reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No ja wolałabym uniknąć akcji pt „kupa” w trakcie porodu, dlatego zdecyduje się raczej na lewatywę. Jeśli ma pomóc, to warto - bo na pewno nie zaszkodzi [emoji16]

@Hope dobrze, że fałszywy alarm! Niewiele już zostało [emoji9]

@agatenka33 ja zrezygnowałam z zakupów w ciąży. Kupiłam tylko getry ciążowe i ostatnio koszule, którą wykorzystam po ciąży jako oversize tunikę. Nic mi na mnie się nie podoba ostatnio [emoji30]

@katherine1985 daj spokój - ja jestem w proszku. Ale już w tym tygodniu wezmę się za wszystko i pewnie nadrobię zaległości do końca miesiąca [emoji39] Ooo! Wczoraj ułożyłam dokumenty do szpitala z okresu ciąży... z nudów [emoji3]

Zazdroszczę tym, które miały możliwość skorzystania z pogody podczas spaceru dzisiaj [emoji3] Ja dalej dochodzę do siebie w domku [emoji30] Mój będzie w ogóle późnym wieczorem, więc i tak sama bym się nie wybrała na spacer - to mnie jedynie pociesza [emoji846] Zabieram się za nałożenie hybrydki na pazurki właśnie [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja tez właśnie byłam na spacerku z moim mężem. I na lodach [emoji847] ale zmęczyłam się tak jakbym biegła godzinę a nie spacerowała powolnym tempem [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki poratujcie radą...czuje że cos mnie rozklada...stan podgoraczkowy, lamie w kosciach...co moge wziasc? Jakies sprawdzone sposoby? Bo jutra z Zuza zostaje sama i az strach jak mnie rozlozy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki poratujcie radą...czuje że cos mnie rozklada...stan podgoraczkowy, lamie w kosciach...co moge wziasc? Jakies sprawdzone sposoby? Bo jutra z Zuza zostaje sama i az strach jak mnie rozlozy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja inhalacje z soli fizjologicznej na zmianę z szałwią robiłam. Dodatkowo Apap i tantum verde na gardło. Herbata z cytryną i malinami.
Ale jak Ciebie nie boli gardło tylko łamie Ciebie w kościach to obawiam się, że to może być początek grypy [emoji57][emoji57][emoji57]

@MB91 nawet lewatywa nie gwarantuje Ci tego, że nie będzie kupy przy porodzie :)
Położne ostatnio o tym mówiły, że niektóre kobiety były zdziwione, że pomimo przeczyszczenia przed porodem w trakcie i tak był stolec. ;)

Pomalowaliśmy pokoik, posprzątaliśmy, przyszedł nowy dywan :)
Jeszcze zamówię nową lampę :)
Wczoraj dwie pralki ubranek synka wyprałam :)
Jutro poprasuję i od wtorku kolejne prania :)

Polecam na grypę zaparzyc lipę lub czarny bez do tego łyżka miodu i plaster cytryny. Pić gorące. No i duuuza dawka witaminy c. Kanapki z cebulą lub czosnkiem. Ja w ciąży cebulę jadłam.

Jutro wizyta, w końcu ;) chociaż dopiero o 18 ale jak znam życie dzień szybko zleci.

Ale dzisiaj mieliśmy piękną pogodę! :) aż miło, co prawda też mnie spacer dzisiaj wymęczył, poruszam się już jak prawdziwy żółw :D hehe mam nadzieję że po rozwiązaniu moje ruchy wrócą do normalności.

Ja jak byłam przeziębiona w okresie zimowym to sprawdziła się herbatka imbirowa z miodem i cytrynką i jadłam kanapki z czosnkiem :)

Dziewczyny, które rodziły CC to czy odrazu miałyście pokarm czy jak to wyglądało ? Warto się zaopatrzyć w jakieś zapasowe opakowanie mleka modyfikowanego ?

Nie wiem czemu, ale strasznie boje się tej cesarki ;( cały czas o tym myślę... może to dlatego że to moja pierwsza ciąża..

Ja po CC miałam pokarm tak samo jak po sn w 3 dobie. A wcześniej leciało malutko. Grunt to często przystawiać dziecko. Im więcej ssie to bardziej pobudzi laktację. Obie córki w 2 dobie były w szpitalu dokarmiane mm ale niewiele, 2-3 razy. U nas mm zapewnia szpital. A w domu miałam jedno opakowanie na wszelki wypadek i za każdym razem nie było potrzebne. Ale teraz też kupię żeby mieć w razie czego.

A dlaczego boisz się CC.?

reklama
Polecam na grypę zaparzyc lipę lub czarny bez do tego łyżka miodu i plaster cytryny. Pić gorące. No i duuuza dawka witaminy c. Kanapki z cebulą lub czosnkiem. Ja w ciąży cebulę jadłam.

Jutro wizyta, w końcu ;) chociaż dopiero o 18 ale jak znam życie dzień szybko zleci.

Też jutro wizyta u nas[emoji3] No i prenatalne III Trymestru [emoji18] O 14:30 podglądniemy troszkę małą, która cieszy się właśnie z powrotu tatusia (chyba) [emoji6]
(Jak D. coś mi opowiada to mała się rusza w brzuszku) [emoji39]

Do góry