, którą wykorzystam po ciąży jako oversize tunikę. Nic mi na mnie się nie podoba ostatnio [emoji30]

@katherine1985 daj spokój - ja jestem w proszku. Ale już w tym tygodniu wezmę się za wszystko i pewnie nadrobię zaległości do końca miesiąca [emoji39] Ooo! Wczoraj ułożyłam dokumenty do szpitala z okresu ciąży... z nudów [emoji3]

Zazdroszczę tym, które miały możliwość skorzystania z pogody podczas spaceru dzisiaj [emoji3] Ja dalej dochodzę do siebie w domku [emoji30] Mój będzie w ogóle późnym wieczorem, więc i tak sama bym się nie wybrała na spacer - to mnie jedynie pociesza [emoji846] Zabieram się za nałożenie hybrydki na pazurki właśnie [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja tez właśnie byłam na spacerku z moim mężem. I na lodach [emoji847] ale zmęczyłam się tak jakbym biegła godzinę a nie spacerowała powolnym tempem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki poratujcie radą...czuje że cos mnie rozklada...stan podgoraczkowy, lamie w kosciach...co moge wziasc? Jakies sprawdzone sposoby? Bo jutra z Zuza zostaje sama i az strach jak mnie rozlozy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki poratujcie radą...czuje że cos mnie rozklada...stan podgoraczkowy, lamie w kosciach...co moge wziasc? Jakies sprawdzone sposoby? Bo jutra z Zuza zostaje sama i az strach jak mnie rozlozy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja inhalacje z soli fizjologicznej na zmianę z szałwią robiłam. Dodatkowo Apap i tantum verde na gardło. Herbata z cytryną i malinami.
Ale jak Ciebie nie boli gardło tylko łamie Ciebie w kościach to obawiam się, że to może być początek grypy [emoji57][emoji57][emoji57]

@MB91 nawet lewatywa nie gwarantuje Ci tego, że nie będzie kupy przy porodzie :)
Położne ostatnio o tym mówiły, że niektóre kobiety były zdziwione, że pomimo przeczyszczenia przed porodem w trakcie i tak był stolec. ;)

Pomalowaliśmy pokoik, posprzątaliśmy, przyszedł nowy dywan :)
Jeszcze zamówię nową lampę :)
Wczoraj dwie pralki ubranek synka wyprałam :)
Jutro poprasuję i od wtorku kolejne prania :)

Polecam na grypę zaparzyc lipę lub czarny bez do tego łyżka miodu i plaster cytryny. Pić gorące. No i duuuza dawka witaminy c. Kanapki z cebulą lub czosnkiem. Ja w ciąży cebulę jadłam.

Jutro wizyta, w końcu ;) chociaż dopiero o 18 ale jak znam życie dzień szybko zleci.

Ale dzisiaj mieliśmy piękną pogodę! :) aż miło, co prawda też mnie spacer dzisiaj wymęczył, poruszam się już jak prawdziwy żółw :D hehe mam nadzieję że po rozwiązaniu moje ruchy wrócą do normalności.

Ja jak byłam przeziębiona w okresie zimowym to sprawdziła się herbatka imbirowa z miodem i cytrynką i jadłam kanapki z czosnkiem :)

Dziewczyny, które rodziły CC to czy odrazu miałyście pokarm czy jak to wyglądało ? Warto się zaopatrzyć w jakieś zapasowe opakowanie mleka modyfikowanego ?

Nie wiem czemu, ale strasznie boje się tej cesarki ;( cały czas o tym myślę... może to dlatego że to moja pierwsza ciąża..

Ja po CC miałam pokarm tak samo jak po sn w 3 dobie. A wcześniej leciało malutko. Grunt to często przystawiać dziecko. Im więcej ssie to bardziej pobudzi laktację. Obie córki w 2 dobie były w szpitalu dokarmiane mm ale niewiele, 2-3 razy. U nas mm zapewnia szpital. A w domu miałam jedno opakowanie na wszelki wypadek i za każdym razem nie było potrzebne. Ale teraz też kupię żeby mieć w razie czego.

A dlaczego boisz się CC.?

reklama
Polecam na grypę zaparzyc lipę lub czarny bez do tego łyżka miodu i plaster cytryny. Pić gorące. No i duuuza dawka witaminy c. Kanapki z cebulą lub czosnkiem. Ja w ciąży cebulę jadłam.

Jutro wizyta, w końcu ;) chociaż dopiero o 18 ale jak znam życie dzień szybko zleci.

Też jutro wizyta u nas[emoji3] No i prenatalne III Trymestru [emoji18] O 14:30 podglądniemy troszkę małą, która cieszy się właśnie z powrotu tatusia (chyba) [emoji6]
(Jak D. coś mi opowiada to mała się rusza w brzuszku) [emoji39]

Do góry