reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny kupowalyscie już majtki poporodowe siatkowe? Jaką macie firmę i czy mają gumki na końcu nogawek? Możecie zerknąć? Bo przy Kasi kupiłam właśnie z gumkami na nogawkach i to było mega niewygodne.....
Tak lepiej kup bez tych gumek ja nie pamiętam firmy ale koniecznie z siateczki nie z tego białego i fajnie się rozciągały.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem ze już późno ale wypadło mi z głowy wiec zapytam teraz :)
Czy was tez tak strasznie bolą uda i pachwiny ?? Normalnie się czuje jakbym ćwiczyła cały dzień i miała mega zakwasy :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

i to jest znieczulenie w kręgosłup i normalnie jest się świadomm ale nie czuje się bólu tak ?

A co dochodzenia do siebie to chyba każdy ma inaczej prawda?

Normalnie po cc dostałyście odrazu dziecko czy dopiero później ?
Wszystko zależy od miliona czynników. Od przyczyny CC zalezy czy będzie na akcji (to zdrowiej) czy na zimno- stawiasz się w terminie.
Ja przez łożysko przodujące miałam termin zaraz po skończeniu 37tc, żeby nie doszło do akcji porodowej. Ostatecznie CC na cito tydzień wcześniej przez złe przepływy, iugr i preeklampsję.
Znieczulenie w kręgosłup mnie nie bolało, za to cewnikowanie tak. Ja długo do siebie dochodziłam, bolało jeszcze miesiąc po. Zdejmowanie szwow tak bolalo, że ostatecznie mam je do dziś- nie mogli wyciągnąć.
Dziecka mi nie pokazali, od razu zabrali ze względu na stan. Obok dziewczyna dostała od razu swoje do cyca. Córkę zobaczyłam kolejnego dnia dopiero, dotknęłamw 5dobie, dostałam na ręce w 8

U nas w szpitalu czekają na akcje porodowa- skurcze albo minimalne rozwarcie i wtedy robią CC. No chyba że termin mija to tną jak jest. No i oczywiście jeśli jest coś nie tak. Ja miałam w 37 TC 2 cm rozwarcia, skurcze i krwawienie bo łożysko zaczęło się odklejać. A miałam mieć CC i tak i tak ze względu na łożysko. Tylko mała się trochę pospieszyła.

Wiem ze już późno ale wypadło mi z głowy wiec zapytam teraz :)
Czy was tez tak strasznie bolą uda i pachwiny ?? Normalnie się czuje jakbym ćwiczyła cały dzień i miała mega zakwasy :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dokładne tak miałam bóle pachwiny jak zakwasy przez tydzień w zeszłym i teraz znacznie lepiej...więc może to czasowe. Pewnie znow mnie złapie Ale ważne że przechodzi.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Szczesliwa66, Mono super ze po wizytach wszystko ok, bardzo sie ciesze fajnie slyszec ze malenstwa rosną i to teraz tak szybko, no i rozwiązanie tym samym coraz blizej nas:)
Szczęsliwa66 dobrze ze wszystko wyjasnione i jest tak jak powinno byc, swoja droga nie bardzo wierzylam w pierszy pomiar, czyli ile wczesniej od daty om masz ustalona cc,?
Szczesliwa66, Mono super ze po wizytach wszystko ok, bardzo sie ciesze fajnie slyszec ze malenstwa rosną i to teraz tak szybko, no i rozwiązanie tym samym coraz blizej nas:)
Szczęsliwa66 dobrze ze wszystko wyjasnione i jest tak jak powinno byc, swoja droga nie bardzo wierzylam w pierszy pomiar, czyli ile wczesniej od daty om masz ustalona cc,?
11 dni od daty miesiaczki:)
Mi tez nie chcialo sie wierzyc ze tak duzo moze wazyc w tych tygodniach zreszta ja duzych dzieci nie rodzilam. Wczoraj lekarz mi mowil ze do cesarki bedzie miec 3500g

Tak wogole to dzien dobry:)
Ja mialam znieczulenie ogolne do CC i teraz tez takie chce juz mowilam lekarzowi. Nigdy nie rodzilam sn i nie chcialabym nawet probowac cesarki bardzo dobrze przechodze i przynajmniej wiem na co pojde. Po takim cieciu dziecko dostalam po 13 godzinach i pozniej juz biegalam jak sarenka sama chcialam wstac i pojsc sie umyc polozne az sie dziwily bo lezaly ze mna kobiety tez po cieciu i nie mialy zamiaru wstac nawet po dobie takie chodzily jakby je ktos przejechal tirem:)

Cieszę się, że wizyty udane :) ja idę na trzecie prenatalne w poniedziałek, lekarz w porządku, sprzęt również, ale obsługa do bani. Nie dość, że potrafią dzwonić i przestawiać godziny wizyt bez wcześniejszej konsultacji, drogo, to jeszcze dopiero teraz, przypadkiem dowiedziałam się, że można za darmo mieć płytkę cd z badania, tylko trzeba powiedzieć na początku lekarzowi, nikt mnie o tym nie poinformował, szczerze to zrobilo mi się bardzo przykro :( zwłaszcza że malutka ostatnio nie chciała się ładnie pokazać i nie mam żadnych zdjęć. Jakbym wiedziała jak to będzie wyglądało, poszukalabym innego miejsca. Idę tam tylko dlatego, ponieważ ostatnio lekarz widział hyperechogenne serduszko, lepiej żeby ten sam skontrolowal, czy plamka zniknęła czy nie.
Niektóre już w kwietniu będą tulic swoje maleństwa, brzmi to kosmiecznie, to już nie długo :)
Co do majtek, też jestem za siateczkowymi, kiedy potrzeba, zawsze można przeprać.
Mam problem z wózkiem, nie mogę się zdecydować , zaczął podobać mi się anex sport, ale troszkę szkoda mi pieniążków, no i tak sobie czekam :) ciekawe czy zdecyduje się przed porodem, czy już po :)
Zazdroszczę wam tych mebelków, możecie już wszystko układać, ja musze czekać aż mąż zrobi w szafie dodatkowe półki, na razie wszystko jest luzem, strach otwierać, wszystko się wysypuje. Zajęłam się szyciem dla małej, zrobiłam pokrowce na przewijak, idzie szybciutko , dokupie materiałów i jeszcze chciałam uczyć pościel, kilka pieluszek z ceratką, przewijak podręczny, coś się dzieje :) lepsza pogoda, słonko świeci, aż chce się żyć, a jaka u Was pogoda ?

reklama
Link do: aniolek678 ja dostalam dziecko po15godzinach bo byl w ciezkim stanie.. Ja zaczelam rodzic naturalnie, ale nie udalo się po 12 godz skurczy i 2godz skurczy partych:\ a znieczulenie dla mnie byli bolesne, mialam skurcz i sie wyprostowalam a igle mialam w kregoslupie poczulam piekielny bol:\ za 2 razem dali zniwczulenie.. A pozniej ketonal bralam na ból pleców... Blizne mam do tej pory na kregoslupie.. Wiec co inna kobieta inne doswiadczenia;)

Do góry